אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות רעות לתעשייה האווירית: מעלות הורידה את תחזית הדירוג לשלילית

חדשות רעות לתעשייה האווירית: מעלות הורידה את תחזית הדירוג לשלילית

המהלך משקף אי ודאות לגבי יכולת החברה להשיג את יעדי תוכנית ההבראה עליה חתמה לפני כחודש והשפעות התחרות העסקית על תוצאותיה

27.09.2016, 20:08 | אסנת ניר

חדשות רעות לתעשייה האווירית: חברת דירוג האשראי מעלות S&P אמנם הותירה בדו"ח שפרסמה היום (ג') את דירוג החברה על ilAA, אך שינתה את תחזית הדירוג מיציבה לשלילית. המהלך משקף אי ודאות לגבי יכולת החברה להשיג את יעדי תוכנית ההבראה עליה חתמה לפני כחודש, ואת הסיכון שהסביבה העסקית התחרותית בה היא מצויה תמשיך להשפיע לשלילה על התוצאות התפעוליות שלה.

קראו עוד בכלכליסט

על אף שההערכות הן שתוכנית ההבראה עשויה להניב חיסכון בעלויות של למעלה מ-100 מיליון דולר לשנה, הדו"ח מעלה כי עיכוב ביישומה או ביקושים חלשים למוצרי התעשייה עלול להותיר את החברה עם רווחים נמוכים ותזרים מזומנים חלש.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

התעשייה האווירית חתמה לאחרונה על הסכם הבראה עם ארגון העובדים בחברה, שבמסגרתו יוקטן כוח העבודה בכ-5% (830 עובדים) שיעזבו או יפרשו בעלות כוללת של 150 עד 250 מיליון דולר, ויצומצמו ההטבות לעובדים קיימים. ההסכם הושג על רקע תוצאות תפעוליות חלשות של התעשייה האווירית ב-2015 ובמחצית הראשונה של שנת 2016, אז דווח על EBITDA מתואם נמוך מהצפוי - 90 מיליון דולר

ההסכם נחתם לאחר משא ומתן מתמשך עם ארגון העובדים ועם הגופים הרגולטוריים. זאת בהמשך לכמה הסדרי פרישה מרצון שהביאו לפרישתם של כ-400 עובדים בשלוש השנים האחרונות ויציאתם לגמלאות של כ-500 עובדים לשנה בשנים האחרונות. אך אלו לא הובילו לשינוי מהותי במבנה העלויות של החברה. הסכם ההבראה נחתם בתקופה שבה החברה מציגה תוצאות תפעוליות חלשות יחסית, על רקע תנאי שוק מאתגרים בתעשייה הביטחונית הגלובלית. האתגרים בשוק העולם נובעים בעיקר מכך שבעקבות שחיקה בתקציבי הביטחון, צבאות ברחבי העולם מיישמים מדיניות של רכישת מוצרים הנותנים מענה טכנולוגי הולם במחיר נמוך יחסית, על פני אמצעי לחימה בחזית הטכנולוגיה בעלות גבוהה, המאפיינים את התעשייה האווירית. אי האמון של מעלות ביכולת השיקום של החברה נובע בין היתר מכך שעל פי ההסכם, חטיבות בדק המטוסים וכלי הטיס האזרחיים, המאופיינות בכושר תחרות נמוך, יישארו בחברה, ללא שינוי מהותי בתרומתן לרווח הכולל שלה.

אירוע נוסף שעלול להשפיע על יכולת שיקום החברה הוא הסכם הסיוע הביטחוני שנחתם בתחילת ספטמבר בין ישראל וארה"ב בהיקף כולל של 38 מיליארד דולר. בניגוד להסכם הקודם, לא תוכל ממשלת ישראל לנצל 26% מהתמיכה לרכש ביטחוני מקומי לאחר שבע שנים מתחילת ההסכם. הערכות הדו"ח הן כי יהיו לכך השלכות שליליות על התעשייה הביטחונית בישראל (כ-800 מיליון דולר בשנה). נכון ל-30 ביוני, 2016, הסתכם צבר ההזמנות של החברה בשנתיים וחצי האחרונות בכ-8.6 מיליארד דולר, מתוכן מכירותיה למשרד הביטחון הישראלי הסתכמו ב-2015 בכ-660 מיליון דולר.

התרחיש המועלה בדו"ח הוא כי ה-EBITDA המתואם של התעשייה האווירית בשנת 2016 יהיה בטווח של 210-200 מיליון דולר עם שיפור ל-270-250 מיליון דולר ב-2017, בהשוואה ל-183 מיליון דולר ב-2015.

תגיות