אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דפוס התנהגות: מי מפחד מספרים דיגיטליים? צילום: אוהד צויגנברג

מאקרו טכנולוגי

דפוס התנהגות: מי מפחד מספרים דיגיטליים?

בניגוד לתחזיות, הספרים הדיגיטליים לא משכנעים את הקונים לזנוח את הספרים המודפסים. מה יש בספר הפיזי שמקשה עלינו לוותר עליו?

10.09.2016, 08:01 | הגר רבט
1. קוראים. רובם הגדול של האמריקאים עדיין מעדיפים ספרים מודפסים על פני מהדורות דיגיטליות, כך לפי הדו"ח השנתי על הרגלי הקריאה של האמריקאים שפרסם השבוע מכון המחקר Pew. 65% מהנשאלים דיווחו שקראו ספר מודפס בשנה האחרונה לעומת 28% בלבד שדיווחו על קריאת ספר דיגיטלי.

קראו עוד בכלכליסט

2. מרגישים. נתונים אלו לא השתנו הרבה בחמש השנים האחרונות אף שקוראים אלקטרוניים הפכו למוצר נפוץ, זמין ואפילו זול למדי. בהתחשב בכך לפני כעשור חוזי טרנדים התחרו ביניהם מי יקבור את הפרינט מהר יותר, קצת מפתיע ש־6% בלבד מהנסקרים קוראים רק ספרים דיגיטלים בעוד 38% מהם קוראים ספרים מודפסים בלבד.

שבוע הספר. לא מוותרים על חוויית ההתכרבלות, צילום: אוהד צויגנברג שבוע הספר. לא מוותרים על חוויית ההתכרבלות | צילום: אוהד צויגנברג שבוע הספר. לא מוותרים על חוויית ההתכרבלות, צילום: אוהד צויגנברג

3. משתפים. נתונים אלו עשויים להעיד שתחום הספרים הדיגיטליים הגיע לסוג של רוויה. הנשאלים העידו שהם שמחים לקרוא ספרות דיגיטלית כשהם בנסיעות ומחוץ לבית, אבל לא ששים לוותר על חוויית ההתכרבלות עם ספר טוב. סקר דומה שערכו ב־Pew לפני מספר שנים העיד בדיוק על כך: נשאלים דיווחו שכאשר הקריאה היא חוויה חברתית, למשל הקראת סיפור לילדים או השאלת ספר לחברים, אין עבורם תחליף לספר המודפס.

קינדל. יותר קוראים בטאבלט קינדל. יותר קוראים בטאבלט קינדל. יותר קוראים בטאבלט
 

4. מעדיפים. עם זאת, בתוך עולם הספרים הדיגיטליים התרחשו שינויים מהותיים, במיוחד בבחירת הפלטפורמה המועדפת לקריאה. מספר האנשים שקוראים ספרים בטאבלט הוכפל כמעט פי 4 בחמש שנים, ומספר האנשים שקוראים דרך מכשיר המובייל הוכפל פי 2.5. לא לגמרי מפתיע בהתחשב בכך שרק חובב טכנולוגיה מסור יטרח לרכוש ברכישת קורא אלקטרוני ייעודי כשכבר יש ברשותו טאבלט.

5. נזכרים. להבדיל מהמהפך בתחום המוזיקה שהפך את הדיסק למוצר כמעט ארכאי, נראה שבתחום הספרים הדיגיטליזציה נתפסת כהעדפת נוחות בלבד. בעוד שבמוזיקה שינוי הפורמט לא משפיע על חוויית הצריכה עצמה, קריאה מקושרת אצל אנשים לאלמנטים נוספים כמו מגע וריח. אך יותר מכך, חברות הטכנולוגיה עדיין לא הצליחו להציע ספר דיגיטלי שיש לו יתרון ממשי על המוצר המודפס.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה