אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רואה לך בעיניים: גוגל מפתחת בינה מלאכותית שמאבחנת מחלות עיניים צילום: יוטיוב

רואה לך בעיניים: גוגל מפתחת בינה מלאכותית שמאבחנת מחלות עיניים

Deepmind, חברה בריטית בבעלות גוגל, החליטה לפתח מערכת שמאבחנת מחלות עיניים על בסיס ניתוח צילומי רשתית העין לאחר פנייה מאופטימטריסט שקרא על מערכת הבינה המלאכותית שפיתחה

08.07.2016, 07:58 | הראל עילם

חברת הבינה המלאכותית של גוגל, Deepmind הבריטית, מפתחת מערכת אבחון רפואי שיאפשר לה לאבחן מחלות עיניים על בסיס ניתוח צילומי רשתית העין. החברה מקווה לאתר את המחלות עוד בשלבים הראשוניים הניתנים לטיפול ובדרך זו למנוע התעוורות מוקדמת.

קראו עוד בכלכליסט

החברה נכנסה להסכם שיתוף פעולה עם משרד הבריאות הבריטי (NHS), במסגרתו היא תקבל גישה למיליון תיקים רפואיים וסריקות עיניים שנלקחו בבית החולים הציבורי מורפילד. ישנם כיום כ-2 מיליון אזרחים בעלי מגבלות ראיה בבריטניה ו-כ-360 אלף מוגדרים כעיוורים. מספר זה צפוי להכפיל את עצמו עד 2050 לפי הערכות של ה-NHS, בין השאר בגלל קצב הזדקנות האוכלוסייה. בעזרת ארכיון סריקות העיניים הקיימות, דיפמיינד מקווה לאמן את מערכת הבינה המלאכותית המתקדמת שלה, המבוססת על מערכת רשת עצבית המחקה את מבנה המוח האנושי ומסוגלת ללמוד ולזהות תבניות. בסופו של דבר, הבינה המלאכותית תדע לאתר מחלות ולתפקד כתחליף לרופא מומחה.

דיפמיינד סיפרה כי היא בחרה להתמקד כעת בנושא מחלות ראיה לאחר שקיבלה פנייה מאופטומטריסט שקרא כיצד מערכת הבינה המלאכותית שפתחה לימדה את עצמה לשחק במשחקי מחשב, והבין שיש לה יכולת מספקת בזיהוי תמונה על מנת לאבחן גם בעיות ראיה.

דיפמיינד וגוגל משתפים פעולה עם ה-NHS כבר שנים רבות. ה-NHS, שהעביר את על ארכיון המידע הרפואי שלו לרשת, הופך את המידע זמין לחברות ביומד וטכנולוגיה מכל העולם כחלק מתוכנית ממשל זמין של הממשל הבריטי. בריטניה נחשבת כיום למקור המידע הרפואי הטוב והזמין בעולם. גם חברת הניתוח הגנטי של גוגל, 23andMe, קיבלה את המידע שלה מה-NHS.

במאי האחרון, דיפמיינד קיבלה גישה ל-1.6 מיליון תיקים רפואיים במטרה לבנות פרופיל רפואי שיאפשר לה איתור מהיר של חולי איידס. מוקדם יותר השנה היא הקימה מערכת נוספת לאיתור כשלי כליות עוד לפני שהם מתרחשים. שיתופי הפעולה הקודמים גרמו לחשש משמעותי בציבור לגבי האפשרות של פגיעה בפרטיות, למרות שהתיקים ניתנים לגוגל ללא שום פרטים אישיים. מייסד דיפמיינד, מוסטפה סולימן, התבטא בנושא בעבר ואמר: "היינו ברורים מאוד מההתחלה: הפרטים האישיים של החולים לא יקושרו בשום דרך עם חשבונות, מוצרי ושירותי גוגל".

דיפמיינד הוקמה ב-2010 ובשנותיה הראשונות נחשבה לחברה פורצת דרך בתחום הרשתות העצביות. ב-2014 היא נרכשה על ידי גוגל ומאז מובילה את מאמצי ענקית החיפוש לפיתוח אינטליגנציה מלאכותית מתקדמת. בשנה האחרונה גוגל החלה לפעול בצורה משמעותית יותר בתוך הניתוח הרפואי, תחום שבו שלטה עד כה IBM עם מערכת הבינה המלאכותית שלה, ווטסון.

תגיות