אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המכללה האקדמית תל חי – המוח של הגליל העליון צילום: דרור מילר

המכללה האקדמית תל חי – המוח של הגליל העליון

המכללה האקדמית תל חי נהנית מפריחה בשנים האחרונות: מספר הסטודנטים בצמיחה מתמדת, תחומי הלימודים מגוונים וחשוב מכל – המכללה הופכת למוקד קהילתי בעל מעגלי השפעה חשובים על תושבי האזור.

18.01.2017, 10:53 | בשיתוף המכללה האקדמית תל-חי
יותר ויותר צעירים בוחרים במכללות בישראל כמוסד להשכלה גבוהה בו ילמדו; מנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בנובמבר 2016, לקראת פתיחת שנת הלימודים, עולה כי בשנת 2015 חלה עליה של כ- 5% ברישום למכללות, לעומת ירידה זהה ברישום לאוניברסיטאות.

נתון זה אינו מפתיע שכן יותר ויותר צעירים מזהים את היתרונות המהותיים במכללות: לימודים המעניקים דגש משמעותי לפיתוח קריירה במקצועות הנדרשים במשק, לצד לימודים אקדמיים שאינם נופלים מהרמה האוניברסיטאית, סגל אקדמי שנהנה מניסיון מקצועי ונושא בתפקידי מפתח בתעשיות הרלוונטיות והיכולת לשלב לימודים, עבודה וחיים פרטיים לאור הגיוון והגמישות במסלולי הלימוד.

אחת המכללות הבולטות ביותר בשנים האחרונות היא ללא ספק המכללה האקדמית תל חי, הנהנית מגידול של 5%-6% במספר הסטודנטים מידי שנה, עד לרמה של כ- 4000 סטודנטים במכללה עצמה ועוד כ- 1500 במכללה הטכנולוגית להנדסאים, במכינות, במכון לאמנות ובחטיבה ללימודי חוץ.

אולם הבשורה הגדולה של המכללה האקדמית תל חי אינה מתמצה רק במספר הסטודנטים אלא גם בעובדה כי למעלה מ- 70% מהסטודנטים מגיעים למכללה מכל קצוות הארץ ובכך מחזקים את הגליל.

המכללה מוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה כמוסד עצמאי הרשאי להעניק תואר ראשון ושני במגוון חוגים מאז שנת 1996 והיא נהנית מתקצוב של משרד החינוך, דבר המעניק לסטודנטים השכלה אקדמאית במחיר המקובל באוניברסיטאות. במקביל הסטודנטים ששירתו בצה"ל או בשירות לאומי נהנים ממלגת לימודים לשנה ראשונה לתואר הראשון.

 , צילום: שמעון פרץ / מולטיקאם צילום: שמעון פרץ / מולטיקאם  , צילום: שמעון פרץ / מולטיקאם

עולם של השכלה – מביוטכנולוגיה ועד גבנות ויצור בירה

במכללה שתי פקולטות המפעילות 15 חוגים לתואר ראשון: הפקולטה למדעים מציעה תואר BSC בתחומי מדעי החי, מדעי התזונה, מדעי המזון, ביוטכנולוגיה, מדעי המחשב ומדעי הסביבה.

בפקולטה למדעי החברה והרוח ניתן ללמוד חינוך, לימודים רב תחומיים, כלכלה וניהול, פסיכולוגיה, שירותי אנוש, עבודה סוציאלית ולימודי מזרח אסיה.

כמו כן, המכללה מציעה שמונה תכניות לתואר שני: בביוטכנולוגיה, מדעי התזונה, מדעי המים, עבודה סוציאלית, לימודי גליל, טיפול באמצעות אומנויות, חינוך, פסיכולוגיה חינוכית ודרמה תרפיה.

במקביל מפעילה המכללה מגוון מסלולים ללימודי תעודה ולימודי חוץ, בניהם: בית הספר למיומנויות הניהול ופיתוח אישי, תנופה – לימודי המשך אקדמאים, תוצרת – לימודי טוב הארץ, מקצועות – היחידה ללימודי תעודה, המרכז להכשרת מטפלים ו"תל חי +" – לימודי העשרה ופנאי.

