אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתי הספר הערכיים בישראל: 277 תיכונים זכו בתגמול במסגרת "עוז לתמורה" צילום: טל שחר

בתי הספר הערכיים בישראל: 277 תיכונים זכו בתגמול במסגרת "עוז לתמורה"

משרד החינוך פרסם היום את רשימת התיכונים המצטיינים בהישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים; בראש הרשימה צועדים בתי הספר עירוני א' ו-ה' בחיפה, עירוני א' ואליאנס בת"א ותיכון לידה בירושלים

21.08.2016, 16:06 | ספי קרופסקי

משרד החינוך פרסם היום (א') את רשימת התיכונים המצטיינים בהישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים על פי מדדים שהוגדרו מראש. 277 תיכונים ברחבי הארץ זכו בתגמול על בסיס הישגיהם בשנת הלימודים תשע"ו (2015-16) וקיבלו סכומים של בין 3,000 ל-8,000 שקלים. זו השנה הרביעית שבה מחולקים הכספים לתיכונים המצטיינים.

קראו עוד בכלכליסט

בתי הספר שזכו בתגמול חולקו לארבע רמות – רמה 1 שהתיכונים שדורגו בה קיבלו 8,219 שקלים, רמה 2 שהתיכונים שדורגו בה קיבלו סכום של 6,164 שקל, רמה 3 שהתיכונים בה קיבלו 4,109 שקל ורמה 4 שהתיכונים שדורגו בה קיבלו סכום של 3,082 שקלים. בסך הכל, 60.6% מבתי הספר המתוגמלים הם תיכונים ממלכתיים, 22.7% הם ממלכתיים-דתים, 11.1% לא יהודים ו-5.42% חרדים.

בין בתי הספר שנמצאים ברמת התגמול הגבוהה ביותר (רמה 1), ניתן למצוא מוסדות מוכרים בערים הגדולות דוגמת עירוני א' ו-ה' בחיפה, עירוני א' ואליאנס בתל אביב ותיכון ליד האוניברסיטה בירושלים, אך גם תיכונים דוגמת מקיף שש שנתי סלאמה בסלמה, מקיף ערבי בעכו ותיכון מסאר בנצרת.

במשרד החינוך הסבירו כי הקריטריונים לתגמול, שניתן מדי שנה במסגרת ההבנות שהושגו במסגרת הסכם "עוז לתמורה", מכוונים בעיקר לבתי ספר שחוללו שינוי משמעותי ביותר בקרב תלמידיהם ביחס לשנה הקודמת, ולא בהכרח לבתי הספר בעלי ההישגים הגבוהים ביותר. כלומר, הדגש ניתן על שיעור השינוי ולא רק על הציון הסופי.

בתי הספר נמדדו על היבטים שונים בעשייה החינוכית וכוללים למשל שילוב ילדי חינוך מיוחד, קליטת עולים חדשים, מניעת נשירה, טוהר הבחינות, שיעור גיוס לשירות צבאי או אזרחי, זכאות לתעודת בגרות, הצטיינות בגרויות, ועוד. במשרד החינוך הדגישו כי בתי ספר במגזרים הלא יהודיים שבוגריהם מתנדבים לשירות צבאי או לאומי לא יפגשו בשל מחסור בתקנים, אלא ישוו רק לבתי הספר מהמגזר שלהם.

שר החינוך, נפתלי בנט, בירך את בתי הספר שתוגמלו ומסר כי, "עתיד מדינת ישראל תלוי באיכות המחנכים שבה. זהו הרגע שלכם, בו אנחנו עוצרים לרגע לומר תודה. תודה לכל המחנכות והמחנכים שמשקיעים מדי יום ומדי שעה כדי להכשיר, לחנך ולהקנות ערכים לדורות דורות של נערים ונערות".

תלמידי תיכון (ארכיון), צילום: גדי קבלו תלמידי תיכון (ארכיון) | צילום: גדי קבלו תלמידי תיכון (ארכיון), צילום: גדי קבלו

מנכ"לית משרד החינוך, מיכל כהן, מסרה כי היא "מברכת את בתי הספר הזוכים על פעילותם לחינוך לערכים, טיפוח מצוינות ותרומה לחברה ולקהילה. באמצעות התמונה החינוכית והתגמול הדיפרנציאלי, מקדם משרד החינוך שיח חינוכי שמשקף את מגוון העשייה של המנהלים, המורים והתלמידים במוסדות החינוך, ואשר מביא לידי ביטוי את הייחודיות והרב גוניות של מוסדות החינוך השונים".

התגמול ניתן לחטיבות עליונות מכלל המחוזות ומכלל המגזרים, על כל הרצף החברתי. סך התקצוב לכלל בתי הספר נאמד ב-50 מיליון שקלים. מתוך כ-700 חטיבות עליונות שעמדו בתנאי הסף, זכו, כאמור, 277 בתי ספר לתגמול שיינתן לצוות החטיבה העליונה. מדובר ב- 40% של בתי הספר שהשיגו את ההישגים הטובים ביותר כשכל 10% היוו רמה מסוימת.

תגיות