אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארטיזון פיטרה 30 מתוך 50 עובדיה צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

ארטיזון פיטרה 30 מתוך 50 עובדיה

חברת ההייטק הישראלית לא הצליחה למצוא משקיע או שותף אסטרטגי לפעילותה בארה"ב ועקב כך היא סוגרת את כל פעילות הסטארט-אפ שלה ומתמקדת במתן שירותי תוכנה לחברות חיצוניות

16.02.2016, 13:40 | מאיר אורבך

חברת ההייטק הישראלית ארטיזון פיטרה כ-30 מתוך 50 עובדי החברה, כך נודע ל"כלכליסט". הפיטורים הם חלק מסגירת פעילות הסטארט-אפ של החברה. 20 העובדים הנותרים יתמקדו במתן שירותי תוכנה לחברות חיצוניות, כאשר הלקוח העיקרי של החברה בתחום הוא חברת התעופה הצרפתית דאסו.

קראו עוד בכלכליסט

למייסדי החברה יש חוזה ארוך טווח עם דאסו לאספקת שירותי תכונה חיצוניים. חברת ארטיזון הוקמה בשנת 2009 על בסיס מרכז הפיתוח של חברת דאסו סיסטמס, אשר החזיקה בעבר מרכז פיתוח בארץ וכשסגרה אותו עקב קשיים החליטה לאפשר לנציגיה הישראלים להקים על בסיסו את ארטיזון. בעלי ארטיזון הם המנכ"ל אלכס זלצר; שגיא ברייטמן, סמנכ"ל הפיתוח; שמואל זיכל, סמנכ"ל הכספים; יהודית בוכניק, סמנכ"לית משאבי האנוש; וליאור ליבא, סמנכ"ל השיווק.

מימין: שגיא ברייטמן, יהודית בוכניק, ליאור לביא, שמואל זיכל ואלכס זלצר , צילום: אוראל כהן מימין: שגיא ברייטמן, יהודית בוכניק, ליאור לביא, שמואל זיכל ואלכס זלצר | צילום: אוראל כהן מימין: שגיא ברייטמן, יהודית בוכניק, ליאור לביא, שמואל זיכל ואלכס זלצר , צילום: אוראל כהן

בחמש השנים האחרונות פיתחה החברה פלטפורמה טכנולוגית של חיבור בין מגדלים ויצרני מזון טרי ובריא בארה"ב בתחומים כגון בשר, ירקות אורגניים, מאפים ועוד, ובין הצרכנים. החברה, שהפעילה משרדים בדאלאס ושיקגו, נאלצה לסגור את הפעילות שם לאחר שלא הצליחה להשיג משקיעים או שותפים לפעילות ולנוכח תחרות קשה איתה התמודדו הן ברמה המקומית והן דרך אפליקציות שהציעו שירות דומה. הסטארט-אפ מומן מהון עצמי של החברה ללא משקיעים חיצוניים.

בשיחה עם "כלכליסט", אישר שגיא ברייטמן, מנהל המחקר והפיתוח בחברה ואחד המייסדים, את דבר הפיטורים וסגירת פעילות הסטארט-אפ, אבל הדגיש שהחברה ממשיכה לספק שירותי תוכנה לדאסו ולחברות אחרות.

"החברה הכתיבה לעצמה תאריך יעד להשגת משקיע או שותף אסטרגי לפעילות שלה בארצות הברית. מאחר שהתאריך הזה עבר החלטנו לסגור את כל הפעילות שלנו בארה"ב  ולהיפרד מכל העובדים שהיו קשורים לפעילות זו. כיום, אנחנו מנסים למכור את הטכנולוגיה שלה או למצא שותפים שישקיעו בה", אומר שגיא ברייטמן.

תגיות