אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פוסון רוכשת את אהבה תמורת 300 מיליון שקל

בלעדי לכלכליסט

פוסון רוכשת את אהבה תמורת 300 מיליון שקל

התאגיד הסיני שנסוג לאחרונה מרכישת הפניקס יקנה את מלוא האחזקות ביצרנית הקוסמטיקה הישראלית. לאחר ביטול עסקת הפניקס העריכו בשוק כי פוסון לא תפעל עוד בארץ, אך העסקה צפויה להיחתם בשבוע הבא

25.02.2016, 06:52 | גולן חזני

העסקה למכירת חברת מוצרי הקוסמטיקה אהבה לקונצרן פוסון הסיני סוכמה ותיחתם בשבוע הבא. פוסון תשלם 280–300 מיליון שקל תמורת מלוא המניות בחברה.

העסקה נחתמה לאחר שבשבוע שעבר הודיעו פוסון וקבוצת דלק כי המגעים לרכישת חברת הביטוח הפניקס, שבשליטת דלק, הופסקו. זאת לאחר שהמפקחת על הביטוח דורית סלינגר הודיעה לראשי דלק בע"פ כי היא לא תעניק לפוסון היתר שליטה בהפניקס על רקע מעצרו של בעל השליטה ומייסד פוסון גואו גואנצ'אנג בידי השלטונות הסיניים. גואו הוא אחד מאנשי העסקים העשירים בסין, והונו נאמד ב־8 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

מקורבים לעסקה סיפרו כי הסינים יצאו פגועים מאוד מהחלטתה של המפקחת ומהיחס שלה. לטענתם התייחסה סלינגר בקרירות וביהירות למיליארדר הסיני שהגיע ארצה כדי לפגוש אותה אישית, להסביר לה את סיבות מעצרו ולשכנע אותה שאין לה מה לדאוג ואין כל סיבה לא להעניק לפוסון את היתר השליטה בחברת הביטוח.

לאחר סיום סאגת הפניקס, ההערכות בשוק היו כי פוסון תימנע מעשיית עסקים נוספים בישראל, אך למרות זאת העסקה לרכישת אהבה צפויה להיחתם ולצאת לפועל, ככל הנראה בעיקר משום שמי שמבצעת את העסקה היא פוסון קפיטל — קרן הייטק שפוסון מנהלת. מנהלי הקרן הם שצפויים לאשר את הרכישה, ורק בשלב מאוחר יותר היא תגיע לאישור דירקטוריון פוסון בראשות גואו.

מוצרים של אהבה, צילום: כפיר זיו מוצרים של אהבה | צילום: כפיר זיו מוצרים של אהבה, צילום: כפיר זיו

פוסון תרכוש את מלוא האחזקות של בעלי המניות הנוכחיים: גאון אחזקות ומשפחת לבנת (35%), קרן שמרוק (18.5%), קיבוץ מצפה שלם (35%), קיבוצי ים המלח (6.5%) וקיבוץ קליה (5%).

את המכירה מובילה גאון אחזקות שהחליטה, כחלק מהאסטרטגיה של בעלת השליטה בה — קרן ויולה — להתמקד בפעילות הליבה שלה (כלומר, בחברה־הבת צינורות המזרח התיכון). לפי האסטרטגיה הזאת, בשנתיים האחרונות מימשה גאון אחזקות את אחזקותיה בבית ההשקעות מיטב דש (3.4%), מכרה נדל"ן מניב בגרמניה וכן את אחזקותיה בחברת התוצרת החקלאית שיווק בוטנים וכותנה.

אהבה מנוהלת על ידי רון מיכאל ומייצרת מוצרי קוסמטיקה העשויים ממינרליים ומבוץ של ים המלח. מוצריה נמכרים בחנויות ביותר מ־25 מדינות. בשנים האחרונות עמדה אהבה במוקד מחאה של ארגונים פרו־פלסטיניים, משום שהיא מחזיקה במפעל מעבר לקו הירוק. ב־2011, בעקבות הלחץ של הגופים הפרו־פלסטיניים, נאלצה החברה לסגור את הסניף שלה בלונדון לאחר שבמשך חודשים נערכו מולו הפגנות.

הפחד מכך שרווחי החברה עלולים להיפגע עקב פעילותם של הארגונים הפרו־פלסטיניים וארגון ה־BDS שמקדם חרמות על מוצרים שמיוצרים בהתנחלויות, הובילו את החברה להודיע כי היא שוקלת להעביר את הייצור של כל מוצריה לתוך שטחי הקו הירוק, או לחלופין לפתוח פס ייצור נוסף באזור המועצה האזורית תמר, וממנו ייוצאו מוצריה לחו"ל. נראה כי תחת בעלות סינית, הסוגייה הזאת תקבל פחות משקל.

פוסון גילתה עניין באהבה על רקע הפופולריות הרבה של ים המלח בקרב התיירים הסינים המגיעים לארץ במספרים שהולכים וגדלים בכל שנה. גם מנהלי תאגיד ברייטפוד הסיני, שרכש את תנובה, הקפידו להתחיל כל ביקור שלהם בארץ בזמן המו"מ ביום בילוי בים המלח.

תגיות