אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההתנתקות הבריטית: חנויות הספרים בלונדון מנתקות את החיבור לרשת צילום: Pixabay

בשולי הרשת

ההתנתקות הבריטית: חנויות הספרים בלונדון מנתקות את החיבור לרשת

יותר ויותר חנויות ספרים עצמאיות בוחרות להגדיר את שטחן כ"אזור ללא ווי-פיי" כמחאה על העיסוק הגובר באינטרנט. בינתיים המבקרים דווקא מגיבים בחיוב

14.08.2016, 20:39 | נמרוד צוק
טרנד חדש סוחף את חנויות הספרים העצמאיות בלונדון: הגדרת שטח החנות כ"אזור ללא ווי-פיי", לטובת אותם מבקרים שמעוניינים להתנתק מהעולם החיצון ומהצפת המידע של האינטרנט ולהתמקד בשיטוט נינוח בין מדפי הספרים.

קראו עוד בכלכליסט

המצטרפת האחרונה לטרנד, מספר "הניו יורק טיימס", היא "ליבריה בוקס", חנות ספרים חדשה שנפתחה בפברואר באיזור האיסט אנד על ידי היזם רוהאן סילבה, יועץ לשעבר של רה"מ הבריטי הפורש דייויד קמרון ושותף בחברה המספקת חללי עבודה לסטארט-אפיסטים.

להתרכז בספר בלי הסחות דעת, צילום: Pixabay להתרכז בספר בלי הסחות דעת | צילום: Pixabay להתרכז בספר בלי הסחות דעת, צילום: Pixabay

סילבה החליט לפתוח את החנות לאחר שנתקל בחובבי ספרים רבים בעיר שהתלוננו על הקושי להתרכז ולשוטט בשלווה בחנויות הספרים הלונדוניות כאשר השקט מופר כל העת בצלצולי סמארטפונים. "רצינו לאפשר לאנשים להשתמש באינטואיציה האנושית שלהם כאשר הם מעיינים בספרים, לחגוג את הבחירה האנושית על פני סינון אלגוריתמי. חיבור לאינטרנט בווי-פי אפשר להשיג היום בכל מקום, זה לא חייב להיות דווקא בחנות ספרים", הוא הסביר.

אבל ליבריה בוקס לא לבד, ובשורה של חנויות עצמאיות נוספות נהוג בחודשים האחרונים ניתוק מהרשת, בהן "טנדרבוקס", "וורד און דה ווטר" ו"לוטיינס ורובינשטיין". "אם אחד הלקוחות מקבל שיחת טלפון, אנחנו מבקשים שינהל אותה מחוץ לחנות. באותו אופן אנשים מבינים שזה איננו המקום המתאים להתחבר לרשת", אמר לטיימס טאמסין קלארק, הבעלים של טנדרבוקס השוכנת בקובנט גארדן. בעלי החנויות מדווחים על הצלחה של היוזמה החדשה, וחלקם אף מציינים שכמות המבקרים בחנות הוכפלה מאז ההתנתקות.

תגיות