אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נקניקים שאוכלים לבד צילום: נמרוד גליקמן

נקניקים שאוכלים לבד

בית המלאכה Hook הוא בשורה לקרניבורים שרוצים בשר מעובד ואיכותי, עם מגוון בשרים מעושנים ונקניקיות מתוצרת השרקוטייר ערן ביק ואנשי פונדק דה לוקס

21.01.2016, 08:50 | גלי וולוצקי

משיכת החבל בין הטבעונים לקרניבורים נמשכת, והפעם התוצאה היא אחד אפס לאוכלי הבשר. Hook, בית מלאכה למוצרי בשר נטולי תוספים, החל להציע לקהל הרחב מבחר גדול של מוצרים בחנות המפעל בדרום תל אביב ובאתר האינטרנט שלו.

הוא הוקם על ידי אורי מרמורשטיין, אורן פנירי ורז ברכה, שעומדים גם מאחורי שני הסניפים של פונדק דה לוקס, מסעדות הבשרים המעושנים ביפו ובכיכר דיזינגוף. הפעם הצטרף אליהם גם השף־שרקוטייר ערן ביק.

ביק התמחה בכמה ממוסדות הבשר הנחשבים בניו יורק. תפקידו בפונדק דה לוקס החל בפיתוח ליין נקניקיות, ובהמשך הוא החל לייצר בעבורו גם מוצרי בשר נוספים. "כשפתחנו את הפונדק הראשון, לפני שנתיים וחצי, השתמשנו במטבח הקטן במקום להכנת כל המוצרים", מספר מרמורשטיין. "ככל שהרחבנו את היצע המנות, כך הרגשנו צוואר בקבוק במטבח. כשפתחנו את הטראק דה לוקס לפני שנה, כבר לקחנו בית מלאכה קטן בדרום העיר והעברנו אליו את הייצור עבור שני הפונדקים. בגלל התנאים המשופרים יכולנו להתחיל להתמקצע ולפתח עוד מוצרים".

כעת יימכרו בחנות המפעל ובאתר מוצרים משלוש מחלקות עיקריות: נתחי בשר מעושן (טלה, חזיר ובעלי כנף) כמו בטן חזיר, ספריבס, בייבי ריבס, אוסובוקו, פיקנייה, חצאי עופות, ברווזים שלמים, שוק אווז וחזה אווז – את כולם צריך רק לצרוב או לחמם לפני ההגשה; נקניקיות העשויות מ־100% בשר ללא קמחים ואבקות במבחר תיבולים וסגנונות, למשל עם גבינת גאודה וטימין, ברטוורסט, צ'וריסוס, נקניקיות צ'יפוטלה ושעועית שחורה, נקניקיות בתיבול תאילנדי, או נקניקיות טלה מתובלות בהל ובקוקוס קלוי; ואת מוצרי מחלקת השרקוטרי, בהם נקניקי קופה, ברזאולה, ספניש צ'וריסו, קורנביף, פנצ'טה, שוק אווז קונפי, בייקון טלה ובייקון בשר לבן.

מימין: אורי מרמורשטיין וערן ביק. "יש לנו יתרון בתמחור", צילום: נמרוד גליקמן מימין: אורי מרמורשטיין וערן ביק. "יש לנו יתרון בתמחור" | צילום: נמרוד גליקמן מימין: אורי מרמורשטיין וערן ביק. "יש לנו יתרון בתמחור", צילום: נמרוד גליקמן

שערוריית התוספים בבשר, מודה מרמורשטיין, הגיעה מבחינתם בדיוק בזמן הנכון. "הבנתי שבתעשייה יש ירידה בייצור בגלל החשש הגובר מקנייה של מוצרי בשר מעובדים. אצלנו, בגלל שהבשר לא מכיל תוספים, ההשפעה לא הורגשה".

הלקוח הישראלי בשל לשלם כפול על נקניק בעבודת יד?

"אני מאמין שכן. היום אנשים טסים לחו"ל ומביאים לארץ ז'מבון ופרשוטו ונחשפים לטוב ביותר שיש בעולם בתחום. יש לנו יתרון בתמחור בגלל המסעדות שלנו, בזכותן הוא מתון יחסית. אני לא חושב שייקנו אצלנו נקניקים כדי לשים בסנדוויץ' עם החומוס לילדים. זה יהיה הנקניק שאתה מחביא באחורי המקרר ואוכל לבד".

מחירים: בשרים מעושנים: 20–8 שקל ל־100 גרם. נקניקיות: כ־45 שקל ל־500 גרם. שרקוטרי: 20–10 שקל ל־100 גרם.

פרטים: בתיאום מראש בחנות, הנציב 5, תל אביב. 03-6341199. או באתר: www.meathook.co.il.

תגיות