אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מפלים לרעה מנהל שכיר בגלל קרבתו לבעל השליטה" צילום: עמית שעל

"מפלים לרעה מנהל שכיר בגלל קרבתו לבעל השליטה"

לאחר שאנטרופי התנגדה להעלאת שכר בנו של אלפרד אקירוב, ג'ורג'י, ויתר הבן על התוספת. אך אז נשלחו הדח"צים ובראשם רוני בר־און לנזוף בחברת הייעוץ: "הניתוח לא מקצועי. עמדת אנטרופי תפגע במוטיבציה של המנהל ובתפקודו"

15.12.2016, 07:05 | רחלי בינדמן

סאגת השכר של ג'ורג'י אקירוב, בנו של בעל השליטה (66%) באלרוב נדל"ן, מתעצמת. אתמול הודיעה החברה על זימון אסיפה לחידוש תנאי העסקתו של אקירוב הבן המכהן בתפקיד מנהל פעילות המלונות של החברה בישראל ובחו"ל.

קראו עוד בכלכליסט

זאת היא עושה תוך הטחת ביקורת קשה נגד אנטרופי, חברת הייעוץ למוסדיים. האסיפה הקודמת בעניין בוטלה בעקבות התנגדות אנטרופי להעלאת שכרו של אקירוב הבן בשיעור של 40%. התנגדות זו הובילה את בנו של בעל השליטה לוותר על התוספת, ולבקש כעת את חידוש העסקתו באותם תנאים.

עלות שכרו השנתית הנוכחית של אקירוב הבן היא 1.6 מיליון שקל. במקור ביקשה החברה לעדכן את שכרו ב־45% לעלות שכר מצרפית של 2.2 מיליון שקל בשנה לתקופה של שלוש שנים. זאת במקביל להעלאה מקבילה של השתתפות החברה־בת של אלרוב בעלות שכרו. כך שהעלייה דה פקטו בעלות של אלרוב נדל"ן תעמוד על 40% ל־1.98 מיליון שקל בשנה.

אנטרופי הבהירה כי היא מתנגדת להגדלת השכר של אקירוב הבן "בשים לב לכך שהיקף ההכנסות במגזר המלונאות הצטמצם בשנים 2014–2015 ביחס לשנת 2013". אלא שהדח"צים באלרוב לא ויתרו ובסוף נובמבר פנו לאנטרופי בבקשה לקיים פגישה כדי ללבן את המחלוקות "נוכח הנזק האפשרי שיכול להיגרם לחברה ולבעלי מניותיה כתוצאה מפגיעה במנהל, שאינו בעל שליטה".

את המכתב לאנטרופי שלח רוני בר־און, דח"צ ויו"ר ועדת התגמול בחברה. עוד טענו הדח"צים כי "חלה טעות יסודית בעמדת אנטרופי שנסמכת על ניתוח נתונים לא נכון ולא מקצועי". מפניית הדח"צים לאנטרופי עולה כי היוזמה לפנייה היתה של חברי ועדת התגמול, "וזאת למורת רוחו של היו"ר ובעל השליטה (אלפרד אקירוב) והמנהל (ג'ורג'י אקירוב) שסברו, נוכח היכרותם עם אנטרופי, כי אין בכך כל תועלת".

אלפרד אקירוב, צילום: עמית שעל אלפרד אקירוב | צילום: עמית שעל אלפרד אקירוב, צילום: עמית שעל

אלא שיום לאחר הפנייה של הדח"צים השיבו באנטרופי כי הם דוחים את הבקשה לקיים ישיבה נוספת. והנה, אתמול בבוקר, בסמוך לפרסום הדיווח הבורסאי, הגיעה לתיבת האימייל של לקוחות אנטרופי הודעה ממנכ"לית אנטרופי ענת גואטה שמצרפת מכתב שנשלח אליה יום קודם, שעליו חתום בר־און. במכתב כותב בר־און כי "חברי ועדת התגמול סבורים בכל הכבוד הראוי כי התשובה והסירוב לקיים את הפגישה מקוממים ואינם נכונים מבחינה מקצועית וכללי ההתנהלות מקובלים ומנוגדים לטובת החברה".

בר־און אף האשים את אנטרופי כי "בכל הכבוד, עמדת אנטרופי מפלה לרעה באופן לא ענייני את מנהל הפעילות המלונאית הבינלאומית נוכח קרבתו לבעל השליטה בחברה". במכתב טוען בר־און כי "עמדת אנטרופי פוגעת אישית במנהל שכיר, שאיננו בעל שליטה, ובהתאם היא צפויה לפגוע במוטיבציה ובתפקוד שלו ובכך עמדת אנטרופי פוגעת באופן ישיר ועקיף בחברה ובבעלי מניותיה".

אלרוב נדל"ן, שנוסדה על ידי אקירוב בשנת 1978, פועלת בתחום הנדל"ן המניב באירופה וישראל ומחזיקה נכסים בשווי של 6 מיליארד שקל.

מאנטרופי נמסר בתגובה: "הטיפול באישור תנאי העסקתו של מר ג'ורג'י אקירוב, בנו של בעל השליטה בחברה, ומי שמחזיק 15% מהון המניות של חברה בת של החברה, "Locka", נמשך מזה מספר חודשים במהלכם התקיימה לפחות פגישה אחת עם נציגי החברה ומספר רב של שיחות טלפון והתכתבויות. נדגיש, כי אישור תנאי העסקתו מובא לפתחנו לאור הוראות החוק המחייבות אישור התקשרות של נושא משרה אשר הינו קרובו של בעל השליטה, על ידי האסיפה הכללית. מנקודה זו בחינתנו נעשית באופן מקצועי וללא קשר לייחוס משפחתי.

מהמכתב שפורסם על ידי החברה, עולה כי הנימוק העיקרי להסתייגותנו הינו ירידה בהיקף ההכנסות של הפעילות המלונאית. צר לנו שהחברה בחרה להיצמד לפרמטר אחד מתוך מספר נימוקים שעלו במסגרת שיחותינו עימה, מה גם שהוא לא היווה שיקול מרכזי בהחלטתנו. בגין הפעילות המלונאית, אותה מנהל מר אקירוב, התהוו לחברה הפסדים בהיקף של 56 מיליון שקל בשנת 2015 ובמצטבר בהיקף של 146 מיליון שקל בשלוש השנים האחרונות (במאוחד). לאור זאת סברנו כי על ועדת התגמול לבחון לא רק את הסבירות של נתוני ההשוואה שהתקבלו ונערכו על ידי צבירן (לפיהם מר אקירוב ממוקם באחוזון ה-85) אלא גם את ההלימה בין היקף התגמול לביצועים. לא מצאנו התייחסות לממצא כאמור. בנוסף, הובאו בשיקולנו גם נתוני השכר של עובדים מדרג כפוף מנכ"ל שאינם נמנים או מקרב בעל השליטה בחברה, מהם עולה כי העדכון שהוצע דאז היה חריג".

תגיות