אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עדיין אין הסכם עם ליברמן: מחלוקת עם האוצר על הפנסיה לעולים ותיקים צילום: עומר מסינגר

עדיין אין הסכם עם ליברמן: מחלוקת עם האוצר על הפנסיה לעולים ותיקים

הסתיימה ללא הסכמות פגישתם של שר האוצר ויו"ר ישראל ביתנו; ליברמן דורש תוספת לפנסיה לעולים ותיקים - בעלות של 2-3 מיליארד שקל

20.05.2016, 18:01 | רוני זינגר ועמרי מילמן

הסתיימה ללא הסכמות פגישתם של שר האוצר משה כחלון ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. השניים דנו בהיבטים התקציביים של הצטרפות ליברמן לממשלה ובראשם תוספת לפנסיות של עולים ותיקים. השניים וצוותיהם המקצועיים ישובו וייפגשו ככל הנראה כבר במוצאי שבת.

ליברמן נועד היום גם עם ראש הממשלה נתניהו לסגירות אחרונות וגורמים הקרובים למשא ומתן העריכו כי עד יום ראשון בצהריים ייפתרו כל המחלוקות.

קראו עוד בכלכליסט

ליברמן דורש לדאוג להסכמי פנסיה עם העולים הוותיקים, שהגיעו לארץ מרוסיה בשנות ב-90 ונותרו חסרי כיסוי מאחר שלא עבדו מרבית חייהם בישראל, או שעבדו ולא הצליחו לצבור פנסיה סבירה. ואולם מאחר שלא ניתן לאשר את התשלום רק לציבור זה, דרישתו של ליברמן צריכה לכלול תשלום לכלל ציבור הקשישים העונים להגדרה דומה של חוסר כיסוי או צבירה זעומה של הפנסיה. מדובר בסכום שמוערך ב-2-3 מיליארד שקל.

יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, צילום: עמית שעל יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן | צילום: עמית שעל יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, צילום: עמית שעל

צוותי המשא ומתן הקואלציוני קיימו דיונים ארוכים עם צוותי האוצר. פקידי האוצר מתנגדים לדרישה בעיקר על רקע העובדה שאין מקור תקציבי לתוספת. אם בכל זאת תיענה הדרישה הרי שהמשמעות תהיה קיצוצים נרחבים בתוספות תקציב למשרדי ממשלה אחרים. הגידול בתקציב 2017 צפוי לעמוד על פחות מ-10 מיליארד שקל ולכן אם יוקצו 3 מיליארד שקל ואפילו מחצית מכך לפנסיות, הדבר יבוא על חשבון תקציבים שיועדו למשרדים האחרים.

אחת האפשרויות שנידונות היא פריסת התשלום, כלומר תשלום מדורג, לאורך השנים. גורמים בממשלה אמרו ל"כלכליסט" כי למרות ההתנגדות המקצועית באוצר לדרישה, לא נראה כי השר כחלון יהיה זה שיעצור את מהלך כניסתו של ליברמן לממשלה.

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
הישראלים הוותיקים לא מבינים במה מדובר
ויש כאן המון שנאת חינם. כך למשל טועים אלו שסבורים ש"הרוסים קיבלו דירות מהמדינה". רק אחוזים זהומים קיבלו דירות עמידר בערי פיתוח כגון אופקים או ירוחם. לרוב מוחלט הסיפור היה עצוב מאוד. הם רכשו במיטב כספם ומשכנתם דירות בפריפריה בשיא הבועה של שנות ה-90 ובהמשך היוו קריסה במחירים. כך למשל בגני אביב - השכונה הרוסית הגדולה בישראל בשנת 1996 דודי אפל מכר דירות 3 חדרים ב-120 אלף דולר. בשנת 2000 המחירים של אותן הדירות נעו סביב 20-30 אלף דולר. והסיפור חזר על עצמו גם בשכונות "הרוסיות" האחרות ברחבי הארץ. אומנם בהמשך המחירים תיקנו את עצמם אך הנזקים הבתי-הפיכים לניידות החברתית כבר נעשו. ולגבי ההשוואה לעולי אתיופיה. בניגוד לרוסים אלו הרי אכן קיבלו דירות חינם, אומנם לא במקומות הטוסים, אך בכול זאת היה מדובר בסכומים מאוד גדולים. וכמובן שאין מקום להשוואת לישראלים הוותיקים שלא רק קיבלו דירות מהמדינה אלה גם ההזדמנות לקביעות וניידות חברתית.
KKKKKK , לוד  |  21.05.16
לכל התגובות