אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי צריך בשר צילום: אייל ג'מילי, foo-food.com

מי צריך בשר

הטבעונות בישראל יצאה בשנה האחרונה מהשוליים הקולינריים. מגוון מסעדות מוצלחות נפתחו ברחבי הארץ ומצליחות להיות אטרקטיביות גם עבור אוכלי־כל, למרות שלא תמצאו בהן טיפת דם. אלה הלוהטות ביותר מביניהן

14.01.2016, 09:11 | גלי וולוצקי

עוגתה

 , צילום: אפי שריר צילום: אפי שריר  , צילום: אפי שריר

המסעדה והקונדיטוריה הוותיקה עוגתה הפכה לפני כחצי שנה לטבעונית, לאחר תהליך שעבר השף והבעלים דודי ברזילי. מלבד מאפים וקינוחים מצוינים - המומחיות של המקום - מוגשות כאן גם מנות כמו מרק קובה וסטייק סייטן, שהפך לאחת המנות הפופולריות במקום וגורם גם לקרניבורים להתבלבל.

חייבים לטעום: סטייק סייטן ביין אדום, בצל ופטריות פורטובלו עם תפוחי אדמה אפויים ועשבי תיבול (65 שקל), ריזוטו קינואה עם קרם קוקוס (58 שקל), קובה צהובה ואדומה (48 שקל), עוגת גבינה (45 שקל).

פרטים: קבוצת כנרת, 04-6759687.

בצל התאנה

 , צילום: אפי שריר צילום: אפי שריר  , צילום: אפי שריר

בני כהנר מציע בביתו בקיבוץ עמיעד אירוח ביתי בהזמנה מראש (החל בשני סועדים). הארוחות מתחילות במגש מטבלים עשיר וכמה סוגי לחמים, וממשיכות במנות כמו מאפינס ירקות על בסיס קמח עדשים, פלאפל מעדשים מונבטות והפתעות נוספות. הארוחה ברובה גם נטולת גלוטן.

חייבים לטעום: מגש הכולל 18–15 מטבלים כמו צזיקי על בסיס שקדים וירקות, תפוחי עץ ואגסים עם טחינה ועוד, לביבות ירק מעשבי בר כמו חוביזה, סרפד וחרדל שכהנר מלקט בעצמו, קיטה - פיתה אתיופית מקמח טף. מחיר הארוחה הוא 80 שקל לסועד, הכולל את כל המנות ותה צמחים.

פרטים: קיבוץ עמיעד, 052-6124683.

איאנה

 

 , צילום: אייל ג צילום: אייל ג'מילי, foo-food.com  , צילום: אייל ג

 

המסעדה הטבעונית של ליאת ויהודה זק מגישה תבשילים ומאכלים ביתיים פרי פיתוחם. היא נפתחה רק לפני כחודש וחצי והתפריט שלה עוד יתרחב, אך כבר עתה סומנו כמה מנות כפייבוריטיות של הקהל - בהן פטה כבד עשוי אגוזים וטופו ופיצות טבעוניות משובחות. את כל המאכלים מכינים במקום בלי שימוש בתחליפים מוכנים מראש, והמקום אף כשר למהדרין.

חייבים לטעום: ברוסקטות פטה "כבד" עם ריבת בצל מתקתקה (35 שקל), סלט אוליביה (תפוחי אדמה ומיונז - 20 שקל), מוסקה העשויה גלילות חציל במילוי תערובת סויה ורוטב עגבניות פיקנטי (45 שקל), עוגת שלוש שכבות עם קרם וניל וציפוי שוקולד (25 שקל).

פרטים: שטמפפר 42, פתח תקווה. 053-2324222.

מיס קפלן

 

  , צילום: אילן נחום צילום: אילן נחום   , צילום: אילן נחום

מסעדת הפופ־אפ של גורו הטבעונות הישראלית אורי שביט צוברת כרגע המון באזז. זוהי המסעדה הטבעונית הראשונה בארץ המציעה וייב של מסעדנות עילית, גם בסגנון האוכל וגם בעיצוב המנות, ומספקת לקהל הטבעוני מקום מוקפד וחגיגי לסעוד בו.

