אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

להמציא מחדש את המחשב האישי: הטרנדים הבולטים של קומפיוטקס 2016

תערוכת המחשבים הגדולה בעולם שנערכת בטייוואן מסמנת את הכיוון העתידי של תעשיית החומרה והמחשבים והשנה הדגש בה היה על מחשבים זעירים, מערכות קירור מתקדמות ובעיקר מציאות מדומה

06.06.2016, 14:02 | הראל עילם, טייוואן

קומפיוטקס, תערוכת המחשבים השנתית הגדולה בעולם, הגיעה לסיומה במהלך סוף השבוע. מדי שנה מתכנסות בטאיפיי למעלה מ-5,000 חברות מכל העולם. למרות גודלה הצנוע, טייוואן היא הלב הפועם של תעשיית המחשבים, כאשר רוב המחשבים והשבבים בעולם מיוצרים ומפותחים כאן, על ידי חברות מקומיות כגון אסוס, אייסר, MSI, גיגה-בייט, BenQ, הון האי, ויה, TSMC, HTC ואחרות.

קראו עוד בכלכליסט

קומפיוטקס היא עוף מוזר בקרב תערוכות הטכנולוגיה הגדולות. אין בה כמעט גאדג'טים חדשניים והמוצרים שנחשפים במהלכה לא מיועדים ברובם לקהל הרחב, כך שהיא מהווה במובנים רבים סמן לגבי הכיוון העתידי של תעשיית המחשבים. הטרנדים הנפוצים בה השנה מעידים על כל שבעתיד נראה יותר מחשבים זעירים ונישאים, מערכות קירור מים בכל מקום, מסכים מעוקלים יהפכו לנורמה, מחשבים ניידים יהיו חזקים מאי פעם והמציאות המדומה תשנה את העולם.

מציאות מדומה

הבעיה הגדולה ביותר בנושא המציאות המדומה היא נושא השליטה. לכל חברה, בין אם זאת גוגל, פייסבוק, HTC או מיקרוסופט, יש רעיונות שונים לגבי השליטה שלנו בעולם הווירטואלי, אבל רוב הפתרונות שזמינים כיום בשוק מסורבלים, יקרים וכבדים.

Eyesight הישראלית מציעה פתרון מתבקש – להפוך את הגוף עצמו למערכת השליטה. החברה הציגה בתערוכה לראשונה את טכנולוגיית ה-VR שלה, שכרגע עובדת עם התקן המציאות המדומה של סמסונג, הגיר VR, שמסוגל להפוך כל סמארטפון חדש של סמסונג למשקפי VR. הטכנולוגיה מאפשרת לכם להשתמש במצלמה האחורית של הגלקסי שלכם על מנת לשלוט בנעשה בתוך סביבת המציאות המדומה על ידי הזזת האצבע המורה שלכם, שמשמשת כתחליף לעכבר –אפשר אפילו "ללחוץ" פשוט על תנועה עם האצבע. הדבר לא רק שלא תצטרכו משקפים כבדים בשביל ליהנות ממציאות מדומה, גם לא תצטרכו עכבר, מקלדת או כל אמצעי שליטה אחר.

מאות חברות הציגו בתערוכה פיתוחים הקשורים למציאות מדומה. חברות המחשבים החלו להציג תקן חדש למחשבים נייחים, ניידים ונישאים, שיש להם מספיק כוח עיבוד בשביל לתמוך במציאות מדומה. אסוס הציגה את ה-GX 800, גרסה חדשה למחשב הנייד המטורף שלה מהשנה שעברה, שהיה הראשון בעולם לכלול קירור מים. אסוס לא רק שידרגה את מערכת קירור המים החיצונית, אלא כללה שני כרטיסי מסך נפרדים על מחשב נייד. בתעשייה שעדיין מתרגלת לרעיון שמחשב נייד יכול לכלול כרטיס מסך נפרד ולא פתרון משולב על לוח האם, זה דבר מדהים. מצד שני, העובדה שהמחשב מגיע עם מסך בגודל 18 אינץ', מקלדת פיזית מכנית מלאה ושוקל בסך הכל (כולל יחידת הקירור) 10 קילו, הופכת אותו למוצר לא ידידותי בעליל.

