אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השקעה של IBI בהדסטארט תאפשר לציבור הרחב להשקיע בתמורה למניות

ביטוי ראשון לרפורמת מימון ההמונים של הרשות לניירות ערך: השקעה של 4 מיליון שקל באתר הדסטארט תסייע לקמת Fundit, אתר בת שישמש למיזמים שיקצו מניות עבור המשקיעים

25.01.2016, 12:35 | אסף גלעד

רפורמת מימון ההמונים של הרשות לניירות ערך יוצאת לדרך. הבוקר (ב') הודיעה חברת ההשקעות IBI על השקעה של 4 מיליון שקל באתר מימון ההמונים הישראלי Headstart לפי שווי של 28 מיליון שקל אחרי הכסף.

קראו עוד בכלכליסט

המימון יסייע להדסטארט להקים את אתר הבת Fundit שישמש את הדסטארט למיזמים שיקצו מניות עבור המשקיעים במודל של מימון המונים. בכך הופך הדסטארט לאתר המימון הישראלי הראשון שהכריז על רצונו לעמוד בדרישות של רשות ניירות הערך בכדי להפוך לפלטפורמה חוקית למימון המונים. החוק, שאושר בכנסת ביוזמת רשות ניירות הערך, מאפשר לראשונה לאתרי אינטרנט ישראלים להציע מערכת מימון המונים המבוססת על השקעה בתמורה למניות בחברות שיגייסו עד 3 מיליון דולר, גם ללא תשקיף.

 

החקיקה הושלמה, אך התקנות לפיהן יפעלו אתרי המימון טרם אושרו. כלומר, טרם נקבע הסכום המקסימלי שיוכלו המשקיעים להשקיע וכן לא נקבעו מגבלות לפיזור ההשקעות בין המיזמים השונים.

נכון להיום מתפקדת הדסטארט לא כאתר מימון המונים, אלא כאתר תרומות המזכה את התורמים בפרסים שונים תמורת השתתפותם במימון מיזמים יצירתיים. אלא שיוסי מאירי, מנכ"ל החברה אומר ל"כלכליסט" כי "מטרתה של הדסטארט מאז הקמה היתה להביא את ההמונים להשקעה במיזמים בתמורה למניות (אקוויטי פאנדינג), אבל החוק לא אפשר זאת. היינו פעילים מאוד בוועדות הכנסת, הכלכלה, בפגישות עם רשות ניירות הערך ואחרי מסע של ארבע וחצי שנים אני שמח שהחוק לראשונה מאפשר מימון המונים אמיתי".

"עכשיו אנחנו נכנסים לעולם חדש", אומר מאירי. "בקרוב, יזמים בכל תחום וחברות הייטק יוכלו לפנות לציבור הרחב, ולא רק לקרנות הון סיכון ואנג'לים, ולבקש מהם להשקיע במיזם החדש שלהם. בפני המשקיעים הקטנים תפתח הזדמנויות השקעה, שלא היו להם בעבר, ההשקעות ישירות, בחברות בעלות פוטנציאל גדול.

מאירי מתכנן לאפשר לכל חברת סטארט-אפ או עסק קטן ייצרני להציג את מרכולתו לגיוס הון. לא רק מיזמים טרם הקמתם אלא גם חברות קיימות שמעוניינות להרחיב את פעילותן או לייצר מוצר חדש יוכלו לגייס דרך הדסטארט. עד היום גייסו דרך האתר 900 פרויקטים סכום של 37 מיליון שקל. מאירי מציין שמיזם כמו שוקולד פנדה, השוקולד הטבעוני שהפך לאחד המיזמים המוצלחים של האתר וגייס 206 אלף שקל, יוכל לגייס דרך הדסטארט הון בתמורה למניות, ולא להסתפק במתן פרסים לתורמים.  

תגיות