אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממתינים לירושה? תהליך מימוש הצוואה יקוצר בקרוב באופן משמעותי צילום: שאטרסטוק

ממתינים לירושה? תהליך מימוש הצוואה יקוצר בקרוב באופן משמעותי

שרת המשפטים חתמה היום על תיקון שיבטל את הצורך להביא בקשות ירושה להתייחסותו של היועמ"ש, אלא במקרים חריגים. לפי ההערכות, שהזמן שייחסך לממתינים הוא כחודש ימים

20.07.2016, 12:51 | משה גורלי

תיקון בתקנות הירושה צפוי לקצר באופן משמעותי את משך הזמן לקבלת צווי ירושה וקיום צוואה. התיקון חוסך את הצורך להעביר את בקשות הירושה להתייחסות היועץ המשפטי לממשלה, מה שמאריך את התהליך, ומותיר את החובה רק בבקשות שבהן אחד היורשים או הזוכים בצוואה הוא אדם שמונה לו אפוטרופוס, קטין או נעדר. שרת המשפטים חתמה היום (ד') על התיקון והוא יכנס לתוקף בתוך 90 יום. לפי ההערכות, שהזמן שייחסך לממתינים הוא כחודש ימים.

קראו עוד בכלכליסט

מדי שנה מוגשות לרשם הירושה למעלה מ-30 אלף בקשות לצו ירושה או לקיום צוואה. החובה לקבל את עמדת היועץ המשפטי לממשלה, באמצעות האפוטרופוס הכללי, לפני שרשם הירושה דן בהן, מאריכה באופן ניכר את משך זמן הטיפול עד למתן הצו המבוקש. התארכות הטיפול פגעה בבני המשפחה של המנוחים, אשר ללא הצו לא יכלו לבצע כל פעולה שהיא ברכוש הנפטרים, לרבות בחשבונות הבנק שלהם.

שרת המשפטים איילת שקד, צילום: עמית שאבי שרת המשפטים איילת שקד | צילום: עמית שאבי שרת המשפטים איילת שקד, צילום: עמית שאבי

שרת המשפטים איילת שקד מסרה: "התיקון יזרז משמעותית את לוחות הזמנים ויביא להפחתת המעמסה הבירוקרטית הכרוכה בתהליכים אלה".

עו"ד אמי פלמור, מנכ״לית משרד המשפטים, מסרה: "משרד המשפטים ממשיך במעבר משמרנות לחדשנות באמצעות שימוש יצירתי בכלים משפטיים כדי להפחית את הנטל הביורוקרטי ולקצר את משך ההמתנה."

פרופ' דוד האן, האפוטרופוס הכללי, מסר: "מטרת התיקון היא להביא לשיפור השירות לאזרח, לקיצור תהליכים, ולצמצום הביורוקרטיה שבה נתקל האזרח. אנו מעריכים שהטיפול ברוב בקשות הירושה, שיטופלו במסלול המהיר, יקוצר בכ-30 יום".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ההליך לקבלת צווי ירושה מתיש ומייגע, בושה
לקרוא כתבה מ 2016 ופשוט לצחוק, הפקידים מבזים את הצו, ההליך מתיש ולוקח כחצי שנה ויותר, והשרה שקד לא באמת יודעת מה קורה אצל רשם הירושות, אנשים לדוגמא מגישים תיק במסירה ידנית באחד בינואר, הרשם מציין שהתיק נפתח באחד במרץ, כלומר כל החודשיים התיק היה בערימה שלא נגעו בה, הגיע הזמן שעיתונאי רציני יקח את הנושא לידיים, כי מדובר בעשרות אלפי משפחות בישראל שעומדים מול גוף שלא שם עליהם וגם לא מתייחס למכתבים, מיילים ובקשות, פשוט עושים מה בא להם, במדינות עולם שלישי עובדים מהר יותר ויעיל יותר.
עמית  |  27.03.17
1.
כל הכבוד לשרת המשפטים היצירתית. זה יקצר בחודשיים
כל הכבוד לשרת המשפטים היצירתית. זה יקצר בחודשיים שלושה או אפילו ארבעה. על השרה לבדוק מדוע עסקאות במקרקעין נרשמות לאחר חודשיים שלושה פרט ללשכת רישום המקרקעין בחולון שבה נרשמות העסקאות באותו היום וזאת רק בזכות הרשמת נילי שלא מסתגרת בחדרה אלא יוצאת לאולם ורואה ומנווטת את הפונים. טאבו פתח תקווה הוא הכי גרוע. הרשם מסתגר בחדרו ולא יוצא לראות מה קורה באולם. צריך לעשות מהפכה בלישכות הרישום
Lamp  |  20.07.16