אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הוועידה המוטסת

מייסד אאוטבריין תומך בייבוא עובדי הייטק זרים: "אני בטוח שנלמד מהם המון"

אורי להב בוועידה המוטסת של כלכליסט: "יש בזה דבר טוב להכניס תרבויות שונות לתוך האקוסיסטם שלנו". רון יקותיאל, מנכ"ל קלטורה חושב אחרת: "צריך להגיע לפריפריה ולאוכלוסיות הערביות והחרדיות, זה יותר חשוב מלהביא אנשים מחוץ לישראל"

06.04.2016, 13:57 | דור צח, סן פרנסיסקו
אורי להב, ממייסדי חברת גילוי התוכן אאוטבריין, קרא לאפשר יבוא של עובדי הייטק זרים לישראל, זאת על רקע תוכניות הממשלה והדיון הער בנושא בחודשים האחרונים. "כולנו ציונים ועניי עירנו תמיד קודמים, אבל יש בזה דבר טוב להכניס תרבויות שונות ודברים אחרים לתוך האקוסיסטם שלנו", אמר להב בפאנל "בין שתי ערים: ניו יורק וסן פרנסיסקו נאבקות על היזם הישראלי" בוועידה המוטסת של "כלכליסט". "אני בטוח שנלמד מעובדים כאלה המון ואני מקווה שזה יתאפשר. הרב תרבותיות העניקה לעמק הסיליקון ערך רב".

רון יקותיאל, מנכ"ל קלטורה, אמר שיש להתמקד דווקא בהכנסת אוכלוסיות נוספות בתוך ישראל לעולם ההייטק. "צריך להגיע לפריפריה ולאוכלוסיות הערביות והחרדיות, זה נראה לי הרבה יותר חשוב מלהביא אנשים מחוץ לישראל".

רון יקותיאל מייסד ומנכ"ל קלטורה , צילום: עמית שעל רון יקותיאל מייסד ומנכ"ל קלטורה | צילום: עמית שעל רון יקותיאל מייסד ומנכ"ל קלטורה , צילום: עמית שעל

יואב יזהר, מנכ"ל קנשו, התלונן על המצב בכיוון ההפוך: הקושי של עובדי הייטק ישראלים להשיג ויזה לארה"ב. "יכול להיות שאנחנו לא מבינים מה מטריד את האמריקאים ושהם לא מבינים מה אנחנו יכולים לתת, אבל ציפיתי שזה יהיה הרבה יותר דינמי היום", אמר יזהר. הוא מתח ביקורת כללית על יחסה של המדינה לתעשיית ההייטק, ואמר: "ציונות לא קונים בכוח, ואני לא כל כך מבין החלטות שנלקחות בזמן האחרון. התחושה בארץ היא שאתה בקרב כל הזמן, ובמקום לחזק איפה שצריך מחלישים איפה שלא צריך".

יזהר ציין כי למרות יתרונותיו של עמק הסיליקון, שבו הוא גר ("מצאנו סביבה שחושבת מופשט ובגדול, על לשנות את העולם, ומוציאה אותנו מהחשיבה הישראלית של כאן ועכשיו"), הוא מאמין שיזמים יכולים להצליח גם אם יפעלו מהארץ. "אם אתה מספיק טוב, אתה מגיע למשקיעים, גם אם אתה בישראל. החברות הטובות מוצאות את המשקיעים בכל מקום".

יקותיאל, מנגד, המליץ ליזמים להתגורר בניו יורק. "הקרבה לשווקים ולוול סטריט מועילה, וכך גם לעסקים מאופנה ועד אוכל. כוח האדם לא מורכב מאנשי טכנולוגיה טהורים, אבל אתה מבין ומרגיש את הלקוחות. המנטליות בניו יורק מעשית יותר, קצבי הגידול שם בתחום ההייטק גבוהים מאשר בעמק, ויש יותר נשים ומיעוטים מאשר בסן פרנסיסקו. שלא לדבר על החפיפה בשעות העבודה".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אורי להב דיבר אחרת לגמרי לפני 15 שנים !
בתחילת שנות ה 2000 כאשר אורי עבד בויסופט , הייתה תוכנית לייבא עובדים מהודו על מנת למלא את החוסרים שהורגשות בתעשיה באותו זמן. מעניין לזכור שבאותה שעה כאשר ייבוא כזה של עובדים זרים היווה איום ישיר על המשרה שלו עצמו, אורי להב הביע סלידה והתנגדות עזה לרעיון. היום כאשר המספר היחיד החשוב עבורו הוא שורת הרווח ברבעון , הפתרון המיידי של ייבוא עובדים כנראה נראה אחרת. עבור אנשים מסוגו של אורי זה נראה הגיוני לגמרי להקריב את את הבסיס שעליו קמו חברות בישראל, כמו החברה שהוא עומד בראשה, על מנת לקצור פירות בטווח המיידי. האם משהו באמת חושב שאנשים ימשיכו להשקיע 10-12 שעות בכול יום רק בשביל הפריבילגיה של הגשמת חלומתיהם של נואמי הועידה המוטסת? כבר עכשיו רואים מגמה של בריחה של המהנדסים הטובים ביותר למדינות אחרות. מה ייקרה כאשר פיתוח תוכנה יהיה עבודה שאין לה את ההילה של "היי טק" האם זה יעודד הקמה של עוד חבורת כמו אווטבריין ? אני סבור שלא. יש בארץ מאגר גדול של מהנדסים חסרי נסיון שמשוועים להזדמנות להכנס לשוק. יש מהנדסים מבוגרים שנפלטו משוק העבודה ומוכנים לחזור כמעט בכל מחיר. יש ערבים וחרדים שיש להם את היכולת ומחפשים רק הזדמנות. כן זה קצת יותר יקר לשלב את האוכלוסיות האלה, אך בטווח הארוך זה הדבר הנכון לעשות עבור התעשיה ועבור החברה הישראלית
עמוס  |  06.04.16