אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גדעון תדמור מגייס לקרן השקעות 200 מיליון דולר צילום: נמרוד גליקמן

בלעדי לכלכליסט

גדעון תדמור מגייס לקרן השקעות 200 מיליון דולר

מנכ"ל דלק אנרגיה לשעבר וקובי כץ, לשעבר מנכ"ל משותף בחברה, כבר החלו לקיים פגישות עם גופים מוסדיים. המשבר בענף האנרגיה הביא לריבוי נכסים על המדף, וקרן נאויטס תתמקד בהשקעות בבארות בארה"ב שכבר מפיקים מהן נפט או גז

11.08.2016, 07:21 | גולן חזני

גדעון תדמור מעוניין לנצל את המחירים הנמוכים נוכח הצניחה במחירי הנפט - ומגייס בימים אלה 150–200 מיליון דולר לקרן השקעות בנכסי אנרגיה בארה"ב, כך נודע ל"כלכליסט".  

קראו עוד בכלכליסט

תדמור כיהן כמנכ"ל דלק אנרגיה, החברה־הבת של קבוצת דלק של יצחק תשובה, בשנים 2001–2011, והוא נמנה עם מייסדי הקידוחים ים תטיס, תמר ולווייתן.

תדמור, שפרש בינואר מתפקידיו כיו"ר דלק קידוחים וכמנכ"ל אבנר, מקיים פגישות עם גופים מוסדיים גדולים עם קובי כץ, שהיה בעבר מנכ"ל משותף בדלק אנרגיה, יו"ר הנדסת התפלה (IDE) והמנכ"ל הראשון של משרד התשתיות.

כץ משמש כדירקטור בחברת נאוויטס הפרטית שבשליטת תדמור, המחזיקה בזכויות ב־14 זיכיונות לחיפוש נפט וגז בלואיזיאנה, ארה"ב ולאורך חופיה וחופי טקסס במימי מפרץ מקסיקו. תדמור היה שותף עם דלק בנאוויטס ולאחרונה רכש ממנה את חלקה. הקבוצה שהתגבשה כוללת גם את מנכ"ל נאוויטס חנן רייכמן ואת חנן וולף, גם הוא בכיר בדלק לשעבר.

הקרן מתמקדת בנכסים הקשורים בחיפוש, בפיתוח ובהפקה של נפט וגז (נכסי UPSTREAM), וליתר דיוק בבארות שכבר מפיקים מהן נפט או גז. זאת לעומת נכסי הולכה דוגמת תחנות דלק ובתי זיקוק. הקרן תיקרא נאוויטס, ותיעזר בצוות של נאוויטס שהוקם ביוסטון ומונה עשרה אנשי מקצוע, ובהם גיאולוגים, שתפקידם הוא לאתר הזדמנויות השקעה.

גדעון תדמור, צילם: עמית שעל גדעון תדמור | צילם: עמית שעל גדעון תדמור, צילם: עמית שעל

נכסים למכירה ביותר מ־110 מיליארד דולר

 

צניחת מחירי הנפט והמשבר בענף האנרגיה הביאו חברות רבות, בעיקר בארה"ב, להציע שלל נכסים למכירה במחירי שפל. חברות בינוניות וקטנות בתחום הגז והנפט נפטרות מנכסים כדי לעמוד בהחזר חובות לבנקים. גם חברות גדולות מציעות למכירה מאגרי נפט וגז, וזאת כדי לשמר את חלוקת הדיבידנדים בהתאם למדיניות הדיבידנד שנקבעה בעבר.

בתקופה כזו, נוכח היצע נכסים בהיקף של יותר מ־110 מיליארד דולר שממתינים על המדף, הלחץ על המוכרים גדול. סכום בלתי מבוטל זה כולל את המיזוג הצפוי בין חברות הענק SHELL ו־BG ב־70 מיליארד דולר.

על הכוונת: מאגרים קיימים ומפיקים בלבד

 

במצגות לגופים המוסדיים הציגו תדמור וכץ הערכות מומחים, שלפיהן מחירי אנרגיה נמוכים צפויים להישאר תקופה ארוכה יחסית. לפיכך

נוצרות הזדמנויות גדולות בתחום, שמחיריו מאופיינים במחזוריות וקרובים כיום לנקודת שפל. עבור משקיעים שסבורים שהמחזוריות נזילה וששוק הנפט קרוב לסיום המחזור השלילי, זו הזדמנות לרכוש נכסים.

בכוונת הקרן לרכוש רק נכסים קיימים ומפיקים, כך שמדובר בסוג של נכס מניב. תשואת הבסיס המיועדת היא 10% לשנה, אולם הרכישות אמורות להיות ממונפות, ונתון זה מתייחס רק להון העצמי ברכישה. בקרן מאמינים כי ניתן יהיה להגדיל את התשואה משמעותית. לקרן אין כוונה להשקיע בנכסים בישראל דוגמת מאגר תמר, שהתשואה של יחידות ההשתתפות בו היא כ־7% בשנה, אם לשפוט לפי עסקת הרכישה של 3.5% מהמאגר בידי הראל לאחרונה.

בהשקעה קיים גם סיכון להתאוששות אטית במיוחד של מחירי הנפט, אבל בקרן מאמינים כי נוכח הניסיון שצבר תדמור, מבנה מינוף ואיתור נכסים עם היסטוריה ארוכה ועתיד מתמשך, צפויה רמת ודאות גדולה יחסית. תדמור סירב להגיב.

תגיות