אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המודיעין החדש: "אנחנו מחליפים צבא של אנליסטים"

המודיעין החדש: "אנחנו מחליפים צבא של אנליסטים"

מייסד Voyager Labs אבי קורנבלום רתם את 20 שנות ניסיונו בקהילת המודיעין להקמת חברה שמנתחת מידע באינטרנט וברשתות החברתיות ומפיקה מהן מסקנות אופרטיביות

28.11.2016, 11:35 | מאיר אורבך

"אני רוצה להשיג תובנות על דברים שקורים בזמן אמת על מידע שאני לא יודע היכן הוא ערוך ושבנוי בשפה אחרת", מגדיר אבי קורנבלום את המשימה של וויאג'ר לאבס (Voyager Labs), החברה שייסד ב־2012 ושהוא עומד מאז בראשה. אחרי קריירה של 20 שנה בקהילת המודיעין היה לו ברור שהוא לא רוצה להמשיך לעסוק בביטחון, אבל לא ויתר על העיסוק במודיעין והקים חברה שמבצעת ניתוח אניליטי של מידע. עד לאחרונה וויאג'ר לאבס פעלה הרחק מהעין הציבורית, אך כעת עתיד קורנבלום להשתתף בוועידת Mind The Data של "כלכליסט" שתיערך מחר.

קראו עוד בכלכליסט

"בשני העולמות — הביטחוני והאזרחי — יש גורמים רבים של ניהול החלטות באי ודאות", אומר קורנבלום. "בעולם האזרחי מדובר באתגר שמדיד כלכלית בעוד שהעולם הביטחוני מדיד באופן אחר. העולם משנה את צורת ההתקשרות והמדיה החדשה מחליפה את המדיה הקיימת. כתוצאה מכך אנחנו עוברים לדרך חדשה לגמרי של תקשורת שכוללת מעבר ממידע מובנה למידע לא מובנה. חיפשתי את הקוביה החסרה במיצוי המידע הקיים כדי להבין את ההתרחשות האמיתית בגובה הרחוב. ברשת החברתית מנהלים שיחה אחרת שכולל קיצורים וסוגי שיח שונים לכל שכבת גיל".

 עובדי Voyager Labs. בעיקר מהנדסי דאטה ואלגוריתמיקאים, צילום: Voyager Labs עובדי Voyager Labs. בעיקר מהנדסי דאטה ואלגוריתמיקאים | צילום: Voyager Labs  עובדי Voyager Labs. בעיקר מהנדסי דאטה ואלגוריתמיקאים, צילום: Voyager Labs

אף שהוא נעדר רקע טכנולוגי קורנבלום (52) הצליח להקים חברת חיפוש וניתוח מידע בהסתמך על הניסיון המודיעיני שלו. וויאג'ר מעסיקה כ־100 עובדים במשרדיה בתל אביב, רובם הגדול מהנדסי דאטה ואלגוריתמאים. "הצד שמאפיין אותי הוא יכולת לזהות הזדמנות וצורך בעולם", הוא אומר. "אחרי הזיהוי אני יודע להרכיב קבוצות של אנשים שיודעים לפתור בעיות שאחרים חושבים שהם לא פתירות. האנשים שעובדים איתי בצוות המחקר והפיתוח הם מהקצה העליון של המדענים ואנשי מחקר בשוק המקומי".

הפקת מסקנות מחיפוש ולא רק מתן תוצאות

המוצר של וויאג'ר הוא סוג של מנוע חיפוש שחופר ברשתות חברתיות ובבלוגים, אך במקום להפיק תוצאות חיפוש סתמיות הוא מנתח את הממצאים ומסיק מהן מסקנות ממשיות. למשל, מה אנשים אומרים על חברה מסוימת או האם אנשים צפויים לרכוש מוצר מסוים.

קורנבלום. "ניהול החלטות באי ודאות" קורנבלום. "ניהול החלטות באי ודאות" קורנבלום. "ניהול החלטות באי ודאות"

קורנבלום סולד מהשוואת המוצר שלו לגוגל, אך למעשה הטכנולוגיה שהחברה שלו מציעה מהווה מעין כלי משלים לחיפוש הרגיל. "המערכת שלנו יודעת לסרוק, לאתר, לאסוף ולנתח באופן דינמי פולסים דיגיטליים שונים בשפות שונות ולהציג מסקנות באיכויות אנושיות כאילו המידע נותח בידי אדם", הוא מסביר. "אנחנו מחליפים צבא של אנליסטים ומביאים מידע שגורם אנושי לא מסוגל לתת".

איסוף כזה של מידע מעלה חשש לחדירה לפרטיות, אך קורנבלום ממהר לנסות להפיג את החשש. "אנחנו לא מגיעים למידע פרטי ואישי", הוא מצהיר. "אנחנו עוסקים במידע זמין וציבורי כמו בלוגים, ויודעים לתרגם אותו למידע מדויק". חלק גדול מקבלת המידע על משתמשי אינטרנט מתנהל היום עדיין באמצעות קוקיז (Cookies), אך קורנבלום טוען כי שיטה זו צפויה בקרוב להיעלם מהעולם. "אנחנו בחרנו שלא להיכנס לסביבה הזו", הוא אומר.

"הגעתי אליו עם נייר צהוב ורעיון יומני ובומבסטי"

בניגוד לחברות אחרות שנאבקות לגייס הון, וויאג'ר זכתה לגיבוי של משקיעים מהשורה לראשונה כבר מתחילת דרכה והצליחה לגייס 100 מיליון דולר מאז היווסדה. "אחרי שגיבשתי את הרעיון המרכזי הלכתי לפגוש את רונלד כהן, ממייסדי קרן אייפקס", מספר קורנבלום. "הגעתי אליו עם נייר צהוב ורעיון מאוד בומבסטי ומאוד יומרני. כהן ראה בכך הזדמנות לבנות את המשלים לעולם החיפוש הקיים ורצה להיות המשקיע הראשון. הוא הביא אלינו את התעשיין הבריטי לויד דורפמן, ממיסדיי ספקית שירותי המט"ח טרוולקס, וככה התחלנו את החברה".

אחרי שנה של עבודה הגיעו השקעות נוספות. "קיבלנו הצעת השקעה מענקית התוכנה אורקל, והיא הובילה את סבב ההשקעות השני", אומר קורנבלום. "פחות משנה אחרי הסיבוב השני קרן הון הסיכון הורייזן של המיליארדר הסיני לי קא שינג הובילה סיבוב גיוס נוסף, שהביא אותנו לגיוס כולל של כ־100 מיליון דולר.

"כל אחד מהמשקיעים הביא את החזון שלנו ויחס יצרנו חזון משותף על האופן שבו אנחנו רואים את העולם שמכונה קוגנטיב אנליטיקס. עברנו זמן רב מתחת לרדאר והכנסנו את המערכות שלנו בשלב הראשון בגירסת בטא למספר לקוחות. בעזרת כהן פנינו לשוק האמריקאי והגענו לחברות שהן חלק מרשימת הפורצ'ן 100, והן דורשות בדיקות ומחויבות עצומה. כיום אנחנו עובדים עם חברות מובילות בתחום הקמעונאות והספורט".

וויאג'ר עובדת בימים אלה על מערכות שיעניקו פתרונות גם בתחומי האשראי והמסחר האלקטרוני, ובעתיד הרחוק יותר גם בתחום הרפואה. "הפתרונות שלנו יאפשרו למוסדות פיננסים לתת אשראי על בסיס החלטות מושכלות מבוססות מידע", אומר קורנבלום. 

על עבודת המערכת: המערכת שלנו יודעת לסרוק, לאתר, לאסוף ולנתח באופן דינמי פולסים דיגיטליים שונים בשפות שונות ולהציג מסקנות באיכות אנושית"

תגיות