אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עו"ד יעל פרי: "היעד שלי להביא כל לקוח למטרה שלו במהירות ובמקצועיות בלתי מתפשרת" צילום: רונית ינון

עו"ד יעל פרי: "היעד שלי להביא כל לקוח למטרה שלו במהירות ובמקצועיות בלתי מתפשרת"

״בחרתי לעסוק בתחום האגודות השיתופיות, מושבים קיבוצים ירושות צוואות ועיזבונות מפני שמדובר בתחום מורכב משפטית המחייב מחשבה יצירתית למציאת פתרונות משפטיים למחלוקות מורכבות. רציתי תקשורת רציפה עם אנשים ואת האפשרות לתרום תרומה משמעותית וחיובית לרגעים קריטיים במסלול חייהם״

15.01.2017, 08:43 | מערכת משפטיפ

עו"ד יעל פרי, הבעלים והמייסדת של משרד עורכי הדין פרי ושות', משרד בוטיק הפועל מזה עשר שנים המשרד ממוקם במרכז עזריאלי בתל-אביב ומספק ייעוץ, ליווי וייצוג בתחומי המגזר החקלאי, האגודות השיתופיות המושבים, הקיבוצים (גם בעניינים הקשורים בסוגיית "בן ממשיך"), גירושין במגזר החקלאי, נדל"ן מקרקעין ירושות וצוואות הכולל ייצוג בכל הערכאות המשפטיות.

עו"ד פרי, נשואה ואם לשניים, אוחזת בתואר שני במנהל עסקים (התמחות במימון). חברה בועדת הירושה בלשכת עורכי הדין בישראל, משמשת מרצה בנושאי האגודות השיתופיות, ירושה ובנים ממשיכים ומנהלת פורום משפטי בתחום האגודות השיתופיות (מושבים, קיבוצים ובנים ממשיכים). יעל התמחתה במשרד אשר עיקר תחום עיסוקו קיבוצים ומושבים, וקיבלה שם את הכלים להתמודד באופן עצמאי ומדויק עם הסוגיות המשפטיות המורכבות בתחום האגודות השיתופיות.

"בחרתי במקצוע מסיבה אחת, אנשים, אנשים ואנשים. רציתי מקצוע בו תהיה לי תקשורת רציפה עם אנשים, כזו הרוויה בהיבטים רבים: אישיים, עסקיים, משפחתיים ואפילו פסיכולוגיים. רציתי שיהיו לי האפשרות והיכולת לתרום תרומה משמעותית וחיובית לרגעים קריטיים במסלול חייהם.

לפיכך, באופן טבעי לגמרי, השיבה, שהייתה בוחרת בתחום הפסיכולוגיה אילולא הייתה לומדת משפטים.

עו"ד יעל פרי , צילום: רונית ינון עו"ד יעל פרי | צילום: רונית ינון עו"ד יעל פרי , צילום: רונית ינון

 

תיק אותו מגדירה כמכונן:

"לתחושתי, כל תיק הוא מכונן. כל תיק מביא עמו אנשים חדשים, אתגרים משפטיים חדשים ותובנות חדשות, משפטיות, משפחתיות ואחרות. כל תיק תורם לי ברמות המקצועית והאישית ומותיר בי חותם. כל תיק יוצר בי איזשהו שינוי. בהרבה מהפעמים פוקדים את משרדי לקוחות שההליך המשפטי שהם צד לו הוא הליך מלחמה של להיות, או לחדול. לדוגמא: סכסוך שנתגלע בקשר עם נחלה במושב בין הורים ובנם. ההורים, שהעבירו לבנם את זכויותיהם בנחלה, בעודם בחיים, רוצים לבטל את אותה העברה. מדובר בסכסוך קנייני וכספי מסוג אחר. זהו סכסוך רווי יצרים וכאב, כזה שההחלטות שתתקבלנה בסופו הן הרות גורל, עבור כל אחד מן הצדדים לו.

בחלק גדול מן המקרים הנחלה היא בבחינת כל הונו של לקוח. לפיכך, עשויים ההליך המשפטי והחלטה בעניינו להיות קריטיים לעתידו. יותר מכל חשוב לי להשיג את התוצאה האופטימלית והמרצה ביותר עבור הלקוח שלי. חשוב לי שהלקוח ואני נצעד יד ביד. נכון, ברור שמוטלת עליי אחריות משפטית, אך מוטלת עליי גם כזו אישית-אנושית. עליי להבין את הרגישויות של הלקוח, הצרכים שלו ולתכנן הליך לפי אסטרטגיה וטקטיקה התואמים את הלקוח.

רוב ההחלטות המתקבלות בידי אנשים בתחום המגזר החקלאי הן החלטות שמקורן ברגש. מדובר בהחלטות סובייקטיביות, אשר לא נתקבלו באופן אובייקטיבי ובלתי אמצעי, כפי שאמורות היו להתקבל. פעמים רבות האינסטינקט והחוש השישי מטעים וגוררים קבלת החלטות כלכליות ועסקיות כושלות. היו לא מעט פעמים בהן "העמדתי" את לקוחותיי על טעויותיהם, תוך שעודדתי אותם ליטול החלטה שונה בתכלית מזו שקיבלו, כזו שתשרת אותם נכונה ונאמנה בטווח הרחוק, גם אם הנסיבות מקשות עליהם לקבלה".

מה הדבר שאת הכי אוהבת בתחום העיסוק שלך?

"יגעת ולא מצאת - אל תאמין! כלומר תמיד יש פיתרון תמיד ישנה תשובה . גם אם מערכת המשפט עוד לא סיפקה את התשובה, ניתן לפעול להשיגה. מאחר ואני אוהבת אתגרים פועל יוצא אני אוהבת במיוחד את אותן נקודות זמן בהן עולות וצצות בי תהיות ושאלות משפטיות חדשות, או כאלו בהן צלחתי בהתרת הקשר ומצאתי פתרון יצירתי למחלוקת משפטית סבוכה".

מה הדבר שאת הכי פחות אוהבת בתחום?

"הפער בין התיאוריה לפרקטיקה. הפער עומד בניגוד ואף מבטל, לא פעם, אידיאות וערכים. מיותר להוסיף, כמובן, ש- "מייצר" בלבול שמאט את גלגלי מערכת המשפט, העמוסה ממילא, ומאריך הליכים, שלא לצורך"

עו"ד פרי. "בחרתי במקצוע מסיבה אחת, אנשים, אנשים ואנשים", צילום: רונית ינון עו"ד פרי. "בחרתי במקצוע מסיבה אחת, אנשים, אנשים ואנשים" | צילום: רונית ינון עו"ד פרי. "בחרתי במקצוע מסיבה אחת, אנשים, אנשים ואנשים", צילום: רונית ינון

 

המוטו שלך הוא:

להביא כל לקוח למטרה שלו במהירות, ובמקצועיות בלתי מתפשרת. אין אף לקוח שהמטרה שלו לבזבז את זמנו וכספו בהליכים משפטיים. כל אדם רוצה לקבל את מה שמגיע לו ולהמשיך בחייו וכמה שיותר מהר. כל לקוח המגיע למשרדי מקבל שירות כאילו הוא הלקוח היחיד .

בנימה אישית:

הדבר האחרון שאדם מעוניין להותיר לאחר פטירתו הנו סכסוך בין יורשיו. גם בחייו, מעדיף אדם להימנע מסכסוכים כלכליים, ובטח משפחתיים, סכסוכים מסוג זה הם הקשים והמצערים ביותר. הם הופכים אנשים לחולים נפשית ו/או פיזית ומחרבים כל חלקה טובה.

העובדה המשמחת והמעודדת היא כי ישנם פתרונות לכל סוגיה בעייתית העלולה להתעורר. הפעולות הנדרשות בקשר עם יישום הפתרונות אינן כרוכות בהכרח בעלויות גבוהות. עם זאת, היה ולא טרחתם להסדיר נושאים מסוימים מבעוד מועד מאחר שהייתם בטוחים שבמשפחה שלכם "זה לא יקרה", או מתוך חוסר מודעות לכל הקשור כי אז יסתבר לכם שטעיתם טעות גדולה ומרה.

תחום האגודות השיתופיות ותחום הירושה הוא תחום רחב ומעניין מאוד אני עוסקת בו בתשוקה רבה . כלל ידוע הוא כי ידע הוא כוח לפיכך חשוב מאוד לבעלי זכויות באגודה שיתופית לדעת כיצד באמצעות פעולות משפטיות הם יכולים לתרום לעצמם במימוש זכויותיהם בקרקע, במניעת סכסוכי ירושה, במימוש זכויות הבנייה באופן חוקי ועוד".

צרו קשר
*
*
* שדה חובה
שלחו
תודה,
הפרטים נשלחו והתקבלו במערכת

תגיות