אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הבריאות מפריט את המרכז הגריאטרי בראשל"צ צילום: אלכס קולומויסקי

משרד הבריאות מפריט את המרכז הגריאטרי בראשל"צ

יותר מעשור חלף מהחלטת הממשלה להפריט את המרכז הגריאטרי בראשון לציון, שכעת חזרה לשולחנה. גם הפעם אין לו"ז ותוכנית לקשישים

16.06.2016, 08:15 | ספי קרופסקי

משרד הבריאות חזר לנהל באחרונה מגעים להפרטה ומיזוג של בתי חולים גריאטריים ממשלתיים. במסגרת המהלך המתוכנן, שאותו מוביל סמנכ"ל תקצוב ותכנון במשרד הבריאות יאיר אסרף, בית החולים הגריאטרי בראשון לציון צפון להיות מופרט, ואילו בית החולים הגריאטרי השיקומי פלימן בחיפה עתיד להתמזג עם בית החולים רמב"ם בעיר, אך יישאר גריאטרי. מנגד, בכוונת שר הבריאות יעקב ליצמן לאשר הקמת מרכז בצפון אשר יכלול גם שיקום גריאטרי .

קראו עוד בכלכליסט

נכון להיום ישנם חמישה בתי חולים גריאטריים ממשלתיים ברחבי הארץ, ונוסף לשניים הללו פועלים בתי החולים שמואל הרופא בבאר יעקב, דורות בנתניה ושהם בפרדס חנה.

מדובר בהחייאה של החלטת הממשלה שהתקבלה ב־2004 להפריט את שני בתי החולים הגריאטריים בראשון לציון ובחיפה, כששנה קודם לכן התקבלה החלטה ראשונית להפסיק לקלוט חולים בשניהם. למרות זאת, במשך יותר מעשור, המשיך בית החולים בראשון לציון לפעול עם צוות עובדים מלא, למרות שהוא בתפוסה חלקית של כמה עשרות חולים וכשלא ידוע מה יעלה בגורלו ובגורל הקשישים.

בפרק מדו"ח מבקר המדינה מ־2014, שעסק בנעשה בבית החולים הגריאטרי בראשון לציון, צוין כי ב־2004 נרשמה בו תפוסה בשיעור של 98% ולאחר 10 שנה ירדה התפוסה ל־13% בלבד.

 , צילום: אלכס קולומויסקי צילום: אלכס קולומויסקי  , צילום: אלכס קולומויסקי

בתי החולים הללו הם ברובם גירעוניים בשל עלויות הטיפול הגבוהות בקשישים ומביאים להפסדים כבדים למדינה. בדו"ח עוד נכתב כי במהלך השנים מאז ההחלטה על הפרטה ועד לקיום בדיקת מבקר המדינה, הפסידה המדינה יותר מחצי מיליארד שקל בגין הפעלת בית החולים בראשון לציון, בין היתר בשל תשלום של עשרות מיליוני שקל למוסדות אחרים ופרטיים, שאליהם היה נדרש להפנות קשישים, שהיו יכולים להתאשפז במרכז.

מאז התקבלה החלטת הממשלה היו כמה ניסיונות להעביר את בית החולים לידיים אחרות, אולם ללא הצלחה. למשל, היה ניסיון להעבירו לידי עמותה עירונית בראשון לציון, לחברה ממשלתית ואף לקופת חולים מאוחדת.

ב־2013 התנהלו מגעים להעברת תפעול בית החולים לידי רשת בית בלב ששייכת לקופת החולים מכבי, אולם ניסיונות אלו לא צלחו ובית החולים נותר בתפוסה מועטה וגרר עמו עלויות גבוהות שנפלו על משרד הבריאות. שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן הביעה נכונות לאחר פרסום דו"ח המבקר ב־2014 להשקיע שוב בבית החולים, אך הדבר לא התממש - בשל התפרקות הממשלה זמן קצר לאחר מכן.

ממשרד הבריאות נמסר: "המרכז הגריאטרי בראשון לציון יפעל כמרכז לקשישים סיעודיים אך לא בהפעלה ישירה של הממשלה, כמקובל ביתר המערך הסיעודי. במקביל יפתחו 5 מחלקות לקשישים שיכללו מענה לצרכים במערכת". 

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
ממשלה וראש ממשלה המפריטים את כל .לא דואגים
ממשלה וראש ממשלה המפריטים את כל .לא דואגים לאזרחים ומפקירים אותם עבור קומץ טייקונים. לא דואגים לדיור ציבורי לא לרפואה הציבורית ולא לשום זכות יסוד. הטייקונים לעומת זאת זוכים בכל השלל- נדלן גז הנחות ממיסים ומענקים של מיליארדים. ממשלות ביב יזכרו לדיראון בהיסטוריה של מדינת ישראל
Pin  |  17.06.16
1.
צא ולמד: בכיר במשרד הבריאות לשעבר ויזמי נדלן,
צא ולמד: בכיר במשרד הבריאות לשעבר ויזמי נדלן, פועלים כעשור לייבוש המוסד, החולש על שטחים רחבי ידיים ובעלי פוטנציאל יזמי נדלני גדול. כאשר פקידים בכירים בפועל, עושים יד אחת עם חברים "מהיחידה לשעבר" ובוחרים לגזול כספים מהקופה הציבורית! מעל 500,000.00 ש"ח מימנה המדינה מכיסה על הייבוש המכוון של המוסד, איך יכול הליות שב 2004 הייתה במוסד תפוסה של 94% ואט אט ירדה פלאים ל 13%?! מה אין קשישים סיעודיים במדינה? אבל כשפקיד רוצה, הוא גם מצליח. מדינת עולם שלישי, הון שילטון. היכן שומרי הסף, היכן אתם... 
Cherries  |  06.09.32