אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הברקזיט מוביל משקיעים לברלין - אזורים חדשים מתעוררים בעיר" צילום: נמרוד גליקמן

"הברקזיט מוביל משקיעים לברלין - אזורים חדשים מתעוררים בעיר"

משה לחמני, יו"ר שיכון ובינוי והחברה הבת שלה אי.די.או גרופ שמחזיקה מעל 17 אלף דירות להשכרה בברלין, מתייחס לזינוק של פי 20 ברווח הנקי ל-160 מיליון שקל ברבעון השני ואומר: "הצבנו יעד להגיע ל-30 אלף דירות עד שנת 2020"

19.08.2016, 18:28 | אורן פרוינד

"התנופה של ברלין ממשיכה. אי הוודאות באירופה והברקזיט באנגליה עובדים טוב עבור ברלין. זה מוביל משקיעים מאנגליה לברלין ואנחנו רואים אזורים חדשים מתעוררים בעיר". כך אמר אמש (ה') ל"כלכליסט" משה לחמני, יו"ר קבוצת שיכון ובינוי והחברה הבת שלה (42%) אי.די.או גרופ, שמחזיקה בפורטפוליו דירות להשכרה בברלין ודיווחה אתמול על זינוק של פי 20 ברווח הנקי במחצית השנייה של 2016 לסכום של 160 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

אי.די.או גרופ, שמנוהלת על ידי שלמה זוהר (מנכ"ל) ומוחזקת על ידי שיכון ובינוי (42%), קרן סטנהם (5%), הראל (15%) והפניקס (8%), פועלת בברלין באמצעות החברה הבת (37.05%) אי.די.או פרופרטיז, שנסחרת בבורסת פרנקפורט בשווי של 1.5 מיליארד יורו. אי.די.או פרופרטיז מנוהלת על ידי שני הישראלים רבין סביון ואייל הורן ומחזיקה בפורטפוליו של 18,600 יחידות בברלין, מתוכן 17,650 יחידות דיור להשכרה והיתרה הן חנויות מסחריות. החברה נחשבת לאחת ההצלחות בבורסה הגרמנית לאחר שהכפילה את שוויה בבורסת פרנקפורט לשווי של 1.5 מיליארד יורו מאז ההנפקה הראשונית שלה ביולי 2015.

נכס של אי.די.או בברלין, צילום: אורן פרוינד נכס של אי.די.או בברלין | צילום: אורן פרוינד נכס של אי.די.או בברלין, צילום: אורן פרוינד

הפורטפוליו הנוכחי של אי.די.או פרופרטיז מכיל 1,905 יחידות דיור להשכרה שנרכשו ביולי האחרון לאחר תאריך ביצוע המאזן לדוחות הרבעון השני של 2016. הדוחות הכספיים שפרסמה אתמול החברה מתייחסים לפורטפוליו דירות של 16,700 (ללא העסקה האחרונה) מהן 15,749 יחידות דיור של מגורים להשכרה והיתרה הן חנויות מסחריות. במהלך הרבעון השני של 2016 ביצעה חברת הייעוץ הבינלאומית CBRE הערכת שווי מחודשת לאותן 15,749 יחידות דיור להשכרה של החברה, ועדכנה את השווי שלהן בשיעור של 8% כלפי מעלה - עלייה של 543 מיליון שקל לשווי נוכחי של 1.7 מיליארד יורו.

בעקבות העלייה הזו, אי.די.או גרופ, שנסחרת בישראל בשווי של 1.5 מיליארד שקל ומחזיקה בשתי סדרות אג"ח בהיקף כולל של 515 מיליון שקל, דיווחה אתמול על רווח נקי של 160 מיליון שקל למחצית הראשונה של 2016 - זינוק של פי 20 לעומת רווח של 8 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

שלמה זוהר, מנכ"ל החברה, צילום: אלכס קוילמוסקי שלמה זוהר, מנכ"ל החברה | צילום: אלכס קוילמוסקי שלמה זוהר, מנכ"ל החברה, צילום: אלכס קוילמוסקי

ואולם, לא רק עליית השווי תרמה לגידול ברווח, אלא גם עלייה בהיקף ההכנסות משכירות. הכנסות אי.די.או גרופ צמחו במחצית השנה הראשונה של שנת 2016 בכ-58% והסתכמו בכ-226 מיליון שקל. הגידול בהכנסות נבע בעיקר בשל השלמת עסקת SPR (עסקת קרלוס) בחודש אפריל 2015 שהגדילה את מצבת הדירות של החברה ב-354 יחידות דיור. בנוסף חלה גם עלייה טבעית של 5% בשכר הדירה ומשכך גם בהכנסות משכירות מנכסים קיימים של החברה.

