אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: הישראלים פסימיים לגבי עתידם הכלכלי אבל פחות משנים קודמות צילום: עמית שאבי

הלמ"ס: הישראלים פסימיים לגבי עתידם הכלכלי אבל פחות משנים קודמות

נתוני מדד אמון הצרכנים של הלמ"ס מראה כי יותר ישראלים סבורים שהמצב הכלכלי במשק יורע מאשר אלו שסבורים כי העתיד הוא חיובי; המדד לינואר עמד על שיעור שלילי של 16% וממשיך את מגמת השיפור של החודשים האחרונים

10.02.2016, 15:33 | מיקי פלד

מדד אמון הצרכנים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמתפרסם היום מראה שבינואר הישראלים נותרו פסימיים לגבי עתידם הכלכלי, אבל מעט פחות ביחס לחודשים שלפני כן. המדד עמד בינואר על שיעור שלילי של 16% שמשמעותו פער של 16% בין שיעור הנשאלים שענו כי המצב הכלכלי שלהם ושל המשק ישתפר בעתיד קטן לבין אותו שיעור מבין הנשאלים שענו את התשובה ההפוכה בסקר הלמ"ס. כלומר - רוב הישראלים עדיין רואים עתיד פסימי, אבל המגמה בשלוש השנים האחרונות היא שפחות ופחות ישראלים מביעים פסימיות שכזו. על פי נתוני הלמ"ס, המדד ב-2015 עמד על ממוצע שלילי של 20% והוא גבוה מהממוצע של שלוש השנים האחרונות.

קראו עוד בכלכליסט

מדד אמון הצרכנים מורכב מארבעה מדדי משנה שמרכיבים אותו – המצב הכלכלי במשק הבית, המצב הכלכלי של המדינה, שינוי צפוי במספר המובטלים במשק והציפיות לגבי החיסכון של משק הבית. בשני הפרמטרים הראשונים מורגש שיפור מיוחד, כאשר הראשון עלה בעשר נקודות אחוז ל-6% לעומת אוקטובר האחרון והשני עלה ב-17 נקודות אחוז לרמה שלילית של 12%. במילים אחרות, השיפור מעיד על כך שהציבור פחות פסימי לגבי המצב הכלכלי של משק הבית ושל המדינה. בשני הפרמטרים האחרים אין שינוי מהותי, והם עומדים על -29% כל אחד. אגב, בקרב האוכלוסייה הערבית עומד ערך המדד על 22% ובקרב האוכלוסייה היהודית על 15%.

אילוסטרציה. משקי הבית שהשתתפו בסקר העידו על שיפור ניכר בעיקר במצב הכלכלי במשק הבית ובמצב הכלכלי של המדינה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה. משקי הבית שהשתתפו בסקר העידו על שיפור ניכר בעיקר במצב הכלכלי במשק הבית ובמצב הכלכלי של המדינה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה. משקי הבית שהשתתפו בסקר העידו על שיפור ניכר בעיקר במצב הכלכלי במשק הבית ובמצב הכלכלי של המדינה, צילום: שאטרסטוק

לעומת מדינות ה-OECD ישראל עדיין פסימית באופן משמעותי. לשם השוואה, במדינות כמו ספרד ואיטליה, שאצלן היה ערך המדד ב-2013 ברמה דומה לזו של ישראל, ניכר שיפור משמעותי יותר מזה שבישראל, על אף שערכי המדד עדיין מצביעים על פסימיות. באיטליה הגיע המדד לערך של 6% בממוצע ב-2015, בספרד הוא שמר על נייטראליות. בגרמניה המדד בשנה שעברה עמד גם הוא על ממוצע של 0%. בדנמרק, לעומת זאת, שוררת אופטימיות והמדד עומד על 17% כבר שנתיים, גם בבריטניה המדד חיובי על כ-4%. מטבע הדברים יוון נשרכת מאחור עם תוצאה שלילית של 51%, למרות ואולי בגלל הסדר החובות עם האיחוד האירופי.

תגיות