אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מענק פרישה של 125 מיליון ד' למנהלת החטיבה בוולס פארגו שהונתה אלפי לקוחות צילום: גטי אימג'ס

מענק פרישה של 125 מיליון ד' למנהלת החטיבה בוולס פארגו שהונתה אלפי לקוחות

קארי תולסטדט שתפרוש בסוף השנה ניהלה את חטיבת הבנקאות הקהילתית של וולס פארגו, שפתחה באופן פסול 2 מיליון חשבונות בנק יקרים ללקוחות ללא בקשתם - לפני שבוע נקנס הבנק ב-185 מיליון דולר בשל הפרשה

13.09.2016, 15:06 | מיקי גרינפלד

מחמאות מההנהלה הראשית וחבילת פרישה ענקית של מיליוני דולר. כך נפרדו בוולס פארגו מחברתם להנהלה, ראש החטיבה שביצעה את אחת ההונאות הבנקאיות הגדולות ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2008.  

קראו עוד בכלכליסט

קארי תולסטדט (Carrie Tolstedt) עמדה בראש חטיבת הבנקאות הקהילתית בוולס פארגו שדחפה לקוחות, באופן עקבי ומתוכנן, לפתיחת חשבונות בנק המאופיינים בעלויות גבוהות – הלוואות, חסכונות, וכיוצ"ב – מבלי שהיה ללקוחות כל צורך בכך ולעתים קרובות אף מבלי שהגישו בקשה לפתיחת החשבון. בסה"כ פתחה החטיבה בשיטה זו כ-2 מיליון חשבונות בנק יקרים ובלתי נדרשים.

תולסטדט הודיעה כבר בחודש יולי כי תפרוש מהבנק בסוף השנה, "לאחר קריירה ארוכה ומוצלחת". אתמול (ב') חשפו בפורצ'ן כי תולסטדט תקבל עם פרישתה חבילת פיצויים בשווי של 124.6 מיליון דולר – הכוללת בונוסים, מניות ואופציות. 

הרשויות החלו בחקירה רשמית של הפרקטיקה הפסולה במאי 2015 – אותה הובילה הרשות להגנת הצרכן הפיננסי (Consumer Financial Protection Bureau). בשבוע שעבר נקבע שוולס פארגו ישלם במסגרת הסדר פשרה קנס של 185 מיליון דולר, לצד פיצוי של 5 מיליון דולר ללקוחות. הבנק עצמו הגיב לפרשה בחקירה פנימית ודיווח כי פיטר 5,300 מהעובדים המעורבים בפעולות האסורות במהלך בחמש השנים האחרונות – צעד שבו החל הבנק מייד לאחר חשיפה ראשונית של הפרשה.

אף שלא נקבע שהמנהלת החטיבה הפורשת היתה אחראית או מודעת לפרקטיקה הפסולה והרווחת, ברור וידוע שהיא עמדה בראש החטיבה בתקופה שבה בוצעו הפעולות הפסולות על ידי העובדים שתחתיה. בהתאם, בתקשורת האמריקאית הגיבו בביקורת על סכום העתק שקיבלה, מבלי שהבנק הכיר באחריות כלשהי מצידה על המעשים שנעשו – ולאחר שרבים מהמנהלים הזוטרים יותר בחטיבה כן פוטרו.

קארי תולסטדט , צילום: גטי אימג קארי תולסטדט | צילום: גטי אימג'ס קארי תולסטדט , צילום: גטי אימג

בוולס פארגו מסרו בתגובה להודעה על הקנס בשבוע שעבר כי "הבנק הגיע להסכם הפשרה כחלק ממחויבותו ללקוחות ומתוך כוונה להותיר את הפרשה מאחוריו. וולס פארגו מתחייב לשים את האינטרסים של לקוחותיו בעדיפות ראשונה, ואנו מצטערים ולוקחים אחריות על כל המקרים שבהם קיבלו הלקוחות מוצר שלא ביקשו".

תולסטדט זכתה בשנים האחרונות בשכר שנתי שעלותו נעה בין 7 ל-9 מיליון דולר, בין היתר תוך נימוק הבונוסים בהצלחה הגדולה של חטיבת הבנקאות הקהילתית שהובילה. ההצלחה התבססה על מספרים ונתונים, שנכון להיום ידוע כי אלה נבעו מהמעשים הפסולים של אנשי החטיבה.

למרות זאת, הבנק נמנע מלדרוש השבה של חלק מהבונוסים ובחר שלא לצמצם את חבילת הפרישה הענקית הצפויה לתולסטדט עם עזיבת הבנק בסוף השנה. במועד ההודעה על הפרישה, בחודש יולי, נאמר כי היא "קיבלה החלטה אישית לפרוש לאחר 27 שנים בבנק".

מנכ"ל הבנק ג'ון סטומפף (John Stumpf) אמר בעקבות הודעת הפרישה כי "תולסטדט היתה מהמנהיגים החשובים ביותר בבנק, מציבת הסטנדרט של תרבות הניהול שלנו - והאלופה של לקוחותינו". אגב, אילו היתה המנהלת מפוטרת ולא פורשת, נתח משמעותי של יותר משליש מהפיצויים הקבועים בהסכמים בינה לבין הבנק היה נחתך באופן אוטומטי.

בפורצ'ן הזכירו כי לאחר המשבר הפיננסי הבנקים המובילים בארה"ב, כולל וולס פארגו, התחייבו שהמנהלים הבכירים לא יוכלו לקבל בונוסים או פיצויי פרישה במקרה שיתגלה שחלק מהביצועים המוצלחים שהצדיקו את הבונוסים התבססו על פעולות פסולות. המקרה של תולסטדט מעיד (למי שהיה זקוק לעדות נוספת) שהבנקים "מתקשים" להעניש את המנהלים הבכירים שלהם.

ג ג'ון סטומפף מנכ"ל וולס פארגו | צילום: בלומברג ג

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות