אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האיחוד האירופי יבחן את מדיניות שיתוף המידע של ווטסאפ עם פייסבוק צילום: בלומברג

האיחוד האירופי יבחן את מדיניות שיתוף המידע של ווטסאפ עם פייסבוק

ההחלטה של ווטסאפ להעביר מידע אישי ומספרי טלפון של המשתמשים לחברה האם פייסבוק נחקר על ידי הרגולטור של האיחוד האירופי בחשד להפרת תקנות פרטיות המידע הדיגיטלי של האיחוד

30.08.2016, 11:24 | נמרוד צוק
השינוי במדיניות הפרטיות של ווטסאפ, במסגרתו תשתף האפליקציה את פרטי המשתמשים שלה עם החברה האם פייסבוק, נמצא כעת תחת חקירת הרגולטור של האיחוד האירופי, בחשד להפרת תקנות פרטיות המידע הדיגיטלי של האיחוד.

קראו עוד בכלכליסט

גוף של האיחוד האירופי המכונה Article 29 Working Party וכולל נציגים של גופי הפיקוח על הפרטיות הפועלים ב-28 המדינות שמרכיבות את האיחוד הודיע אתמול (שני) כי "אנו עוקבים בדריכות רבה אחר השינויים במדיניות הפרטיות של ווטסאפ. מה שעומד פה לדיון היא היכולת של אנשים לשלוט במידע הפרטי שלהם כאשר שתי ענקיות אינטרנט פועלות יחדיו".

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

המידע שווטסאפ משתפת עם פייסבוק כולל בשלב זה את מספר הטלפון של המשתמש ואת הפעם האחרונה בה הוא עשה שימוש בשירות. עבור משתמשים קיימים המידע ישותף רק אחרי לחיצה על כפתור "אשר" בהודעה על תנאי הפרטיות החדשים שמופיעה בימים האחרונים על מסך האפליקציה. ניתן להמשיך להשתמש באפליקציה גם ללא מתן אישור ואפשר לבטל חלק משיתוף המידע בהמשך דרך תפריט הפרטיות של האפליקציה, אם כי לא את כולו - הביטול מתייחס ל"שיתוף מידע לצורך שיפור הצגת המודעות וחווית השימוש במוצרי פייסבוק", כאשר החברה עדיין שומרת לעצמה את הזכות לשתף מידע לצרכים אחרים.

מלבד ההסתייגות האחרונה, האופן בו ווטסאפ מיישמת את שינוי המדיניות נראה ככזה שנועד לנסות להתמודד מראש עם הרגולציות הנוקשות ביותר: כאשר אופציית הפסקת שיתוף המידע מופעלת, לדוגמה, האפליקציה מציגה התראה המצהירה כי לא ניתן להתחרט על השינוי בהמשך, ולאחר הבחירה בה היא נעלמת מתפריטי האפליקציה - צורה חריגה מאוד של יישום תפריט אופציות בהגדרות. הסיבה לכך היא כפי הנראה החשש של פייסבוק מתביעות משפטיות מצד אנשים שיטענו כי ביקשו לבטל את שיתוף המידע ואחר כך הפעילו אותו שוב בטעות, אבל גם הצעד הזה לא עוזר לה כעת מול גופי הפרטיות של האיחוד וארה"ב.

הודעת האיחוד האירופי מגיעה אחרי שגופים בכמה מדינות כבר הודיעו שיבחנו את הסוגיה, ביניהם למשל רגולטור הפרטיות של בריטניה. בארה"ב הגישו מספר פעילי זכויות דיגיטליות תלונה ל-FTC בטענה כי השינוי מהווה הפרה של הבטחתה של ווטסאפ למשתמשיה כי "דבר לא ישתנה" כתוצאה מרכישתה על ידי פייסבוק לפני שנתיים, וכי מדובר בפרקטיקה עסקית לא הוגנת ומוליכת שולל. בעבר הבטיחו מייסדי ווטסאפ מספר פעמים, בפוסטים בבלוג החברה ובראיונות לכלי תקשורת, כי לעולם לא ישלבו פרסומות בווטסאפ.

ווטסאפ הודיעה בתגובה כי "השינוי נעשה תוך ציות לכל החוקים הרלבנטיים" וכי היא תענה על כל שאלה שרגולטורים או בעלי המניות בחברה מעוניינים לשאול על שינוי מדיניות הפרטיות.

תגיות