אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארדן קורא לנתניהו לשקול מחדש את הדחייה בשידורי התאגיד צילום: עמית שאבי

ארדן קורא לנתניהו לשקול מחדש את הדחייה בשידורי התאגיד

השר מגיב להחלטה לדחות בשנה ורבע את הקמת התאגיד. " אף עיתונאי מחוץ לגוף הקיים לא יוכל לתת אמון בגוף החדש"

19.07.2016, 08:09 | אלירן מלכי

השר גלעד ארדן שהיה בין יוזמיו של תאגיד השידור הציבורי החדש, פרסם בחשבון הטוויטר שלו קריאה לראש הממשלה וליו"ר ההסתדרות "לשקול מחדש את הדחייה" בתחילת שידורי התאגיד.

קראו עוד בכלכליסט

ארדן כותב כי "משמעות ההודעה על הדחייה תהיה לצערי הרב שלא יוקם שידור ציבורי חדש. אף עיתונאי מחוץ לגוף הקיים לא יוכל לתת אמון בגוף החדש ולהצטרף וכך נישאר עם רשות השידור הישנה או בלי שידור ציבורי כלל"

דבריו של ארדן מגיעים לאחר שאמש פרסמה ההסתדרות כי יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הגיע להסכמה עם מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר כי סגירת רשות השידור תידחה מאוקטובר 2016 לתחילת שנת 2018. הסמכות להחלטה כזו לא נתונה בידי ההסתדרות ובידי משרד התקשורת אלא בידי הממשלה, שצריכה לשנות את חוק התאגיד ולקבוע כי הוא ייפתח בשנת 2018. חוק התאגיד אומר כי הוא ייפתח ביום שבו רשות השידור תפסיק לשדר.

בהודעת ההסתדרות שנשלחה לכלי התקשורת אמש נכתב, כי "בהמשך להודעתו של ראש הממשלה בנושא רשות השידור ובהמשך לשיחות שניהל יו"ר ההסתדרות ניסנקורן עם מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, השידור הציבורי החלופי בתאגיד החדש עדיין לא ערוך. מתוך חשיבות שלא לייצר שום נתק בשידור הציבורי ולייצר שידור ציבורי רציף ומלא, על דעת יו"ר ההסתדרות ומנכ"ל משרד התקשורת, תידחה סגירת רשות השידור לתחילת 2018. יש עוד לוודא שהשידור הציבורי יהיה כפי שגם ציין ראש הממשלה, שידור מירושלים, כבר מיום השידורים הראשון".

מנכ"ל תאגיד השידור הציבורי אלדד קובלנץ, צילום: איה אפריים מנכ"ל תאגיד השידור הציבורי אלדד קובלנץ | צילום: איה אפריים מנכ"ל תאגיד השידור הציבורי אלדד קובלנץ, צילום: איה אפריים

בתחילת הערב, נתניהו אמר במליאה כי הוא מקבל הרבה מאוד תלונות מעובדי רשות השידור והוא קשוב אליהם והוסיף "יש שלושה דברים שקבענו שאנחנו רוצים: שידור ציבורי, זמין ורציף. אנחנו רוצים לראות יכולת מלאה של שידור טלוויזיה לצד שידורי רדיו וכרגע זה לא מתכנס. אנחנו מנסים לברר למה זה לא מתכנס אבל זה לא מתכנס. והדבר השלישי שקבענו, שאני קובע, שקול ישראל מירושלים יהיה בירושלים. אלה שלושת התנאים שצריכים להתקיים. לא נראה לי שהם עומדים בזמנים ולכן נצטרך לדון מה עושים עם זה. אבל זה המצב שקיים".

בשלב הזה לא ברור איך בדיוק יתנהלו הדברים; מה יעשו עובדי רשות השידור שעזבו כבר את הרשות, מה יעשו העובדים החדשים שנקלטו בתאגיד, מי ישלם על החזקת הרשות והחזקת התאגיד במקביל, למה לאחר שאנשי התאגיד ביקשו להאריך את ההקמה עד 2018 ונדחו שוב ושוב, כעת עכשיו מאשרים להם את הארכה.

יו"ר מועצת תאגיד השידור הישראלי, גיל עומר מסר: "אני מצר על המהלך שעליו שמעתי הערב מהתקשורת מבלי שהנושא הובא לידיעתי ולידיעת מועצת התאגיד. כידוע התאגיד ועובדיו נערכים במשך חודשים בעבודה מאומצת ואינטנסיבית על מנת לעמוד ביעד של קיום שידור ציבורי רציף, עצמאי ואיכותי ברדיו ובטלויזיה, ב-30 בספטמבר, כפי שקבע המחוקק. המועצה תתכנס מחר על מנת לדון בנושא".

תגיות