חייבים לטעום: נקניקיית גזר מעושנת בשבבי עץ תפוח ומוגשת בלחמניית באן מאודה עם בצל כבוש (48 שקל), סקאלופ יערות עם פטריות ירדן, קרם ארטישוק ירושלמי ושבבי מקדמיה (48 שקל), בטטה סגולה פריכה על קרם יוגורט צ'יפוטלה ותפוז (49 שקל).

פרטים: רחוב קפלן 18, קומה שנייה, מתחם שרונה, ת"א. 03-6979015.

צ'יה

  , צילום: אריאל שרוסטר צילום: אריאל שרוסטר   , צילום: אריאל שרוסטר

ביסטרו צמחוני־טבעוני (80% מהתפריט טבעוני) שנפתח לפני כשנה. במהלך היום מוגש כאן תפריט רחב ומגוון, אך גולת הכותרת היא ארוחות הבוקר הכוללות ארבעה סוגי גבינות טבעוניות (רוקפור, קממבר, גאודה וקוטג'), יוגורט, שמנת וחמאה טבעוניים, חביתת חומוס או לביבות ירק, סלט, ריבה, מטבלים ושתייה. בצהריים ובערב אפשר לקבל כאן גם את השניצלונים העשויים מסויה שכבר הפכו לאחת המנות האהובות בקרב טבעוני האזור.

חייבים לטעום: ארוחת בוקר (54–98 שקל), שניצלונים בציפוי פריך עם תפוחי אדמה אפויים ועשבי תיבול (55 שקל), המבורגר פטריות ובצל עם צ'יפס ומטבלים (56 שקל), ניוקי ערמונים (62 שקל), פילאף אורז אדום וירקות 51) שקל).

פרטים: בנימין מטודלה 30, תל אביב. 03-6707999.

טבעל'ה

 , צילום: נמרוד גליקמן צילום: נמרוד גליקמן  , צילום: נמרוד גליקמן

הסניף התל־אביבי של המסעדה הטבעונית המצליחה מכפר סבא נפתח באוגוסט האחרון. כמו במסעדה־האם, גם כאן מכינים הכל במקום ולא משתמשים בסוכר, בחומרים משמרים ובשאר תוספים. האג'נדה היא קידום אורח חיים בריא, וההיצע כולל תבשילים ביתיים, כריכים ומנות קלות יותר המתאימות גם לשעות הבוקר.

חייבים לטעום: שווארמה סייטן בלחמנייה מקמח מלא או לחמניית שיפון, סלט וטחינה סלק שנעשית במקום (25 שקל למנה קטנה, 33 מנה גדולה), כרובית אפויה בטחינה (27 שקל), כריך טופו עם פטריות מוקפצות בטחינה, סילאן וג'ינג'ר על הפלאנצ'ה (25–33 שקל), קערה עם פפאיה, בננה ותמר, קרם אסאי ומנגו תוצרת המקום, אגוזים וגרנולה ביתית עם טחינה וסילאן (28–35 שקל).

פרטים: בוגרשוב 106, תל אביב. 03-5660056.

אנדו

 , צילום: זהר שחר צילום: זהר שחר  , צילום: זהר שחר

מסעדה ביתית שנפתחה לפני כחודש בעיר התחתית בחיפה ומגישה ארוחות בדגש על הפן הבריאותי - אין טיגון או שימוש בתוספים ואין כל שימוש בגלוטן. המשלוחים נעשים על ידי אנשים בעלי מוגבלויות בכלים העשויים מחומרים ממוחזרים. המקום פעיל כרגע רק בשעות הצהריים, אך בתום תקופת ההרצה יורחבו שעות הפעילות גם לערב.

חייבים לטעום: קציצות תרד ברוטב פלפלים ועגבניות או קציצות פטריות שמפניון ופורטובלו עם כוסמת ושיבולת שועל (מוגשות עם שתי תוספות חמות וסלט - 35 שקל), נזיד שעועית שחורה בציר כרישה וירקות שורש עם רוטב עגבניות ביתי (15 שקל), אנטיפסטי ירקות ברוטב יוגורט, אגוזי קשיו וקונפי שום (20 שקל).