מערכת קירור מים במחשב הביתי, צילום: הראל עילם מערכת קירור מים במחשב הביתי | צילום: הראל עילם מערכת קירור מים במחשב הביתי, צילום: הראל עילם

חברת MSI הציגה גם היא שורה של מחשבים ניידים שתומכים ב-VR, אבל היא בחרה לתקוף את תחום הפרימיום מזווית אחרת. מחשב הקונספט Vortex, שהוצג לראשונה לפני שנה, הוא בערך בגודל של קומקום ומעוצב כצינור, כאשר מאוורר שמותקן בחלק התחתון יוצר לחץ שלילי שדוחף החוצה את החום. זאת מערכת מדהימה בפשטות שלה וביכולת הקירור שלה, והחברה הכניסה לא פחות משני כרטיסי GTX 1080 חדשים מבית Nvidia לתוך המארז הקל הזה. זהו ריכוז מדהים של כוח עיבוד בתוך אריזה כל כך קטנה, יותר כוח עיבוד ממה שיש ברוב תחנות העבודה המקצועיות כיום.

העולם האמיתי

גם ללא קשר למציאות מדומה, החברות ממשיכות לנסות ולהמציא מחדש את המחשב האישי. בשנים האחרונות מסכים מעוקלים הפכו להיות טרנד, בהתחלה דרך טלוויזיות חכמות וסמארטפונים, ולאחרונה גם במסכים מחשבים אישיים. אבל כל מי שהשתמש במסכים האלו יודע שהם בסופו של דבר גימיק – הקימור של המסכים הוא זניח מכדי שיוכל להשפיע על חווית הצפייה.

המסך המעוקל של אייסר, צילום: הראל עילם המסך המעוקל של אייסר | צילום: הראל עילם המסך המעוקל של אייסר, צילום: הראל עילם

ה-X34P של אייסר הוא המסך המחשב הראשון בעולם עם קימור של r1900, כמעט כפול מיחס הקימור של כל מסך מעוקל אחר. אנחנו עדיין לא יודעים האם מישהו באמת צריך מסך מקומר, והאם לא עדיף פשוט לשים משקפי מציאות מדומה, אבל לפחות אייסר באמת מנסה ליצור מוצר שמשנה את החוויה.

קומפיוטקס הוא גם המקום שבו אנחנו רואים כמה מהמארזים המקוריים ביותר בתעשיית המחשבים. השנה ראינו הרבה מארזים פתוחים, שמוותרים כליל על מסגרת חיצונית לטובת מערכת קירור סגורה מבוססת מים. הגדילה לעשות, כרגיל, Lian Li אחת מיצרניות המארזים הידועות בעולם.

שולחן שכולו מחשב, צילום: הראל עילם שולחן שכולו מחשב | צילום: הראל עילם שולחן שכולו מחשב, צילום: הראל עילם

החברה הציגה השנה עיצוב פורץ דרך של מחשב חסין למים, שנראה כמו יאכטה זעירה. אבל את ההצגה גנב המחשב השולחני החדש של החברה. לפני כמה שנים, ליאן-לי חשפה לראשונה עיצוב לשולחן זכוכית שלתוכו ניתן לשלב את כל רכיבי המחשב, כדי שהתצוגה למשתמש תופיע על משטח הזכוכית.

החברה שדרגה את הרעיון הגאוני הזה ויצרה את שולחן העבודה המגניב בעולם, על ידי כך ששילבה לתוך מארז המחשב השולחני שלה משטח זכוכית חזק ועמיד יותר, רגליים חשמליות מתכווננות, תמיכה מלאה בקירור מים ותאורת LED אחורית שמאירה על הכל כמו שצריך. זה עולה רק 1,500 יורו, ואני בהחלט רוצה אחד.

תגיות