אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל משרד הבריאות במסר מרגיע למקדונלד׳ס: "פנינו לא למלחמה עם אף אחד" צילום: עמית שעל

מנכ"ל משרד הבריאות במסר מרגיע למקדונלד׳ס: "פנינו לא למלחמה עם אף אחד"

יחד עם זאת, בר סימן טוב הדגיש את האחריות המשותפת לטיפול בסוגיה. "נתוני ההשמנה והתחלואה שנגזרת מההשמנה הולכים ונהיים מבהילים יותר ויותר. כולם חייבים להבין שזו משימה לאומית ושיש לנו חלון זמן לטפל או אם נדחה אז נצטרך לטפל בזה תוך כדי משבר בעתיד״

20.04.2016, 11:14 | שאול אמסטרדמסקי

"פנינו לא למלחמה עם אף אחד. לפעמים דברים כאלה מצטיירים ככה בתקשורת. אנחנו רוצים לשתף פעולה עם תעשיית המזון בשביל לראות איך הם מסייעים לפרט לאכול ולחיות בריא יותר." כך אמר היום מנכ״ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב בפתח הישיבה הראשונה של ועדת הרגולציה על שוק המזון שהקים המשרד.

קראו עוד בכלכליסט

בהמשך לאמירות של שר הבריאות יעקב ליצמן נגד מקדונלד׳ס, הבהיר בר סימן טוב כי "אננו לא מצפים מאנשים להפסיק לאכול או מהתעשייה להפסיק לייצר, אבל צריך לעשות שינוי״. עם זאת בר סימן טוב הוסיף איום מרומז כי ״איפה שלא נעשה שינוי במודע ובאופן מנוהל, השינוי הזה קורה דרך משבר בצורה שלא טובה לתעשייה ולא לצרכנים״.

 ״עד היום אמרנו לאנשים תאכלו מעט ותעשו הרבה ספורט ויהיה בסדר. מה שאנחנו לומדים באחרונה זה לגבי האחריות שלנו לסייע לאנשים לבחור איך לאכול נכון", הסביר בר סימן טוב את הרקע שמאחורי הקמת ועדת הרגולציה, כפי שאמר בראיון לכלכליסט. "אנחנו חיים בעולם עמוס בגירויים, בעולם שמשפיע על הבחירות שלנו שלפעמים אנחנו לא מודעים לכך אפילו. ולכן בצד האחריות האישית של כל אדם על אורח החיים שלו, יש לנו אחריות כמדינה לסייע לו לבחור באופן נבון ושכלתני. זה שינוי בגישה שלנו כמדינה. אנחנו לא מורידים אחריות מהפרט, אנחנו מוסיפים את האחריות שלנו".

"הנתונים הם מבהילים והם צריכים להיות נורה אדומה ובוהקת לכל מקבל החלטות בישראל. נתוני ההשמנה והתחלואה שנגזרת מההשמנה הולכים ונהיים מבהילים יותר ויותר", הוסיף בר סימן טוב.  "אנחנו רואים יותר כבד שומני ודלקתי בגיל הרבה יותר צעיר ממה שאנחנו רגילים לראות, מחלות כלי דם ומחלות סוכרת. זה גורם התחלואה מספר אחת. יש לזה השלכות למעכת הבריאות, לשוק העבודה, על מה נוציא את הכסף שלנו בעתיד. כולם חייבים להבין שזו משימה לאומית ושיש לנו חלון זמן לטפל בדבר הזה בצורה טובה וסבירה היום, או אם נדחה את זה אז נצטרך לטפל בזה תוך כדי משבר בעתיד״.

 

נציגת איגוד תעשיות המזון עדי אבן חן, ששותפה בוועדה, ציינה כי התעשייה מברכת על הקמת הוועדה ומתכוונת לשתף איתה פעולה בצורה מלאה. עם זאת, היא ציינה כי התעשייה מתקוממת על השימוש במלים ״מזון מזיק״. לדבריה, ״אם זה מזון מזיק, שמשרד הבריאות יפסול אותו. אנחנו לא חושבים שהמזון הוא מזיק - הצריכה היא שמזיקה. ולכן אנחנו מבקשים שיהיו קריטריונים ברורים שיסבירו מה מזיק ומה לא, ומה הפרמטרים שאנחנו רוצים להגיע אליהם״.

 

מנכ״ל משרד הבריאות קטע את דבריה: ״אבל זה מזון מזיק. גם בהיבט של הרכב המזון וגם בהיבט של הרגלי האכילה שהמזון הזה מייצר, ואנחנו בהחלט רוצים לטפל גם בזה וגם בזה. לצרוך כוס של משקה ממותק פעם בשבוע, זה לא מזיק. אבל המציאות מראה לנו שהמידה של צריכת המזון המזיק רק הולכת ועולה״.

 
מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב. חלון הזדמנויות, צילום: עמית שעל מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב. חלון הזדמנויות | צילום: עמית שעל מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב. חלון הזדמנויות, צילום: עמית שעל

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות