אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפד ישלם 12.2 מיליארד דולר לבנקים ב-2016 צילום: איי פי

הפד ישלם 12.2 מיליארד דולר לבנקים ב-2016

הכסף ישולם לבנקים בארה"ב ולבנקים בינ"ל, על מנת למנוע מהכסף שנוצר באמצעות תוכניות ההקלה הכמותית להגיע לכלכלה ולגרום לאינפלציה

26.12.2015, 20:32 | שירות כלכליסט
הבנק הפדרלי המרכזי ישלם ב-2016 סכום של 12.2 מיליארד דולר לפחות לבנקים אמריקאים ולבנקים בינלאומיים, על מנת למנוע מהכסף שנוצר באמצעות תוכניות ההקלה הכמותית להגיע לכלכלה ולגרום לאינפלציה. אם הפד יעלה את הריבית כצפוי בשנה הבאה, הסכום הזה כמעט ויכפיל את עצמו, ל-23.1 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

בשנים 2008 עד 2015 רכש הפד אג"ח בסכום של למעלה מ-4 טריליון דולר על מנת לתמרץ את הכלכלה. בכדי למנוע לחצים אינפלציוניים, הפד משלם שיעור ריבית גבוה מזה של השוק בגובה 0.50% לבנקים על פקדונות, או כסף דיגיטלי, המוחזקים בבנק הפדרלי.

יו"ר הפד ג יו"ר הפד ג'נט ילן | צילום: פדרל ריזרב יו"ר הפד ג

כיום, הבנקים מחזיקים ב-2.5 טריליון דולר בבנק הפדרלי ומקבלים 34.5 מיליון דולר ביום בריביות. הפד אותת על כוונתו להעלות ריבית ב-2016, ואנליסטים צופים כי זה יקרה בשתיים עד ארבע פעימות. בהנחה כי הפד יעלה ריבית ארבע פעמים, בכל אחת מפגישות המדיניות שלו בשנה הבאה, היקף התשלומים לבנקים בסוף 2016 יגיע ל-103.6 מיליון דולר ביום.

בנוסף לתשלומי ריבית על פקדונות, הפד מקיים מכירות פומביות יומיות כדי להוציא כסף מהכלכלה ולשמר את הריבית קצרת המועד. פעילות זו הגיעה לסכום ממוצע של 154 מיליארד דולר ביום מאז העלה הפד את הריבית ב-16 בדצמבר.

הריבית המשולמת על ידי הפד לבנקים ולקרנות המשתתפים בפעילות הזו מגיעה ל-1.06 מיליון דולר ביום. אם הפד יעלה את הריבית כצפוי ב-2016, היקף התשלומים הללו יגיע ל-1.03 מיליארד דולרים ב-2016, זאת נוסף על 23.1 מיליארד הדולרים שישלם כריבית על הפקדונות.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל-1 ולאחרים שלא הבינו מדוע...
...הפד צריך לשלם לבנקים. ובכן, כחלק מתהליך ההקלה הכמותית הפד רכש מן הבנקים אג״ח מגובות משכנתה ׳רעילות׳ בהיקף של טריליוני דולרים (במחיר מלא, שזאת שערוריה בפני עצמה), וזאת על מנת לחלץ את הבנקים. הכסף אשר התקבל מן הרכישה מופקד בחשבונותיהם של הבנקים הפד (כל בנק בארה״ב חייב להחזיק הון מינימלי הפד כתנאי לקיומו), אך חורג בהרבה מן המינימום הנדרש. תיאורטית הבנקים יכלו להלוות ללקוחותיהם עד פי 10 מן הסכום הזה (בזכות עקרון הבנקאות ברזרבה חלקית), ולחולל בכלכלה אינפלציה חסרת תקדים, אולם הם אינם עושים זאת משום שהפד משלם להם על הכסף הזה ריבית גבוהה מריבית השוק. כפי שאתם רואים, מדובר בתסבוכת רצינית. הפד לא פתר את המשבר, אלא רק דחה אותו למועד מאוחר יותר באמצעות חשבונאות יצירתית. למידע נוסף גגלו ׳מבוא לקלקלה׳.
אורן  |  27.12.15
לכל התגובות