אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ח"כ אורלי לוי אבקסיס מקדמת הצעת חוק להקמת בנק חלב אם: "מתקשה לחשוב מדוע שיהיו מתנגדים"

ח"כ אורלי לוי אבקסיס מקדמת הצעת חוק להקמת בנק חלב אם: "מתקשה לחשוב מדוע שיהיו מתנגדים"

כיום נאלצות אמהות לפגים להסתמך על חברים, בנות משפחה ותרומות מגמ"חים בתהליך שיתוף שאינו מפוקח על ידי משרד הבריאות. עלות הקמת הבנק לפי ההערכות היא כ-2.5 מיליון שקל

15.01.2017, 18:06 | שחר אילן
חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס הגישה בשבוע שעבר הצעת חוק ראשונה להקמת בנק חלב אם. עדין לא ברור מה תהיה עמדת ועדת השרים לחקיקה לגבי ההצעה. אבל כיוון שמדובר בעלויות נמוכות מאוד וכיוון שלהצעה שותף ח"כ ישראל אייכלר מיהדות התורה, איש הקואליציה, ישנה אפשורת סבירה שהוועדה תתמוך.

קראו עוד בכלכליסט

חלב האם הוא התחליף הקרוב ביותר עבור פגים לתזונה הרחמית שהפסידו. בחלק מהמיקרים הגוף של אמהות לפגים אינו מייצר חלב ויש צורך בחלב של תורמות. מצבים נוספים שבו יש צורך בחלב מאם אחרת: ילודים שאינם מצליחים לצרוך תחליפי החלב, פטירת האם או שהאם במצב בריאותי שאינו מאפשר לה להניק.

בהיעדר בנק כזה, אמהות שרוצות להזין את ילדיהן בחלב אם שאינו שלהן צריכות להסתמך על תרומה של חברות שילדו, גמ"חים חרדיים לחלב אם, ותרומה או מכירה של חלב דרך הרשתות החברתיות. חלב זה אינו מפוקח ואינו מפוסטר נגד חיידקים. ארגוני בריאות במערב הזהירו מפני הסיכונים האפשריים של שיתוף חלב אם שלא באמצעות גוף ממלכתי.

בקבוקי חלב אם. כיום הליך השיתוף חשוף לסכנות בריאותיות שונות, צילום: ויקיפדיה בקבוקי חלב אם. כיום הליך השיתוף חשוף לסכנות בריאותיות שונות | צילום: ויקיפדיה בקבוקי חלב אם. כיום הליך השיתוף חשוף לסכנות בריאותיות שונות, צילום: ויקיפדיה

ב-33 מדינות בעולם קיימים בנקי חלב אם, חלקם בפגיות וחלקם גם עבור תינוקות שאינם מאושפזים.בארצות- הברית ובקנדה ישנם כ-25 בנקים המספקים מעל 3.5 מיליון ליטר. באירופה פועלים מעל 210 בנקי חלב אם צמודים לבית – חולים (בצרפת 36, באנגליה 17 ובאיטליה 30) בישראל, למרות תמיכת משרד הבריאות בנושא וחוזר מנכ"ל משנת 2008, עד היום לא הוקם בנק חלב אם.

תפקיד הבנק יהיה להקים מערך גיוס ובדיקה של תורמות חלב אם (שאלון, בדיקת רופא, בדיקת דם) פיסטור החלב ושמירתו בשרשרת קירור; תהליך בקבוק ושימוש במיכלים סטריליים; בדיקתהערכים התזונתיים שלו וחלוקת המנות. עלות הקמת הבנק לפי ההערכות היא כ-2.5 מיליון שקל, מתוכם הצהיר משרד הבריאות ששריין כבר מיליון שקל למטרה זו. לאחר ההקמה, מימון עלויות התפעול השוטף תתאפשר ממכירה של החלב לבתי החולים ולאנשים פרטיים. הקמת הבנק צפויה לחסוך למשק עלויות בריאותיות רבות.

ח"כ לוי-אבקסיס שהיא גם יו"ר הפורום למען הפגים בישראל אמרה: "בנק חלב אם יספק פתרון בטוח ויציב לכל ההורים שהיו צריכים להיתלות עד היום בקהילה עוטפת או בטוב לבן של זרות. זו הצעת חוק שאני מתקשה לחשוב מדוע יהיה אחד שיתנגד לה".

עמותת לה"ב למען הפגים מסרה: "משרד הבריאות הכיר בחשיבות של הקמת בנק חלב אם בישראל, ואף הקצה לכך כסף בשנת 2014. מסיבות בלתי מובנות, טרם נמצא פתרון למנגנון שיעביר את הכסף לטובת הקמת הבנק, ובינתיים הפגים ממשיכים להיות חשופים לתחלואה וסיכונים מיותרים".

תגיות