אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קריאה לחרם צרכנים בארה"ב נגד חברות שמוכרות את מותג טראמפ צילום: גטי אימג'ס

קריאה לחרם צרכנים בארה"ב נגד חברות שמוכרות את מותג טראמפ

במסגרת קמפיין GrabYourWallet נקראים הצרכנים להחרים 32 חברות ורשתות קמעונאיות שמשווקות את המותגים של טראמפ ובתו, כולל פריטים לבית, אופנה ויינות. הסיבה למתקפה נגד איוונקה: היא לא יצאה נגד הערותיו הפוגעניות של אביה

16.11.2016, 21:19 | שירות כלכליסט

אמפריית העסקים של טראמפ ובני משפחתו, ובייחוד בתו איוונקה, הפכה מוקד ליוזמת חרם צרכנים, כשגם ענקיות קמעונאות כמו אמזון ומייסי'ס, המשווקות את המותגים של טראמפ ובתו, אינם חסינים.  

קראו עוד בכלכליסט

 מאחורי היוזמה עומדת יועצת שיווקית מסן פרנסיסקו, שאנון קולטר, שבאוקטובר השיקה קמפיין בטוויטר תחת ההאשטאג GrabYourWallet. מדובר במשחק מילים

בעקבות מחאת הדיירים שמו של טראמפ יימחק משלושה בנייני דירות יוקרה בניו יורק מאות דיירים חתמו על עצומה, בטענה שמביך לגור במקום המקושר לנשיא הנבחר. החברה שבבעלותה המגדלים הודיעה כי הכיתוב יוחלף בכתובת של הבניינים. הדיירים: "אנחנו נגעלים מתוצאות הבחירות לנשיאות" שירות כלכליסט, 7 תגובותלכתבה המלאה

על אמירתו השערורייתית של טראמפ, שסיפר למנחה תוכנית הבידור אקסס הוליווד, בהקלטה שנחשפה מ־2005, כי הוא נוהג לתפוס באיבריהן המוצנעים של נשים. הפוסט המקורי שפרסמה קולטר כבר נקרא מעל מיליון פעמיים והיא קיבלה מעל 50 אלף תגובות, בעיקר מנשים, שהצטרפו לחרם.

השבוע פרסמה קולטר רשימה מעודכנת של 32 חברות שיש להחרים כולל מלונות טראמפ, יקבי טראמפ ומסלולי הגולף תחת המיתוג. זאת בנוסף לקמעונאיות שמוכרות את המותגים, ביניהן רשתות ניימן מרקוס, בלומינגדייל'ס, נורדסטרום ולורד אנד טיילר. הרשימה מציינת גם את פרטי מחלקות קשרי הלקוחות של החנויות, כדי שהמחרימים יוכלו להודיע על החלטתם להחרים את הרשת בשל החיבור לטראמפ.

איוונקה טראמפ ובעלה ג איוונקה טראמפ ובעלה ג'ארד קושנר | צילום: רויטרס איוונקה טראמפ ובעלה ג

מרבית החברות הללו מציעות למכירה פריטים מקולקציות הבגדים והאקססוריז של איוונקה ולא קשורות לטראמפ עצמו. הסיבה להתקפה נגד טראמפ הבת: היא לא יצאה נגד הערותיו השוביניסטיות והפוגעניות של אביה. "אם היא הייתה מרחיקה עצמה מהקמפיין, לא הייתי קוראת להחרים אותה", הסבירה קולטר לעיתון הבריטי

ה"גרדיאן". הקולקציה של איוונקה כוללת נעליים, בגדים, תיקים, תכשיטים, משקפיים ואפילו נעלי ילדים, ולפי "ניו יורק מגזין" שווי המותג עומד על 100 מיליון דולר.

הרשימה כוללת גם חברות שנשקל נגדן חרם, בעיקר בשל תמיכת בכירים בטראמפ, ביניהן Forbes.com וחברת הדיאטות ג'ני קרייג. גם חברת הנדל"ן קושנר פרופרטיז שבבעלות בעלה של איוונקה נמנית עם המועמדות לחרם.

קולטר אינה היחידה שמשחררת קיטור בעקבות קמפיין הבחירות המלוכלך לנשיאות ארה"ב. בשבוע החולף צמח גל מחאות של צרכנים נגד חברות הנחשבות כתומכות בנשיא הנבחר, הבולטת שבהן, יצרנית נעלי הספורט ניו באלאנס. החברה, מהבודדות המייצרות בארה"ב, מצאה עצמה במרכז המחלוקת סביב טראמפ לאחר שבכיר בה הביע שמחתו על ניצחונו של טראמפ, בשל התנגדותו להסכם הסחר הטרנס־פסיפי (TPP). "אני נועל נעלי ניו באלאנס (במחיר של 160 דולר לזוג) כבר עשר שנים, אבל אם הם תומכים בטראמפ, זה הולך להיות הזוג האחרון שלי", כתב משתמש בטוויטר. הזעם התבטא גם בשריפת זוגות נעליים בהפגנות שנערכו ברחבי ארה"ב. בחברה אמנם ממשיכים להביע התנגדות להסכם הסחר, אשר לו התנגדה גם הילרי קלינטון, אבל בכל זאת פרסמו הבהרה ברשתות החברתיות. "אנחנו מאמינים בקהילתיות. אנחנו מאמינים באנושיות", נכתב בהצהרה. עם זאת, המאמצים של החברה נתקלו במהמורה בסוף השבוע האחרון כשפעיל ניאו־נאצי בארה"ב כינה אותה "הנעליים הרשמיות של האנשים הלבנים".

תגיות