אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי אפל מאיימים להתפטר אם יחוייבו בהתקנת דלתות אחוריות צילום: pixabay.com

עובדי אפל מאיימים להתפטר אם יחוייבו בהתקנת דלתות אחוריות

צו בית המשפט מחייב את אפל, אך לא את העובדים, ובגלל מבנה ארגוני שמבוסס על הפרדה בין היחידות השונות, סירוב של מספר עובדים קטן למלא אחר הצו יכול לגרום לסיבוכים משמעותיים

20.03.2016, 11:32 | עומר כביר

מהנדסים באפל יסרבו לציית לצו שיחייב את החברה ליצור דלת אחורית באייפון, ואף יתפטרו מעבודתם בענקית הטכנולוגיה על מנת להימנע מכך – כך אומרים עובדים ועובדים לשעבר באפל ל"ניו יורק טיימס".

קראו עוד בכלכליסט

באמצע פברואר הוציא בית המשפט צו שמורה לאפל ליצור גרסה של מערכת ההפעלה שלה לאייפון, שתאפשר ל-FBI להזין סיסמאות ללא הגבלה (כיום, המידע שעל המכשיר נמחק אחרי 10 ניסיונות כושלים), וכך לעקוף את ההצפנה שעל המכשיר ולחדור למידע ששמור עליו.אפל ערערה על ההחלטה וביום שלישי צפוי בית המשפט לדון בבקשת הערעור.

אפל. תרבות עבודה מרדנית, צילום: pixabay.com אפל. תרבות עבודה מרדנית | צילום: pixabay.com אפל. תרבות עבודה מרדנית, צילום: pixabay.com

ואולם, לפי "הניו יורק טיימס" מהנדסים בחברה כבר דנים זה עם זה מה לעשות במקרה שהערעור יידחה והצו ייאכף על ידי בית המשפט. הצו מחייב את אפל עצמה, ואולם לא את העובדים ישירות, מה שמתיר להם מרחב תמרון במידה שירצו להימנע מלציית לו. לדברי יותר מחצי תריסר עובדים ועובדים לשעבר, בהם מהנדסים שמעורבים בפיתוח מוצרי מובייל ואבטחה, הם יעדיפו לעזוב את משרתם מאשר לפגוע באבטחת התוכנה שיצרו.

"לאפל יש תרבות עצמאית ומרדנית", אמר לעיתון ג'ין-לואיס גאסה, לשעבר מנהל פיתוח המוצרים המתקדמים והשיווק הבינלאומי באפל וכיום משקיע הון סיכון. "אם הממשלה תנסה לחייב את המהנדסים האלו להעיד או לבצע פעולה כלשהי, שיהיה לה בהצלחה עם זה".

טים קוק. מבנה ארגוני שמבוסס על הפרדה וסודיות, צילום: איי אף פי טים קוק. מבנה ארגוני שמבוסס על הפרדה וסודיות | צילום: איי אף פי טים קוק. מבנה ארגוני שמבוסס על הפרדה וסודיות, צילום: איי אף פי

ווינדו סניידר, לשעבר מנהלת מוצר בחטיבת האבטחה והפרטיות באפל וכיום סמנכ"לית אבטחה ב-Fastly, הוסיפה: "אם מישהו ינסה להכריח אותם לעבוד על משהו שמנוגד לערכים האישיים שלהם, הם יכולים בקלות למצוא משרה שיותר מתאימה להם במקום אחר".

בגלל המבנה הארגוני של אפל, שמבוסס על הפרדה וסודיות בין היחידות והתת-יחידות השונות, סירוב של מספר קטן של עובדים יכול לסבך משמעותית את פיתוחה גרסה מיוחדת של מערכת ההפעלה כפי שדורש משרד המשפטים, ושכבר מכונה בחברה GovtOS. ביום יום, יש מעט מאוד שיתוף פעולה בין הצוותים השונים, וצוותיי החומרה והתוכנה עובדים לרוב במתקנים נפרדים. רק לקראת מועד ההשקה עובדים מיחידות שונות משתפים פעולה על מנת לשייף באגים, לבצע בדיקות אבטחה ולבצע שיפורי וממשק ועיצוב אחרונים.

