אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג תצייד את הגלקסי S8 בסייען דיגיטלי פרי פיתוחה צילום: samsung.com

סמסונג תצייד את הגלקסי S8 בסייען דיגיטלי פרי פיתוחה

היצרנית הקוריאנית להוטה לשים את משבר הנוט 7 מאחוריה וכבר עסוקה במכשיר הבא שתשחרר באביב. ה-S8 יכלול סייען מבוסס בינה מלאכותית שיאפשר למפתחי צד שלישי לספק לו שירותים נוספים

06.11.2016, 12:57 | רפאל קאהאן

סמסונג צפויה להשיק את הגלקסי S8 באביב הקרוב והודיעה שהמכשיר החדש יצוייד בשירות סיוע דיגיטלי שפותח על ידה. השירות יתחרה בסירי, גוגל assistant וקורטנה. על פי דיווח של סוכנות AP מהיום (א'), הסייען יאפשר להזמין אוכל או לבצע פעולות דרך הטלפון ללא התממשקות עם שירותי צד-שלישי. 

קראו עוד בכלכליסט

לא ברור אם מדובר בשירות שיהיה זמין בכל העולם או רק במדינות מסויימות. בנוסף סמסונג סירבה לחשוף את היקף היכולות של השירות ורק ציינה שמדובר ביישום של בינה מלאכותית. סמסונג רכשה לפני חודש את הסטארט-אפ Viv Labs שהוקם על ידי מייסדי החברה שפיתחה את סירי של אפל והשירות ישתמש ככל הנראה בטכנולוגיה של ויו לאבס. 

נוט 7. בחברה רוצים להתקדם למכשיר הבא, צילום: רויטרס נוט 7. בחברה רוצים להתקדם למכשיר הבא | צילום: רויטרס נוט 7. בחברה רוצים להתקדם למכשיר הבא, צילום: רויטרס

היצרנית הקוריאנית כבר מציידת את מכשיריה בפיצ'ר שנקרא S Voice ושאמור לתפקד כשירות סיוע דיגיטלי כמו סירי וגוגל Now. אך עד כה השירות לא זכה לפופולריות רבה והיכולות שלו די מוגבלות. סמסונג מנסה לבדל את יכולותיה מאלה של גוגל ולספק אלטרנטיבה לחלק ניכר משירותי ענקית החיפוש כבר תקופה ארוכה, אך עד כה ללא הצלחה. שירותי התשלום סמסונג פיי או שירותי התוכן שלה לא הצליחו לייצר עניין מספיק ונחשבים שוליים ביחס לשירותי המתחרות.  

הפלטפורמה החדשה שסמסונג תשיק צפויה לאפשר למפתחי צד שלישי לספק שירותים נוספים. החברה הסבירה שהיא בנתה אותה כ"פלטפורמת בינה מלאכותית פתוחה". היישום ככל הנראה שואב השראה מאלקסה של אמזון שמאפשרת לספקי תוכן ומפתחים חיצוניים לספק יכולות (Skills) לשירות הסיוע, שעובד עד כה רק דרך מוצריה של אמזון כגון טאבלטי הפייר או רמקול האקו. 

הפיתוח החדש הוא דרך טובה עבור סמסונג לעקוף את הצורך בחתימה של הסכמי שיתוף פעולה עם ספקים חיצוניים ויאפשר לה להתמקד בפיתוח הפלטפורמה. החברה תצטרך להוכיח את יתרון השירות שלה על פני המתחרות אם ברצונה לחזור ולשלוט בשוק יצרניות האנדרואיד. החברה ספגה הפסד של כ-5.3 מיליארד דולר עקב הכישלון של הנוט 7 והוא צפוי להמשיך ולהשפיע על שורת הרווח שלה, לפחות עד שיסתיימו ההליכים המשפטיים בנושאי התביעות הייצוגיות שהוגשו לאחרונה ונידונות בימים אלה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה