אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שחקן חדש בכלכלית ירושלים: משה הבא, יו"ר בזק בינלאומי לשעבר, רכש 5% מהחברה צילום: אוראל כהן

שחקן חדש בכלכלית ירושלים: משה הבא, יו"ר בזק בינלאומי לשעבר, רכש 5% מהחברה

הבא, שכיהן בעבר בתפקידים בכירים במשרד האוצר, כבר הגיש הצעה מטעמו לאופן מינוי הדירקטורים בחברה; מניותיו בחברה שוות נכון להיום כ-85 מיליון שקל

11.05.2016, 11:06 | אורן פרוינד

שחקן חדש בחברת הנדל"ן כלכלית ירושלים: משה הבא, איש עסקים ישראלי שכיהן בעברו כיו"ר בזק בינלאומי, רכש בשבועות האחרונים מניות כלכלית ירושלים והפך אתמול (ג') לבעל עניין בחברה עם אחזקה של 5%. מניותיו של הבא בכלכלית ירושלים שוות נכון להיום כ-85 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הבא (65) הוא איש עסקים ישראלי שכיהן בשורה של תפקידי מפתח בשוק הישראלי וכיום פועל כשחקן עצמאי באמצעות חברת גנוס שבבעלותו (דרכה הוא רכש את המניות בכלכלית). בשנה שעברה רכש הבא נתח של25% מאגרות החוב של פלאזה סנטרס בזמן שזו ניהלה הסדר חוב מו מחזיקי האג"ח. הבא כיהן בסוף שנות ה־90 כיו"ר בזק בינלאומי ובשנה שעברה היה חבר בוועדת גרונאו אשר בחנה את תנאי התחרות בשוק התקשורת. בעברו כיהן בתפקידים בכירים במשרד האוצר כשהאחרון הוא המשנה לממונה על אגף התקציבים באוצר. הבא נחשב מקורב לחוגים מסוימים בש"ס, למרות שאינו נוטל חלק בפעילות פוליטית כלשהי. בנוסף כיהן כדירקטור במקפת החדשה ואף היה מועמדו של השר משה אטיאס ליו"ר חברת הדואר, לפני שהסיר את מועמדותו מחשש לניגוד עניינים.

הבא ניסה להכנס לכלכלית ירושלים עוד בהנפקת ההון שבצעה לפני ארבעה חודשים. בהנפקה הזמין הבא מניות בשווי של 50 מיליון שקל, אולם המחיר הנמוך שנתן דחק אותו החוצה. הבא היה נחוש להכנס לכלכלית ירושלים והחל לרכוש מניות בשוק. נראה כי הבא לא מתכוון להיות שותף פיננסי שקט, והוא כבר החל להציע הצעות מטעמו לאופן מינוי הדירקטוריון בחברה.

ההצעה של הבא למינוי דירקטוריון בחברה

בימים אלו מנסה בעלת המניות הגדולה בחברה, חברת סאמיט שבשליטת זהר, להניע מהלך של פיטורי הדירקטוריון הנוכחי (למעט הדח"צים) ומינוי שלושה דירקטורים מטעמם. דירקטוריון החברה הנוכחי בראשות אהרון פוגל מנסה לטרפד את המהלך הזה מחשש כי סאמיט תהפוך בכך לבעלת השליטה בחברה. כלכלית ירושלים היא חברה ללא גרעין שליטה היום ומכיוון שהיא מורכבת משתי שכבות ציבוריות חוק הריכוזיות אינו מתיר לחברה ציבורית נוספת לרכוש את השליטה בחברה.

משה הבא. רכש 5% ממניות כלכלית ירושלים, צילום: אוראל כהן משה הבא. רכש 5% ממניות כלכלית ירושלים | צילום: אוראל כהן משה הבא. רכש 5% ממניות כלכלית ירושלים, צילום: אוראל כהן

בזמן שפוגל מתקושש מול לוי לגבי מינוי הדירקטורים, הבא הגיע עם הצעה לאופן מינוי הדירקטוריון, עוד לפני שבוחרים בהצעה כזו או אחרת. במכתב שפרסם הבא למשקיעים בתל אביב הוא כותב: "אין בכוונתינו להתייחס להודעת העמדה שבחר הדירקטוריון לשלוח. במכתבינו זה בחרנו כבעלי עניין לשלוח מתווה הצעה למינוי דירקטורים באופן שבו יהיה בו כדי להסיר חשש מפני הפרה של חוק הריכוזיות ובד בבד להעניק ייצוג הולם ומתאים לבעלי המניות מקרב המחזיקים".

הבא מציע לקבוע מנגנון למינוי דירקטוריון עוד לפני שמצביעים על הצעה כזו או אחרת מטעמו של כל אחד. הבא מציע שכל אחזקה של (בין אם לבד או משותפת) של 10% מהון המניות של החברה תעניק את האפשרות למנות דירקטור אחד. בהתאם לכך, הדירקטוריון של החברה ימנה לא יותר מ-10 דירקטורים ממונים ועוד שני דח"צים כמחוייב על פי חוק.

הבעיה בהצעה של הבא היא שיש בעלי מניות שמחזיקים פחות מעשרה אחוזים. כדי לפתור את זה, הבא מציע כי במידה ומספר הדירקטורים לא יגיע לעשרה, אז יוכל הדירקטוריון למנות בחלטה של רב קולות דירקטורים נוספים שישלימו את מכסת הדירקטורים ובתנאי שאותם דירקטורים יהיו בלתי תלויים. הבא ביקש מהדירקטוריון ומבעלי המניות לערוך דיון בהצעתו.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
הצעה מוזרה לרעת בעלי המניות הקטנים
לפי השיטה שלו, למעשה אלה שיש להם 10% ישתלטו על החברה, כי רק הם (במישרין ועל ידי נציגיהם בדירקטוריון) ימנו דירקטורים. במצב היום למשל, לסאמט יש 20% (2דירקטורים) ולאלשולר 1 ויאלה, רק הם ממנים. זו שיטה שבה מעט מניות משתלטות על החברה. אסור לקבל, כדי שתמיד יהיו ציפיות למשקיעים לארגן השתלטות גם עם פחות מניות (מלחמת פרוקסי, בה גם 1% יכול לחבור לכאלה שכמותו ולעשות קואליציה שתמנה דירקטורים מטעמם). מאבקי שליטה טובים למשקיע הקטן. לא ברור מה האינטרס שלו, כשיש לו רק 5% (בינתיים)
גדה  |  11.05.16