אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"חברות סיניות יכולות לחבר חברות מקומיות עם שוקי ענק בכל העולם"

ועידת סין ישראל

"חברות סיניות יכולות לחבר חברות מקומיות עם שוקי ענק בכל העולם"

ראש הדסק הסיני בפירמת רו"ח KPMG, שתשתתף בוועידת ההשקעות והטכנולוגיה השנייה ישראל־סין, שתתקיים היום ומחר בתל אביב, טוענת: "השוק הישראלי קטן על חלק מהחברות המקומיות, ולכן החיבור בין שתי המדינות הוא הזדמנות עבור שני הצדדים"

25.09.2016, 08:15 | ליאור גוטמן

"לחברות הסיניות יש בישראל הרבה מה ללמוד. ישראל מצטיינת בתחומים רבים לרבות חקלאות והיי־טק ואנחנו רוצים לנצל את הידע הזה כדי לשפר את יכולות הכלכלה שלנו ושלכם", טוען מנהל הפעילות המקומית של חברת הבנייה הסינית CCECC בישראל יאנג יויואן. לדבריו הפעילות של החברות הסיניות בישראל החלה כבר בסוף שנות התשעים, אולם בעקבות שינוי חוקיי העבודה והאיסור להביא פועלים סינים בהיקפים גדולים חברות סיניות החליטו שיהיה יותר קל לעבוד מישראל מאשר לנסות ולהשתלב פה מרחוק.

קראו עוד בכלכליסט

 גלוריה ליו (LIU), ראש דסק הסיני בפירמת רו"ח KPMG, טוענת בשיחה עם "כלכליסט" כי החיבור של חברות ישראליות עם חברות סיניות הוא הזדמנות עבור שני הצדדים. "השוק הישראלי קטן מדי עבור הפעילות שהחברות השונות מבצעות. חיבור עם חברות סיניות יכול לפתוח עבור חברות אלו שווקי ענק בכל העולם ובעיקר באינדונזיה, מאלזיה וסין עצמה", היא אומרת.

מפעל של ברייטפוד הסינית, שרכשה את השליטה בתנובה, צילום: תומר ורון מפעל של ברייטפוד הסינית, שרכשה את השליטה בתנובה | צילום: תומר ורון מפעל של ברייטפוד הסינית, שרכשה את השליטה בתנובה, צילום: תומר ורון

עד תחילת העשור הנוכחי נהוג היה לכנות את כניסת החברות הסיניות לפעילות בישראל כפלישה — חלק מהחזון של ממשלת סין להיכנס לטריטוריות בלתי ידועות. מאז השוק המקומי למד להעריך את מהירות העבודה והדיוק של החברות הסיניות. גם אם מישהו לא מרוצה מהעובדה שיש תחרות זרה, לא תמצאו רבים שמתווכחים על איכות הביצוע, ולראייה ניתן להזכיר את פרויקט מנהרות הכרמל למשל, אותו כרתה חברת CCECC הסינית.

הכניסה של חברות סיניות לפרויקטים בישראל אינה שמורה רק לפרויקטי בנייה. בשנים האחרונות הן רכשו חברות דשנים (כימצ'יינה/מכתשים), מזון (תנובה) ותחבורה (אוטובוסים לאגד, אספקת קרונות לרכבת הקלה בתל אביב וחפירת המנהרות בתוואי הרכבת). לאחרונה עלתה האפשרות של רכישת חברת ביטוח (הפניקס) ולמעשה אם החזון של שר האנרגיה יובל שטייניץ יתגשם, בנובמבר הקרוב חלק מחברות האנרגיה הסיניות יבואו לחפש פה גז לאחר שהוזמנו על ידי ישראל רק בינואר האחרון למצוא פה מאגרי אנרגיה חדשים.

ועידת ההשקעות והטכנולוגיה השנייה ישראל־סין שתערך היום ומחר בתל אביב, תנסה לתת מענה גם לשאלה מה הופך את ישראל למקום כל כך אטרקטיבי עבור החברות סיניות. 

תגיות