אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת טוטאל בוקס הישראלית הפכה את קרואטיה לאזור קריאה חופשי

חברת טוטאל בוקס הישראלית הפכה את קרואטיה לאזור קריאה חופשי

הסטראט-אפ הישראלי של יואב לורך פיתח טכנולוגיה שמאפשרת גביית תשלום לפי מספר העמודים שנקראו ולא לפי כותר. ממשלת קרואטיה החליטה לאפשר לכל התושבים במדינה גישה חופשית ל-100 אלף ספרים

11.12.2016, 15:56 | מאיר אורבך

תושבי קרואטיה קיבלו לאחרונה מתנה מפתיעה, הממשלה החליטה לאפשר לכל תושבי המדינה והתיירים בה גישה חופשית ל-100 אלף ספרים דיגיטליים ללא תשלום . זאת בזכות הסכמם שם חברת הסטארט-אפ הישראלית טוטאל בוקס (Total boox) שנוסדה על ידי יואב לורך לפני חמש שנים. לורך מוכר יותר כמייסד חברת זילנגו, שניסתה ליצור שפה חדשה באמצעות סימנים ואימוג'ים וכן פרס פוינט שיצאה מסאיטקס.

קראו עוד בכלכליסט

הטכנולוגיה שפיתחה חברת טוטאל בוקס מאפשרת לגבות תשלום על ספרים לא על פי כותר אלא על פי שימוש כך שהיא גובה עבור דפים שנקראו ולא על עצם רכישת הספר. "אם באמזון אתה מחוייב לרכוש ספר אצלנו המודל מאפשר תחמור גמיש מאוד שמתאים לעידן הדיגיטלי ולא תמחור ששייך לעידן הנייר", אומר לורך. 

טוטאל בוקס. לשלם פר עמוד טוטאל בוקס. לשלם פר עמוד טוטאל בוקס. לשלם פר עמוד

בשיחה עם "כלכליסט" מספר לורך שהפרויקט נוחל הצלחה מרשימה בקוראטיה, ומאז שנפתח ביום שלישי, נרשמו אליו 22 אלף משתמשים שהורידו 100 אלף ספרים. כיום מוצעים לקוראים 100 אלף כותרים שונים של 250 הוצאות ספרים שונות ביניהן לונלי פלנט, Workman, Sourcebooks, Berlitz, OxfordUniversity Press, F&W Media, O’Reilly, Other Press, Elsevier, WoltersKluwer, New World Library, Marshall Cavendish, Berrett-Koehler, Lerner ועוד.

"בקרואטיה המשתמשים לא מחוייבים ואנחנו גבינו מהמדינה סכום גלובלי אבל המודל שלנו יכול להתאים כמודל תשלום וצריכה אלטרנטיבי של ספרים. יש הרבה תחומים בספרות שאין בהם צורך בקריאה של כל הספר, כמו ספרות עסקית למשל, ואנחנו מאפשרים לקורא לשלם רק על העמודים שאותם קרא", מוסיף יואב לורך.

טוטאל בוקס אינה חברה צעירה, היא החלה את דרכה בחממת דה טיים ב-2012 וכיום עיקר מימונה מגיע מלורך. החברה מעסיקה 8 עובדים. "עד היום פעלנו רק בעולם הספריות. יש לנו מספר רב של ספריות שאיתן אנחנו עובדים בארצות הברית. אנחנו רוצים להרחיב את המודל שלנו כך שעוד מדינות וגופים יאמצו את המודל שלנו. גוףך מסחרי יכול להיות שותף למיזם כזה, למשל", אומר לורך.

תגיות