פרטים: דרך העצמאות 66, חיפה. 04-8204421

בועזו

  , צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל   , צילום: עמית שעל

המזללה היפנית של השף בועז צאירי, מהסושי מאסטרים הוותיקים בארץ, נפתחה רק לפני חודשיים וכבר הפכה לחביבת הקהל הרחב, לאו דווקא הטבעוני, עם תפריט מדויק של מרקי ראמן, מנות קארי, אטריות אודון וסלטים יפניים מרעננים. התפריט מתרחב כל הזמן, ובקרוב יכלול גם סושי טבעוני. במקום אפשר אף לקנות אטריות ראמן ואודון הביתה.

חייבים לטעום: קארי אודון - תבשיל קארי יפני עדין עם אטריות אודון, ירקות שורש טריים וכדורי טופו (45 שקל), ראמן עם פתיתי אגדשי טופו (45 שקל).

פרטים: בן יהודה 188, תל אביב. 03-6243708.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
למה כל דבר בריא נקשר עם המון כסף לללקוח?? למה??<
למה כל מסעדה טבעונית נעשית פלצנית במחירים?? בישול טבעוני הוא בישול זול עם חומרי גלם פשוטים (לא זו מהות הטבעונות??) אז תפסיקו להעלות מחירים, בעלי בסטות זמניות (סליחה - מסעדות) ותפסיקו לעשוק אותנו. אם תמשיכו כך, הסועדים יגלו, שלבשל בבית זה זול וטעים ואפילו נקשר עם מהות הטבעונות. ראו , חישבו והוזהרתם....
צמחוני אחד , במקום בו הומצאה הטבעונות  |  17.01.16
32.
ל-30
האם סרדינים הם "בעלי חיים אינטיליגנטיים ומרגישים"? מה עם שרימפס? צדפות? לובסטרים? גם תרנגולות לא היו ממש אינטיליגנטיות בפעם האחרונה שבדקתי (לא יודע מה הם מרגישות, אני מניח שיש איזה שהוא רגש בסיסי לכל ציפור). בכל מקרה, אף אחת מהחיות הנ"ל לא יודעות שהן בחיים. הם לא מודעות לכך שיהרגו אותם מחר, או שיאכלו אותן לאחר מותן. הסבל היחידי שהן מרגישות זה כאשר הורגים אותן, או רודפים אחריהן, או פוצעים אותן. לכן צריך למזער את הסבל הנ"ל ככל הניתן.
17.01.16
30.
תגובה ל - 1
"צודק" לחלוטין, כל מילה בסלע! אני קניבל שאוהב לאכול תינוקות אדם יתומים, לא מבין באיזו זכות אנשים באים ואומרים לי להפסיק??? אני לא נכנס להם לצלחת אז למה הם נכנסים לשלי?? אגב זה בסדר מבחינתך שיש אנשים שאוכלים חתולים? כלבים? שימפנזים?.. אתה צודק שהטבעונים כופים עלייך דברים, הם כופים עלייך להפסיק להתעלל בבעלי חיים אינטלגנטים ומרגישים. מאחל לך שיום אחד תהיה מס' 2 בשרשרת המזון ואז תבין יותר..
איש עקרונות  |  16.01.16
29.
די לקדם את הדת הזאת
ולכל האידיוטים שנגעלים בשר - מעניין שלפני ששמעתם את "ההרצאה החשובה ביותר" (או איך שלא קוראים לליהוגים המטופשים האלה) לא נגעלתם מבשר. אז לכו להניח תפילין, סליחה, לדחוף טופו ועזבו אותנו בשקט. הדבר הכי טוב בדת המטומטמת הזאת זה שהחסידים שלה ימותו במהירה מחוסר בברזל וB12. ולזה ילדים קוראים אבולוציה.
15.01.16
לכל התגובות