אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכלי החדש של גוגל ישנה את הדרך בה אנו משתמשים באפליקציות צילום: גוגל פליי

פרשנות

הכלי החדש של גוגל ישנה את הדרך בה אנו משתמשים באפליקציות

אחת ההכרזות החשובות בכנס המפתחים של גוגל הגיעה ממש בדקות האחרונות שלו: כלי חדש בשם Instant Apps שייאפשר להוריד אפליקציות לשימוש חד פעמי בלי להתקין אותן על המכשיר

19.05.2016, 17:04 | הראל עילם

קשה לדעת מדוע גוגל בחרה להכריז על הכלי החדש Instant Apps רק ברפרוף ובסופו של אירוע עמוס הכרזות - רובן משעממות וצפויות. באבחה אחת, גוגל פתרה את אחת מהבעיות הגדולות ביותר של תעשיית המובייל בכלל, ושל אנדרואיד בפרט, וצפויה גם לשנות משמעותית את הדרך שבה אנחנו משתמשים בטלפון שלנו או חושבים על אפליקציות.

קראו עוד בכלכליסט

Instant Apps מאפשר לכם להשתמש באפליקציות אנדרואיד בלי שתצטרכו להתקין אותם על המכשיר. אם הרעיון נשמע לכם מוכר, זה בדיוק היה החזון של אפליקציות רשת, במיוחד של ישומי HTML5, שהיו אמורים להפוך את כל האפליקציות בעולם לאוניברסליות ונוחות להפעלה. זה לא קרה בסופו של דבר, ממגוון סיבות, בין השאר משום שישומי HTML5 התקשו להתחרות מבחינת ביצועים, תאימות והפצה בישומי Native, כלומר ישומים שנכתבו יעודית למערכת ההפעלה של המכשיר שלכם.

סקייסקנר. להשתמש פעם אחת סקייסקנר. להשתמש פעם אחת סקייסקנר. להשתמש פעם אחת

אחר כך, מגוון של פתרונות טכנולוגיים היו אמורים להקל עלינו לתאם בין אתרי הרשת הקיימים וכל השירותים המקוונים לאתרי מובייל. אולם, כפי שרובנו יודעים, אתרי מובייל אולי הותאמו במיוחד לסמארטפון, אבל לעיתים קרובות פשוט אינם כוללים את כל השירותים והפתרונות שקיימים באפליקציות יעודיות. פתרון אחר היה האפשרות להריץ את האפליקציות בצורה וירטואלית בענן ולהזרים אותן למשתמשים – אבל גם הפתרון הזה לא הצליח, מכיוון שהמפתחים עצמם העדיפו להחזיק את השליטה באפליקציות ורוצים לקדם את האפליקציות הרשמיות.

התוצאה ידועה – החברות מעדיפות שנוריד את האפליקציות שלהן, ועושות הכל על מנת לשכנע אותנו לעבור לאפליקציות. כולנו מכירים את המסכים של אתרים כגון Tripadvisor או yelp שממליצים לנו להוריד את האפליקציה בכל פעם שאנו גולשים לאתר שלהם. זאת למרות שפעמים רבות, אנחנו צריכים את האפליקציה לשימוש בודד בלבד. במקרים אחרים, אנו צריכים אפליקציה ספציפית במקרה חד פעמי, כמו לשלם על החדר דרך אפליקציה של מלון מסוים, להזמין סרט כשאנחנו בחו"ל או לקבל מידע נוסף במהלך מסע מודרך במוזיאון.

סונאר פיצ סונאר פיצ'אי. שמר את ההכרזה לסוף | צילום: google i/o סונאר פיצ

ההורדה גוזלת מאיתנו לא רק זמן יקר ורוחב פס, אבל אפליקציות גם תוספת מקום על המכשיר, מעמיסות עליו התראות ומערכות שונות, זוללות סוללה ויכולות גם להיות איום אבטחה. גוגל מציעה לנו פתרון פשוט. כמו שכיום לינק לאתר אינטרנט יוכל להוביל אותנו לגרסת המובייל שלו אוטומטית, כך גם לינק לדף אפליקציה יוכל להוביל אותנו פשוט לפתיחת גרסה האפליקציה על המכשיר שלנו, בלי שנתקין אותה. זה אף אמור להיות מהיר יותר, מכיוון שהחברה תוריד רק את החלק מהקוד של האפליקציה שהכרחי לפעולה שלה, אבל היא עדיין תספק את החוויה של האפליקציה הרשמית והמלאה. במידה ונרצה להמשיך ולהשתמש באפליקציה, נוכל כמובן לבחור להוריד אותה במלואה למכשיר, בלחיצת כפתור.

לכאורה, הפתרון של גוגל מושלם לכל הצדדים – הגולשים לא יצטרכו להסתבך עם הורדת אפליקציות, מפתחי האפליקציות יזכו לדרך נוחה יותר לשיתוף האפליקציות שלהם (ויוכלו פשוט לשלוח לינקים, להפיץ אותם דרך רשתות חברתיות, פרסומות וכו' במקום לנסות ולשכנע את המשתמשים להתקין את האפליקציה שלהם), ואילו גוגל עצמה עדיין תקבל שליטה מלאה בתכנים (הלינקים עדיין יובילו לגוגל פליי). מבחינות מסויימות, הדבר אף יכול לחזק את מעמדה של גוגל, ולעודד מפתחי אפליקציות לתעדף את פליי על פני הפיתוח של אתר מובייל או אפליקציית רשת.

חשוב מכך הוא היתרון האדיר באבטחה. אם Instant Apps יתפוס, הדבר יכול לתת לאנדרואיד יתרון עצום על פני iOS, ומכשירי אנדרואיד יהיו בטוחים, מהירים וחסכוניים יותר בסוללה.

השאלה היא כמובן עד כמה המפתחים יבחרו לאמץ את הפלטפורמה. את זה נגלה רק עוד כמה חודשים, כאשר Instant Apps יושק בהדרגה לכל מכשירי האנדרואיד החדשים יותר (אנדרואיד 4.2 ומעלה). גוגל טוענת שתהליך התאמת האפליקציות לפורמט המודולרי החדש (לפיו המערכת קובעת אילו מודולים היא צריכה להוריד בהפעלה הראשונית ואילו לא) הוא פשוט וכמעט אוטומטי.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
המסר העיקרי מהכנס השנה הוא
ח ד ש נ ו ת ! גם אם חלק מהרעיונות לא יתפוס, רובם מאוד מרשימים מבחינת החדשות שלהם. - אפליצית צ'ט שמשתתפת כצד בשיחה (צ'ט בוט). הרבה חברות עושות את זה אבל ה AI של גוגל נראה הכי מתקדם. SIRI נשרכת מאחור - תמיכה באנגרויד אוטו בכל רכב שתומך בהעתקת מסך (מירורינג) הטלפון לצג שעל הרכב. כולל וויז! - VR כפלטפורמה בפני עצמה (חנות משלה וכו) - גרסא חדשה של אנדרויד שיודעת לעדכן את עצמה לבד. סוף סוף. - גרסא חדשה לשעונים חכמים שמצליחה לחדש בתחום שנראה די מת - מערכת הפעלה כרום לניידים שתומכת במחשבים פח (ישנים) ועדיין מאפשרת לגלוש ולהתקין אפליקציות נראה שהאסטרטגיה של גוגל די מנצחת. רק דבר אחד קצת מלחיץ, הטייטל של חברת האם אלפאבית: Multinational conglomerate company נשמע כמו ACME מהסרטים המצוירים.
אבי , תל אביב  |  19.05.16