אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טוגה מהוד השרון מודה שהיא סינית: שלוחה של וואווי

חשיפת כלכליסט

טוגה מהוד השרון מודה שהיא סינית: שלוחה של וואווי

כבר לפני 4 שנים חשף "כלכליסט" כי טוגה נטוורקס המפתחת מערכות תקשורת ואחסון ענן לחברות טלקום, היא למעשה זרוע של התאגיד הסיני. אתמול הודה לראשונה סמנכ"ל החברה צביקה ברונשטיין בקשר הסיני

22.03.2016, 06:56 | אסף גלעד

הסטארט־אפ מהוד השרון טוגה נטוורקס שהקים היזם הישראלי איציק מלובני חשף אתמול (ב') לראשונה כי הוא משמש בפועל כמרכז הפיתוח הישראלי של תאגיד התקשורת הסיני וואווי (Huawei), זאת לאחר שנים של שתיקה ופעילות מתחת לרדאר התקשורתי ולמרות שבעבר כבר נחשף הקשר הסיני של החברה היא סירבה לאשרו.

מנהל הפיתוח העסקי של טוגה נטוורקס, צביקה ברונשטיין, אף מונה לאחרונה גם לנציג ההשקעות של וואווי בישראלי ול"כלכליסט" נודע כי מאז כבר הספיק לבצע השקעה ראשונה בסטארט־אפ הישראלי Elastifile, חברה ישראלית שמפתחת אחסון ארגוני מבוסס פלאש.

חשיפת "כלכליסט" מאחורי הקלעים של טוגה: שכר כפול, חצי מיליון עם החתימה ובוס סיני מה באמת קורה בחברה הישראלית טוגה, הזרוע המקומית של הואוויי? מראיונות העבודה החשאיים, דרך המנהלים הסינים המסתוריים שמסתובבים במסדרונות ועד לתנאי השכר המפליגים: "כלכליסט" חושף את השיטה הייחודית שבה חברת התקשורת השנייה בגודלה בעולם פועלת ומגייסת עובדים בישראל אסף גלעד, 45 תגובותלכתבה המלאה
"אנחנו מייצגים את וואווי בישראל", הודה אתמול ברונשטיין בכנס המשקיעים הסיניים של חברת המחקר IVC, פירמת שיבלת וקרן וואדי הסינית־ישראלית בבורסה בתל אביב. "אנחנו פעילים כאן מאז 2009 בפעילות מחקר ופיתוח ולאחרונה גם התחלנו בפעילות השקעות, מיזוגים ורכישות. וואווי היא חברה גלובלית שהמוצרים שלה משמשים בכל העולם, והיא נחשבת כיום לחברת התקשורת הגדולה ביותר עם הכנסות שנתיות של 60 מיליארד דולר. היא מצפה עוד לגדול, מה שאומר שיש צורך בחדשנות נוספת בשלוש הקבוצות שמרכיבות את החברה: קבוצת הטלפונים החכמים והמוצרים הלבישים; קבוצת מוצרי התקשורת למפעילות סלולר; וקבוצת מערכות המידע ומוצרי הענן. בכל התחומים האלה פעילים סטארט־אפים ישראלים שיכולים לעבוד איתנו".

טוגה נטוורקס (Toga Networks) מעסיקה כיום כ־200 איש בהוד השרון ומפתחת מוצרי תקשורת כמו מתגים וראוטרים לחברות טלקום, ובשנים האחרונות גם החלה לפתח מערכות אחסון ענן ויישומים שונים למרכזי נתונים (data centers) מבוססי ענן. עד לאחרונה לא התייחסה החברה לטענה כי היא שלוחה של וואווי בישראל וברשם החברות היתה רשומה בבעלות מלאה של המייסד איציק מלובני. כעת, כל מניותיה מצויות בבעלות Silver Ocean Investment, חברה בת מהונג קונג שבין הדירקטורים שלה גם מנהלים מוואווי בלונדון.

מנכ"ל וואווי, רן ג מנכ"ל וואווי, רן ג'נגפיי | צילום: אי פי איי מנכ"ל וואווי, רן ג

בעבר טענו כלפיה חברות הייטק הישראליות כי טוגה מתמקדת בציד של מהנדסים בכירים בלבד כמו מהנדסי מערכת או ארכיטקטים של מערכות מידע מתוך שכבת המהנדסים המנוסים בחברות ישראליות ובכך פוגעת ביתרון התחרותי שלהן לטובת פיתוח קניין רוחני לתאגיד סיני כמו וואוויי. מנגד, טענו מקורבים לחברה כי היא מהווה גשר עסקי בין סין לישראל ומסייעת לסינים להבין את היכולות של המהנדסים הישראליים.

"הזדמנות לא מעטה לחברות ישראליות בסין"

"לחברות סיניות כמו וואווי יש המון ברירות והן לא חייבות להגיע דווקא לישראל", אומר ברונשטיין. "הם יכולים לחפש טכנולוגיות במקומות כמו אירופה או ארה"ב, יש להם 80 אלף מהנדסים שיכולים לפתח עבורם את הדבר הבא, כך שיש לה ברירות לישראל. אבל בשנות העבודה שלנו כאן ראינו שיש לא מעט הזדמנויות לפתח טכנולוגיות חדשות בעזרת מהנדסים ישראלים. יש להייטק הישראלי יחסים מצוינים עם השוק האמריקאי, אבל יש הזדמנות לא מעטה לחברות ישראליות בסין. היזמים הישראלים לא תמיד טורחים לחשוב לטווח הארוך, אבל מי שעבר מוקדם לסין – הרוויח. אנחנו בוואווי רואים ערך רב בטכנולוגיות ישראליות.

ברונשטיין גם ייעץ לחברות ישראליות כיצד לגשת לחברות סיניות, כגון וואווי: "צריך לשנות את הגישה", אמר. "כאשר אתה מדבר עם חברה סינית גדולה, עליך להבין עם מי אתה מדבר. אתה צריך להבין שלפעמים אין כל קשר בין אנשי מחלקת המובייל בחברה לבין אנשים ממחלקת מוצרי מערכות המידע, ואי אפשר לצפות מהם להיות מתואמים ביניהם. אתה אמנם מוכר מוצר, אבל לפעמים כל מה שהחברה הגדולה מעוניינת בו הוא לא המוצר עצמו, אלא הטכנולוגיה שמאחוריה. תאגיד גדול איננו נואש, הוא בסך הכל מחפש שיתוף פעולה הוגן וטוב.

Elastifile מהרצליה עוסקת בבניית מערכי אחסון שפונים לארגונים גדולים כמו חברות ביטוח, ענקיות קמעונאות ואינטרנט או יצרניות ענק.

ההשקעה בחברה תואמת לאסטרטגיה החדשה של וואווי לצאת מתדמית חברת ציוד התקשורת, ובדרך להפוך לענקית מערכות מידע לארגונים.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
טוגה חברה מצוינת
יזמות ופריצת דרך דורשות המון אורך רוח ואומץ. כן, בטוגה היו פרוייקטים פחות מוצלחים וכן, גם בטוגה היו מנהלים פחות מוצלחים. הקשרים שנוצרו בזכות היזמות של טוגה מהווים גשר חיוני למדינת ישראל עם סין. כל העניין עם בריחת מוחות הוא קשקוש אחד גדול. הסינים כבר לא מעתיקים כי אין להם ממי. הם הפכו למובילים טכנולוגיים.
עובד טוגה מרוצה , מרכז  |  23.03.16
לכל התגובות