אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת המחקר אדיסון מציגה: מחירי יעד אופטימיים לחברות הנסקרות צילום: צביקה טישלר

חברת המחקר אדיסון מציגה: מחירי יעד אופטימיים לחברות הנסקרות

אדיסון סקרה ארבע מתוך 11 החברות שהצטרפו לפרויקט שיזמה בורסת ת"א. מחירי היעד לחברות הטכנולוגיה והביומד שיקפו פרמיות של 25%–145% על מחירי השוק - ומחירי המניות הגיבו ביום פרסום האנליזה בעליות במחזורים חריגים מאוד

09.10.2016, 07:38 | אורן פרוינד

האם המשקיעים הישראלים ממש לא יודעים לתמחר חברות ביומד וטכנולוגיה, או שההמלצות של אדיסון, חברת המחקר הבינלאומית שבורסת תל אביב בחרה כדי לספק אנליזות לאותן חברות, הן אופטימיות מדי?

קראו עוד בכלכליסט

לאחרונה פורסמה האנליזה לחברה הישראלית הרביעית של אדיסון, מתוך 11 חברות שבחרו להשתתף בפרויקט שיצא לדרך בתחילת ספטמבר. באופן תמוה כל הסקירות עד כה כוללות המלצות קנייה אגרסיביות עם מחירי יעד גבוהים בעשרות אחוזים ממחירי המניות בשוק.

מחזורי המסחר זינקו ביום הפרסום

 

המשקיעים הישראלים לא ממהרים לבלוע את המסקנות של אדיסון במלואן, אם כי מחירי המניות של החברות שנסקרו רשמו תנודות יפות כלפי מעלה. למשל, ההמלצה שפורסמה ב־12 בספטמבר עבור ננו דיימנשן הזניקה את המניה מאז בכ־7%.

אדיסון העניקה לחברת מדפסות התלת־ממד מחיר יעד של 9.93 שקלים, הגבוה ב־85% ממחיר השוק שלה. כך שנראה כי המשקיעים מטילים ספק באופטימיות של אדיסון, אך מגדילים רכישות במניה ליתר ביטחון. מחזור המסחר של ננו דיימנשןביום הפרסום עלה ב־410%.

ההמלצה השנייה של אדיסון בישראל התפרסמה ב־27 בספטמבר עבור חברת התוכנה פורסייט, עם מחיר יעד של 3.15 שקלים — פרמיה של 47% על מחיר השוק של המניה בבבורסת תל אביב. מניית פורסייט הגיבה מאז בעלייה של 19%. זה עדיין רחוק מאוד ממחיר היעד שהציבה אדיסון, אולם בכל זאת מדובר בעלייה לא מבוטלת. מחזור המסחר של פורסייט ביום הפרסום עצמו זינק ב־5,900%.

יום לאחר מכן פרסמה אדיסון המלצת קנייה נוספת לחברת אלומיי קפיטלשל שלמה נחמה, שאמנם עוסקת באנרגיה מתחדשת אך הצטרפה לפרויקט על תקן חברת טכנולוגיה. אדיסון העניקה לחברה מחיר יעד של 43 שקל למניה, פרמיה של 25% על מחיר השוק שלה. אמנם מחיר מניית אלומיי קפיטל נשארה בינתיים כפי שהוא, אך ביום הפרסום זינק מחזור המסחר ב־6,100%.

ההמלצה האחרונה עד כה, ב־29 בספטמבר, היתה עבור אינטק פארמה, והפעם שברה אדיסון שיאי אופטימיות. מחיר היעד נקבע בטווח של 47 –51 שקל למניה, גבוה ב־125%–145% ממחיר השוק של המניה. השוק הגיב ב־29 בספטמבר בעלייה של 5%, עלייה לא קטנה ליום אחד, אולם עדיין רחוקה ממחיר היעד, ומחזור המסחר באותו יום עלה ב־600%. מאז מחיר המניה תיקן עצמו והמניה השלימה ירידה של 2% ממועד פרסום האנליזה.

פוינטר וביולייט הבאות בתור על שולחן המנתח

 

בהנחה שאדיסון תמשיך באותו קו אופטימי בסקירות שלה, צפויות המניות של החברות הישראליות הבאות, שבחרו להצטרף לפרויקט של הבורסה, להגיב בצורה דומה: אליום מדיקל, ביולייט, ביונדווקס, פלוריסטם, קולפלנט, רדהיל ופוינטר. עשר חברות נוספות, ששמותיהן טרם פורסמו, צפויות להיסקר בידי חברת האנליזה פורסט אנד סליבן.

הסקירות של אדיסון ופרוסט אנד סליבן הן חלק מפרויקט שיזמה הבורסה בתל אביב, שמטרתו ליצור תמחור הולם לחברות הטכנולוגיה והביומד, וכן לשפר את רמת הידע של המשקיעים לגביהן. כמעט 30% מהחברות הנסחרות בתל אביב הן מתחומי הטכנולוגיה והביומד, אך בשוק הישראלי כמעט ולא מפורסמות אנליזות על חברות הפועלות בתחומים מתפתחים אלה.

האנליזות ממומנות בידי הבורסה, בראשותו של אמנון נויבך, המדען הראשי וחלק קטן מהחברות עצמן. החברות בפרויקט יהיו תחת פיקוח של חברות המחקר במשך שנתיים, שבמהלכן ייבדק מצבן העסקי ומחיר היעד של מניותיהן יעודכן מעת לעת.

תגיות