אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Abbyy FineReader:  כל כך קל לחסוך כל כך הרבה צילום: שאטרסטוק

Abbyy FineReader: כל כך קל לחסוך כל כך הרבה

כמה באמת עולה לך הצורך להקליד מחדש מסמכים, שהגיעו מודפסים על נייר אך להמשך הטיפול בתהליכים ממוחשבים יש צורך להחזיר אותם לטקסט דיגיטלי, בפורמט Word או PDF?

10.11.2016, 12:21 | בשיתוף Abbyy
רובנו לא נעצרים לעשות את החשבון, משום שנדמה לנו (בטעות) שמדובר בכסף קטן. מחקרים קפדניים בטכנולוגיות של חקר ביצועים, שנעשו בספקטרום רחב של חברות קטנות וגדולות, הוורטיקלים עסקיים שונים ובתרבויות עבודה שונות הראו ש"הכסף הקטן" הוא גדול, אפילו גדול מאוד. מדובר בבזבוז של בין 12 ל-12 שעות עבודה בשנה לכל עובד. בעלויות השכר הישראליות מדובר על בין 2,000 ל-3,000 ₪ לשנה לעובד, מיליון ₪ בארגון המעסיק 300 עד 500 עובדים!

להנגיש את המידע בכל מחשב נייד

במקצועות חופשיים רבים, כמו עריכת דין וראית חשבון, ההזדקקות למסמכי נייר מחוייבת בחוק, למרות שלצורכי העבודה השוטפת תיעוד דיגיטלי יכול לשפר את התפוקות באחוזים ניכרים. עורך דין שיכול לקחת את כל התיקים שהוא יזדקק להם בבית המשפט כקבצים במחשב, במקום קלסרים מסורבלים, יספיק יותר ויתקל פחות בבעיות של נגישות למקורות במהלך יום העבודה. אבל זאת בתנאי שההמרה של תדפיסי נייר לקבצים הפכה לשגרת העבודה במשרד, והוא יכול לצאת לבית המשפט בידיעה שכל מה שהוא צריך קיים במחשב שלו. שיקולים דומים מכוונים בעלי מקצועות אחרים, כמו רואי חשבון, רופאים, יועצים ומתכננים מתחום ההנדסה האזרחית, לסרוק כל מסמך שנכנס לתהליך עבודה, בלי לחשוב פעמיים. המוטו האופרטיבי אומר, "אם זה חשוב, זה חייב להיות במחשב". החלופה לסריקה, הקלדה מחדש, היא אחת הצורות הבוטות ביותר של חוסר יעילות משרדית.

גם בארגונים עסקיים וממשלתיים הקלדה מחדש היא אחת הסיבות ליעילות תפעולית נמוכה ופגיעה משמעותית בתפוקה של עבודה משרדית. לא רק שמדובר בבזבוז כסף מובהק, ההקלדה מחדש יוצרת "צוואר בקבוק" בתהליך העסקי, שמתבטא בפגיעה בזריזות ובגמישות של תגובת העסק לשינויים בסביבה התחרותית. העבודה המיותרת מקטינה את המוטיבציה לדיגיטציה של התהליכים העסקיים, לריבוי שגיאות העתקה ולתסכול העובדים. ביחד, כל הגורמים האלה משתפים פעולה בהקטנת כושר התחרות בעולם שנעשה יותר ויותר "דיגיטלי" ופחות מבוסס ניירת. הפתרון לבעיה הוא, לכאורה, פשוט: לסרוק את המסמכים, לשחזר את הטקסט ולתייק אותו באמצעות תוכנה שנקראת Optical Character Recognition, בקיצור OCR.

