אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות השינוי המבני: "הבנקים לא יהנו מהצפת הערך של הבורסה לאחר שתימכר" צילום: עמית שעל

בעקבות השינוי המבני: "הבנקים לא יהנו מהצפת הערך של הבורסה לאחר שתימכר"

שר האוצר משה כחלון החליט בתיאום עם יו"ר רשות ני"ע לפיה הבנקים לא יהנו מהערך המוסף של הבורסה לאחר שתהפוך לגוף הפועל למטרות רווח; אך לאור חוות הדעת המשפטיות, הבנקים יוכלו למכור את אחזקותיהם לפי שווי של 400 מיליון שקל

22.02.2016, 14:38 | רחלי בינדמן

כפי שנחשף לראשונה בכלכליסט, שר האוצר משה כחלון קיבל החלטה בתיאום עם יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר לפיה בעקבות השינוי המבני של הבורסה הבנקים לא יהנו מהצפת הערך שלה לאחר שתהפוך לגוף הפועל למטרות רווח.

קראו עוד בכלכליסט

בתחילה ביקש כחלון למנוע כליל מהבנקים לקבל את חלקם מהבורסה לאחר השינוי המבני, אך לאור חוות הדעת המשפטיות שמצביעות על כך שהבנקים הם הבעלים של הבורסה, התקבלה הפשרה הבאה: הבנקים יוכלו למכור את אחזקותיהם לפי שוויה הנוכחי של הבורסה, המוערך בכ-400 מיליון שקלים, שווי אותו חישבה פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג.

משה כחלון שר האוצר , צילום: אלכס קולומויסקי משה כחלון שר האוצר | צילום: אלכס קולומויסקי משה כחלון שר האוצר , צילום: אלכס קולומויסקי

מדובר בשווי לפי הדו"חות הכספיים השנתיים של 2014 כלומר בעת שהבורסה עדיין לא פעלה למטרות רווח. כל שווי שיצוף לאחר השינוי המבני, למשל אם הבנקים ימכרו את אחזקותיהם לגוף עסקי חיצוני שיציע לשלם סכום עודף על השווי הקיים, יגרור מס של 100% על הרווח - כלומר העודף יגיע לקופת המדינה.

הפשרה הזו נחשפה לראשונה ב"כלכליסט". לפי הערכת השווי תיתכן הצפת ערך לבורסה בעת השינוי המבני לשווי של 2 מיליארד שקל ממנו כאמור הבנקים לא יהנו. הבנקים צפויים להילחם בהחלטה.

ההסכמות לגבי התמורה לבנקים הגיעו בד בבד עם ההחלטה להאריך את הקדנציה של האוזר ב-3 שנים. עבור האוזר השלמת השינוי המבני היא הסיבה המרכזית להארכת הקדנציה שלו.

תגיות