תהליך דומה צריך להתבצע על מנת להיענות לדרישות הממשל, והוא יכלול יצירת צוות מיוחד ובו, בין היתר, מהנדסי תוכנה מתחום אבטחת המידע. צוות שכזה לא קיים כיום, ואפל לא צפויה להקים אותו לפני שתמצה את כל האופציות המשפטיות שעומדות בפניה. עם זאת, עובדים באפל אומרים ל"ניו יורק טיימס" שהם יודעים בוודאות גדולה מי יהיו העובדים שיכללו בו. בין עובדים אלו צפוי להימנות מהנדס בכיר שלקח חלק בפיתוח האייפון, האייפד ואפל TV ושעבד בעבר בתעשיית האירוספייס. עובד אחד הוא מהנדס QA בכיר שמכונה בחברה "לוכד הבאגים", ושהוביל בדיקות איכות עוד מימי האייפוד הראשון. עובד שלישי מתמחה בארכיטקטורת תוכנה של מערכת ההפעלה iOS.

סירובם של עובדים אלו ליצור את הדלת האחורית יהווה חסם משמעותי בפני משרד המשפטים. "אם, וזה אם גדול, כל מהנדס באפל שיכול לכתוב את הקוד יתפטר ואם, וגם זה אם גדול, אפל תצליח להוכיח לבית המשפט שזה המצב, אז לא ניתן יהיה לחייב את החברה להיענות לצו", אמר ל"ניו יורק טיימס" התובע הפדרלי לשעבר, ג'וזף דהמרקו. "זה יהיה כמו לבקש מהבחור שמכסח את הדשא שלי לכתוב את הקוד".

עם זאת, דהמרקו, שהגיש תצהיר ידיד בית המשפט שתומך במשרד המשפטים, הוסיף: "אם המהנדסים רק יסרבו לכתוב את הקוד במקום להתפטר, אני חושב שיש סבירות גבוה שבית המשפט ימצא שאפל אשמה בביזיון בית המשפט". במקרה כזה יוכל בית המשפט להטיל על אפל קנס יומי עד שתענה לצו.

בעבר, שירות אימייל מוצפנים שבהם השתמש איש ה-NSA לשעבר אדוארד סנודן, בחרו להפסיק את פעילותם במקום להיענות לצו שחייב אותם לסייע לרשויות החוק בחקירת ההדלפות של סנודן. ספק אם אפל תבחר במסלול זה במקרה שתגיע למצב דומה. ובכל מקרה, בית המשפט ייאלץ להטיל על החברה, שרק ברבעון שעבר רשמה רווח נקי של 18.4 מיליארד דולר, קנס כבד במיוחד אם ברצונו ליצור סנקציה משמעותית.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
יש בערך 500 מליון אנשים בעולם שיכולים לעשות את העבודה.
אנחנו מבינים שמדובר בשינוי תוכנה פיצפון שפשוט מתעלם ממונה, נכון? עם כל התשתית מסביב זה יקח למהנדס מנוסה יומיים ולסטודנט שבועיים עד חודש לממש ולבדוק. פחות או יותר כל מפתח הכי עלוב יכול לעשות את זה. למה ללכת רחוק? כל חבר בהנהלת חטיבות התוכנה באפל כולל את טים קוק יכול לעשות את זה. לחברה האלה כבר יש חובה חוקית, בניגוד לעובדים הזוטרים יותר.
מהנדס תוכנה  |  24.03.16
3.
כל הכבוד למהנדסים ולאפל
באמת כל הכבוד לאפל ולעובדיה , יש הרבה טרוניה כנגד אפל על הקוד הסגור שלה אבל היתרון בקוד הסגור והכובל הזה הוא שיש גם מי שמגן עליך ועל הפרטיות שלך - לפחות במקרה של אפל. הפרטיות והחיים שלך שווים משהו ולא כל רשות ממשלתית עם חותמת של בימ"ש תחדור לך לחיים. כמובן שבמקרה של מחבלים שהם פצצה מתקתקת הסיפור הוא אחר לחלוטין בגלל שחיי אדם הם מעל לכל.
אזרח העולם  |  20.03.16
לכל התגובות