אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רנואר תפצה ב-55 אלף שקל מעצב לאחר שהעתיקה שמלה שעיצב

רנואר תפצה ב-55 אלף שקל מעצב לאחר שהעתיקה שמלה שעיצב

מעצב האופנה גדי אלימלך טען כי רנואר ייצרה ושיווקה ב-2014 שמלה דומה מאוד לשמלה שהשיק שנה קודם לכן. השופט: "הצבת שמלת התובע מול שמלת הנתבעת אינה מיטיבה עם הנתבעת, וזאת בלשון המעטה"

22.12.2016, 15:23 | נעמי צורף

בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק היום (ה') שרשת האופנה רנואר תשלם פיצוי של 55 אלף שקל למעצב האופנה גדי אלימלך, והוצאות משפט ושכר טרחה בסך 35 אלף שקל, בל העתקת שמלה.

אלימלך תבע את רנואר בשנת 2014 בעילה של גניבת עין, על כך שייצרה ושיווקה שמלה שדומה מאוד בעיצובה לשמלה אותה השיק שנה קודם לכן. בתחילה שלח אלימלך מכתב אל רנואר ודרש כי תחדל מייצור והפצת השמלה, אך רנואר דחתה את בקשתו והכחישה את טענותיו. לאחר ששלח מספר מכתבים נוספים מהם התעלמה רנואר, הוא תבע את הרשת.

מימין: השמלה של גדי אלימלך והשמלה של רנואר מימין: השמלה של גדי אלימלך והשמלה של רנואר מימין: השמלה של גדי אלימלך והשמלה של רנואר

חנות של רנואר (ארכיון), צילום: ישראל יוסף חנות של רנואר (ארכיון) | צילום: ישראל יוסף חנות של רנואר (ארכיון), צילום: ישראל יוסף

בתביעה, ביקש המעצב צו מניעה האוסר על רנואר לעשות כל פעולה בשמלה שבמחלוקת, וכן ביקש לקבל צו לקבלת פיצוי.

רנואר טענה כי "לקוחותיו הקבועות של המעצב, המחפשות את מוצריו אינן יכולות לטעות בין שמלתו לזו שלה". אלימלך טען מנגד כי זכויותיו הופרו באופן שיטתי עקב פעולת רנואר שהעתיקה שמלה שהוא עיצב, ייצר ומכר "כפריט ייחודי בכמויות מוגבלות".

"הצבת שמלת התובע מול מול שמלת הנתבעת אינה מיטיבה עם הנתבעת, וזאת בלשון המעטה", כתב השופט גדעון גינת, בהחלטתו. "קשה מאוד ליתן הסבר לדימיון הרב ביניהן, ואולי זו הסיבה לכך, שאיש מטעם הנתבעת לא ניסה להציג בפני בית המשפט הסבר כזה או אחר".

תגיות