אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שופרסל אופטימית: הרווחים יזנקו עד 2020 צילום: עמית שעל

שופרסל אופטימית: הרווחים יזנקו עד 2020

הערכת שווי שבוצעה לרשת צופה צמיחה של 142% ברווח התפעולי בתוך שנה ועלייה מתמשכת במכירות. שופרסל לא מתייחסת לתחרות העירונית מצד יינות ביתן

07.06.2016, 08:03 | נורית קדוש

למרות ההאטה המתמשכת בשוק המזון, שופרסל מעריכה כי הרשת לקראת צמיחה מטאורית במכירות וברווחיות שתימשך לכל הפחות עד שנת 2020. מהערכת שווי שביצעה עבור אי די בי פיתוח חברת גיזה זינגר אבן, הפעילות הקמעונאית של שופרסל תחתום את השנה עם עלייה של 0.8% במכירות שיסתכמו ב־11.54 מיליארד שקל.

קראו עוד בכלכליסט

בשופרסל צופים צמיחה בפעילות הקמעונאית בשיעור חד יותר בשנים הבאות, כך שמכירותיה יסתכמו ב־12.8 מיליארד שקל בשנת 2020. הצפי לצמיחה מובא למרות הערכת שופרסל כי הרשתות הפרטיות ימשיכו להתחזק, כך שרמת התחרות בענף תישאר גבוהה. בהקשר זה יש לציין כי מדובר בצמיחה בקצב גבוה מזה של הגידול באוכלוסיה, נתון המעורר חשש כי בכוונת הרשת לצמוח גם באמצעות העלאת מחירים.

לצד הצמיחה במכירות, נערכת שופרסל לשפר את הרווחיות התפעולית של הרשת מ־0.9% בשנה שעברה ל־3.3% בשנת 2020. את השיפור ברווחיות התפעולית נערכת החברה להשיג באמצעות שיפור הרווחיות הגולמית ל־25.2%, שתושג מהרחבת פעילות המותג הפרטי והגדלת שיעור המוצרים שתייבא ביבוא מקביל. יחד עם זאת, לא מן הנמנע כי שיפור הרווחיות הגולמית יושג משיפור תנאי הסחר מהספקים.

איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל, צילום: נמרוד גליקמן איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל | צילום: נמרוד גליקמן איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל, צילום: נמרוד גליקמן

מלבד שיפור הרווחיות הגולמית, בכוונת שופרסל לצמצם את שיעור הוצאות התפעול מהמכירות כך שירדו מ־22.6% מהמכירות בשנה שעברה ל-21.8% מהמכירות ב־2020. מדובר באתגר מורכב, שהרשת צופה כי יושג מצמצום 10 מרכזי אחסון סחורה שמפעילה החברה ל־4 ובאמצעות המשך תכנית ההתייעלות הרב־שנתית, שכוללת המשך סגירת שטחי מסחר שאינם כדאיים. כבר השנה נערכת שופרסל לסגור 7 סניפים הפסדיים.

מהערכת השווי עולה כי ההוצאות התפעוליות כוללות בעיקר שכר עבודה ושכר דירה, וכי הוצאות שכר העבודה צפויות לגדול עם המשך מגמת הגידול הצפוי בשכר המינימום בישראל. כך למרות הצפי לעלייה במכירות, לא ברור כיצד צופה החברה ששיעור ההוצאות התפעוליות ירד בכאחוז.

למרות שמדובר בהערכת שווי עדכנית, אין בה התייחסות למכירת מגה, שעשויה להוביל לתחרות בזירה העירונית, המהווה את מרכז הרווח של שופרסל. יחד עם זאת, זכייתו של נחום ביתן במכרז למכירת מגה תוכל לשרת את שופרסל, שכן בשונה מהצהרותיו של רמי לוי, ביתן לא התחייב להביא למרכזי הערים את בשורת המחיר.

בעוד שופרסל צופה כי תעמוד בתחזית הצמיחה לשנה הנוכחית, קיים ספק ביחס לעיתוי השגת השיפור בשנים הבאות. משיחות שניהלה מעריכת השווי עם הנהלת שופרסל עולה כי התחזיות לשנתיים הבאות (2017–2018) עתידות להידחות בשנה, דהיינו יתקיימו בשנים 2018–2019.

הערכת השווי מייחסת לפעילות הקמעונאית של הרשת שווי של 2.18 מיליארד שקל, לזרוע הפיננסים 126 מיליון שקל ולזרוע הנדלן 495 מיליון שקל, ובסך הכל שווי של 2.80 מיליארד שקל, כ־200 מיליון שקל מעל שוויה בבורסה העומד על 2.61 מיליארד שקל.

תגיות