מכוונים ליעד של 30 אלף יחידות דיור עד 2020

התוכנית של אי.די.או היא להגיע ליעד של 30 אלף יחידות דיור להשכרה בברלין עד שנת 2020. "כרגע אין לנו מחשבה מה לעשות קדימה לאחר היעד שלנו", אומר לחמני. "שמנו לנו יעד להגיע ל 30 אלף דירות עד 2020 ונראה איך אנחנו מייצרים משאבים ומינוף כדי לעשות את זה. לקראת תוכניות עבודה של 2017 נראה מה אנחנו רוצים לעשות לאחר שנגיע ליעד. אולי נרצה להאיץ את הקצב ותוך שנתיים להיות שם. הדברים רצים מהר והכול יכל להשתנות".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הכל שם שערוכים הם רק קונים במאה ומשערכים
הכל שם שערוכים הם רק קונים במאה ומשערכים למאתיים . נראה אותם פעם אחת מוכרים את הנכסים שהם משערכים . נסחרים בתשואה על הכנסות של 3 אחוז כשקונים ב 6 אחוז. בקיצור הבלון יתפוצץ בבת אחת ואיזה מסכנים המשקיעים . העיקר אבל ששלמה זהר מרוויח מיליון דולר בשנה עבור חברת החזקת. בושה וחרפה לשיכון ובינוי 
Hammer  |  20.08.16
4.
כמה עוד אויר ניתן לדחוס בבלון שנקרא איידיאו??? 
כמה עוד אויר ניתן לדחוס בבלון שנקרא איידיאו???  השערוכים האגרסיביים טובים רק לבונוסים למנהלים. שהאוויר ייצא החוצה אותם מנהלים כבר לא יהיו שם.... הערכות השווי מוגזמות- בו נראה אותם מממשים נכסים בשווים שאותם הם מעריכים בדוחות שלהם... ב ו ל ש י ט 
Butterfly  |  20.08.16
3.
הנה חלק מהסיבות שבגינן החברה כה ריווחית. כחלק
הנה חלק מהסיבות שבגינן החברה כה ריווחית. כחלק מהרכישות, ADO קנתה שכונה שלמה בצפון ברלין שמיועדת במקור לאוכלוסיה סוציו-אקונומית חלשה. הדירות מושכרות במחירים מופקעים לאזור, המחיר החם (הברוטו) גבוה משמעותית מהממוצע באזור ובברלין. ההשקעה והתחזוקה של הבניינים והדירות עברה עצירה מוחלטת. ברור שמדובר פה בסיבוב לטווח קצר. הנוהג המקובל בברלין הוא שאתה מקבל דירה מטופחת שאינה זקוקה לשיפוץ, כלומר בדרך כלל כפי שהדייר הקודם קיבל אותה ובאחריותו להשיב אותה באותו המצב. ADO מכילה סטנדרטים ישראלים על הדירות. היא מספקת אותן לא משופצות או בשיפוץ מינימלי. הדיירים החדשים נאלצים לבצע עבודת שפכטל וצביעה מאסיבית, להניח לא אחת רצפה חדשה וכמובן אין מטבחים (כמו בחלק ניכר מהדירות בעיר). בתמורה החברה נותנת חודש ראשון חינם לקזז עם השיפוץ. אלה מה, עלות השיפוץ הממוצע היא לפחות שכ"ד של שלושה חודשים. עצוב שהמנטליות הישראלית ניכרת בנדל"ן הגרמני. חברות גרמניות מבצעות תחזוקה, שיפוצים ושידרוגים משמעותיים ללא הרף. כאן ניכרת העצירה המוחלטת והמעבר לטווח הקצר והספולטיבי.
Cactus  |  20.08.16
לכל התגובות