פריצת מחסום הדיוק ונוחות העבודה

בחברות גדולות, מערכות OCR עומדות מזה שנים על הסף של פתרונות ניהול מסמכים וארכוב. לא יעלה על הדעת שארגון Enterprise יוותר על הטכנולוגיה הזאת וימשיך לצבור דפי נייר מתפוררים בקלסרים ובארונות תיוק מסיביים. בחשיבה כלכלית, די במחיר הנדל"ן הנחסך כדי לספק ROI משכנע להתאמת התהליכים המשרדיים לתפיסת ה-OCR. עם זאת, בחברות קטנות בינוניות, SMB, עדיין נותרו לא מעט ארגונים שהתקשו להטמיע את פתרונות ה-OCR הקלאסיים - ובאופן אירוני אלה העסקים שיכולים להפיק מהטכנולוגיה את היתרונות המשמעותיים ביותר (כי בהם, על פי המחקר, מתבזבז הכי הרבה זמן על הקלדה מחדש). בדיקה לעומק גילתה את המקור לפרדוקס: תוכנות ה-OCR הקלאסיות פשוט לא מספיק מדויקות וידידותיות למשתמש העסקי הממוצע. מאחר ובחברות SMB אין גוף מקצועי לקליטת מסמכים, הצורך להקליד מחדש נופל על עובדים שיש להם תפקידים אחרים, קריטיים יותר, מקצועיים וממוקדי מטרה עסקית, ששכרם גבוה וזמנם דחוק. כדי לממש את פוטנציאל החיסכון שבמניעת הקלדה מחדש יש צורך בפתרונות OCR מדויקים מאוד (כולם שונאים לעבור אל מסמך שפוענח אוטומטית רק כדי לתקן שגיאות ידנית) קלים ונוחים לשימוש (כלומר, אפשרות לסרוק מסמך תוך כדי ביצוע תהליך עבודה, ולהטמיע אותו בלי לצאת מהיישום) - ובישראל נוספת הדרישה לתמיכה אפקטיבית בעברית (כלומר, אחוזי שגיאה בפענוח טקסט עברי שאינם שונים מהותית מהדיוק בפענוח אנגלית).

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

<<מעוניינים לנסות חינם כמה אפשר לחסוך? הקליקו>>

שנים ארוכות פיגר השוק הישראלי ביחס להטעמת ה-OCR במדינות המערב משום שהטיפול בעברית כמו גם מספר שפות נוספות נפל באיכותו מהטיפול באנגלית או צרפתית. הפרצה הזאת במערך תוכנות המשרד, ממנה דלף כסף בזרמים דקיקים אך בכמויות מצטברות שאסור לזלזל בהן, נחסמה סופית על ידי חברת ABBYY, שסיפקה למאות חברות וארגונים בישראל את הפתרון האופטימלי להמרת מסמכי נייר בעברית, גרסה 12 של תוכנת ה-OCR הפופולרית FineReader. התוכנה נותנת מענה לצורך בהמרת מסמך נייר לקובץ Word או PDF ברמת שולחן העבודה, ללא הכשרה מיוחדת ובלי תחנת עבודה ייעודית. המשתמש, כל עובד משרד בכל מקטע מתהליך העבודה, סורק את המסמך ומייבא אותו כתמונה (למשל ב-JPEG) לשולחן העבודה. כאן הוא פותח את התמונה בתוכנת FineReader ומקבל אוטומטית קובץ טקסט מוכן להטמעה מיידית בכל תהליך דיגיטלי. הטקסט המיובא "חי" בדיוק כמו טקסט מוקלד, אפשר לערוך אותו ולשבץ אותו בכל מסמך Word, Excel או כל תוכנה שולחנית אחרת. הכלים הסטנדרטיים לתיקון שגיאות, לחיפוש מילים ולפרמוט גרפי פועלים בשלמות ובאינטואיטיביות על הטקסט המפוענח, תוך חיסכון בזמן של יותר מ-90 אחוז ביחס להקלדה מחדש. זה כל כך פשוט לחסוך מאות אלפי - אפילו מיליוני - שקלים על ידי תוכנת FineReader, שברור כי גם אתם תמהרו עכשיו להוריד גרסת התנסות בחינם מהאתר

תגיות