אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קשובים לציבור: עלות שכרם של שלושת בכירי גזית גלוב נחתכה בחצי ב-2015

קשובים לציבור: עלות שכרם של שלושת בכירי גזית גלוב נחתכה בחצי ב-2015

גזית גלוב סיימה את 2015 עם עלייה של 26% ב-NOI ל-4.1 מיליארד שקל. אולם עלייה זו תורגמה לגידול של 4.8% ב-FFO לסכום של 627 מיליון שקל, בעיקר בגלל הפרשי המט"ח; כצמן: "אנו רוצים לחזור להיות חברת נדל“ן תפעולית"

31.03.2016, 09:33 | אורן פרוינד

לאחר קריסה של 22% בשווי המניה של גזית גלוב במהלך 2015, החברה הציגה היום (ה') תוצאות מעורבות בדוחותיה הכספיים של השנה שחלפה.

קראו עוד בכלכליסט

 

גזית גלוב, שמפעילה 451 מרכזים מסחריים ביותר מ-20 מדינות בעולם, סיימה אמנם את 2015 עם עלייה מרשימה של 26% בהכנסות הנקיות משכירות (NOI) לסכום של 4.1 מיליארד שקל. אולם העלייה הזו תורגמה לעלייה של 4.8% בלבד ברווח התזרימי הנקי (FFO) לסכום של 627 מיליון שקל, בעיקר בגלל הפרשי מט"ח במדינות שנפגעו מקריסת מחיר הנפט (דולר קנדי וריאל ברזיאלי).

העלייה החדה בהכנסות משכירות של גזית גלוב מיוחסת בעיקר לאיחוד לראשונה של החברות הבנות אטריום וסקטור הנורווגית. כך שאם מנטרלים את הנכסים החדשים שנוספו השנה לתוצאות של גזית גלוב בעקבות האיחוד, היא סיימה את 2015 עם ירידה של 0.5% ב-NOI מנכסים זהים וזה עוד בנטרול הפרשי מט"ח.

כתוצאה מהשינוי החד בשערי המט"ח, ההון העצמי של גזית גלוב ירד במהלך השנה בכ-1.2 מיליארד שקל, ירידה של 6.2%, שמביאה את ההון העצמי בסוף שנת 2015 לרמה של 7.5 מיליארד שקל. יחס החוב נטו לסך המאזן (LTV) גם הוא עלה במקצת והסתכם בסוף 2015 בכ- 51.3% לעומת כ- 51.0% לסוף השנה שעברה.

עלות השכר נחתכה בחצי

בכיריה של גזית גלוב נוהגים לתפוס מידי שנה מקום מכובד בטבלת מקבלי השכר הגבוה בחברות הציבוריות הישראליות. אלא שהשנה התמונה הזו הולכת להשתנות במקצת, לאחר ששלושת בכירי גזית גלוב, שני המייסדים חיים כצמן ודורי סגל והמנכ"לית רוחה לוין, הסתפקו השנה בעלות שכר כוללת של 21.9 מיליון שקל, קצת פחות מחצי מעלות שכרם הכוללת בשנת 2014 שהסתכמה בכ-50 מיליון שקל.

 

גם אם מנטרלים את מענק הפרישה החד פעמי (כשעזב את תפקידו כמנכ"ל החברה הבת FCR) שקיבל דורי סגל בשנת 2014 בגובה של 14.9 מיליון שקל, עדיין מדובר בירידה של 13 מיליון שקל ביחס לשנה שעברה.

 

עלות שכרו של חיים כצמן, בגין תפקידיו כיו"ר דירקטוריון החברה, CTY ,EQY ו- ATR ודירקטור ב-FCR, הסתכמה בכ-10.8 מיליון שקל בשנת 2015 כאשר חלקה של גזית גלוב בעלות השכר הזו הוא 4.9 מיליון שקל והיתרה מחולקת בין החברות הבנות. לצורך ההשוואה, עלות שכרו בשנת 2014 הסתכמה בכ-15.8 מיליון שקל.

 

עלות שכרו של דורי סגל בגין תפקידיו כסגן פעיל ליו"ר דירקטוריון החברה, יו"ר דירקטוריון FCR ודירקטור ב- EQY, הסתכמה בכ-3.1 מיליון שקל בשנת 2015 כאשר רק 1.3 מיליון שקל מתוך עלות השכר הזו מיוחסת לגזית גלוב והיתרה מחולקת בין החברות הבנות. עלות שכרו של סגל הסתכמה בשנת 2014 בכ-22.7 מיליון שקל אולם כללה כאמור מענק פרישה חד פעמי של 14.9 מיליון שקל.  

חיים כצמן יו"ר קבוצת גזית גלוב 2016, צילום: Agaton Strom חיים כצמן יו"ר קבוצת גזית גלוב 2016 | צילום: Agaton Strom חיים כצמן יו"ר קבוצת גזית גלוב 2016, צילום: Agaton Strom

עלות שכרה של המנכל"ית רוחה לוין, בגין תפקידיה כמנכ"לית ובמגוון תפקידים בחברות הבנות, הסתכמה בשנת 2015 בכ-8 מיליון שקל כאשר חלקה של גזית גלוב בעלות השכר הזו מסתכם בכ-6.2 מיליון שקל. עלות שכרה של לוין בשנת 2014 הסתכמה בכ-11.6 מיליון שקל.

 

כצמן התייחס בדוחות לירידה החדה במניה של גזית גלוב בתקופה האחרונה. "אנו מאמינים שאיכות נכסי הבסיס שלנו, ביחד עם היכולת המוכחת של צוות ההנהלה שלנו להוביל לשיפור בפלטפורמות נדל“ן תפעוליות והיכולת לייצר ערך ותשואות אטרקטיביות לבעלי המניות בטווח הארוך אינם משתקפים כיום במחיר המניה של גזית גלוב, אשר נסחרת במחיר נמוך משמעותית משווי הנכסים הנקי שלה. זוהי סיבה לדאגה לי, כיושב הראש, ליתר חברי הדירקטוריון וכמובן להנהלה. אנו רואים את הביצועים של מחיר המניה כמדד חשוב מאוד להצלחת החברה בטווח הבינוני והארוך".

 

עוד אמר כצמן כי "אנו רוצים לראות את גזית-גלוב חוזרת אל השורשים, כלומר, השקעה ישירה בנדל“ן תזכה לעדיפות מובהקת, ולצדה נפשט בהדרגה את מבנה הקבוצה. העובדה היא שהבסיס של הד.נ.א. שלנו הוא של חברת נדל“ן תפעולית, ככה התחלנו וכך שגשגנו במשך השנים. לכן, אנו מאמינים שהזרז העיקרי להצפת ערך בגזית-גלוב לבעלי המניות הוא תהליך חזרה למבנה של חברת נדל“ן תפעולית ולא חברת אחזקות".

רחל לוין, מנכ"לית החברה, אמרה עם פרסום הדוחות כי "לצוות הניהול החדש של גזית-גלוב ניסיון רב שנים בניהול אקטיבי של נדל"ן מניב, ניסיון אשר יבוא לכלל ביטוי בהפיכת גזית-גלוב בטווח הקרוב והבינוני מחברת אחזקות לחברת נדל"ן פעילה".

מבטלת את הסכם השותפות עם אלוני חץ

גזית גלוב הודיעה בסמוך לפרסום הדוחות כי היא מבטלת את הסכם השותפות שלה עם אלוני חץ בחברה הבת הקנדית FCR. ההודעה הגיעה בעקבות בקשה של אלוני חץ לאחר שהחליטה לחסל את ההשקעה שלה ב-FCR בשנתיים הקרובות כפי שדיווחה בדוחותיה הכספיים לפני שבועיים. אלוני חץ מחזיקה כ-5.5% ממניותיה של FCR בשווי של 250 מיליון דולר קנדי.

תגיות