תורמים למחקר האקדמי בישראל

המכללה האקדמית תל חי, בשונה משאר המכללות בישראל, שמה את המחקר בלב העשייה האקדמית שלה, מתוקף האמונה כי מחקר הוא חלק בלתי נפרד מכל מוסד אקדמי. המכללה עובדת בצמוד לשלושה מכוני מחקר: מכון חוסן, מכון מיג"ל ומרכז משאבים. במקביל למכונים אלה מפעילה המכללה מעבדה לארכיאולוגיה פרה היסטורית ומעבדת מזון. "אנחנו שואפים להפוך את הגליל העליון למרכז בינלאומי למחקר ופיתוח במגוון נושאים. הסטודנטים שלנו, יחד עם סגל המחקר, המכונים והמעבדות מהווים מרכז כובד מחקרי מהותי שתרומתו ניכרת כבר היום".

סטודנטים ירוקים ושמחים

מי שמזדמן לקמפוס של המכללה האקדמית תל חי לא יכול להתעלם מהנוף הנשקף ממנה. תכנון הקמפוס החדש של המכללה, במבנים נמוכים סביב כיכרות המשולבים בנוף עוצר הנשימה של הגליל, נועד להעצים את החוויה ולאפשר לסטודנטים לנהל את החיים הסטודנטיאליים שלהם בתוך הטבע.

המבנה הייחודי של הקמפוס נועד לא רק לחיזוק תחושת הנוף אלא גם כבסיס לחיים הסטודנטיאליים. המרחבים הפתוחים, הכיכרות והאולמות מאפשרים מגוון פעילויות תרבות, פנאי, ספורט והעשרה, בניהן: תערוכות, כנסים, סימפוזיונים וימי עיון, לצד הופעות, מסיבות, פעילויות ספורט ועוד.

ואחרי כל הפעילויות האלה צריך לנוח מידי פעם... כדי לתת מענה לסטודנטים המגיעים מכל קצווי הארץ, המכללה האקדמית תל חי מעמידה לרשות הסטודנטים עשרות חדרים במעונות, במתכונות שונות – החל מדירות חדר ועד לדירות 3 חדרים.

כל הדירות מצוידות ברהיטים ובמכשירי חשמל בסיסיים המאפשרים לנהל את חייהם בנוחות ובמרחק הליכה מהקמפוס.

 , צילום: דרור מילר צילום: דרור מילר  , צילום: דרור מילר

דואגים לקריירה עוד לפני תום הלימודים

אחת הסיבות המהותיות לצמצום מספר הלומדים באוניברסיטאות היא העובדה כי הלימודים האקדמאים לא מאפשרים לסטודנטים להתחיל את הקריירה שלהם מוקדם ככל האפשר, דבר הגורם לקשיים כלכליים במהלך הלימודים ומקשה על חדירה לשוק העבודה לאחריהם.

במכללה האקדמית תל חי מודעים לאתגר זה ומסייעים לסטודנטים להתגבר עליו: ראשית, המכללה מפעילה מסלולים מיוחדים המאפשרים לימודים ועבודה במקביל. יתר על כן, הסטודנטים הלומדים בחוג למדעי המחשב מקבלים סיוע פעיל באיתור מקום עבודה בקרב חברות ההי טק בגליל, בניהן BMC, מלאנוקס ועוד. כך הם נהנים ממלגה חודשית גבוהה, מניסיון מקצועי מצטבר וחשוב מכל – רובם אף ממשיכים לעבוד בחברות אלה גם לאחר תקופת הלימודים.

המכללה האקדמית תל חי – מנוע לצמיחה לגליל העליון

הנהגת המכללה מודעת למעמדה בקרב הקהילה בגליל העליון ולכן היא פועלת ליצירת קשרי גומלין אמיצים ומפרים עם התושבים הצעירים באזור. מרצים רבים חשים כי תפקידם אינו מתמצה רק בהכשרה אקדמית ויצירת קמפוס איכותי לסטודנטים, יש להם גם מחויבות אדירה לתושבי הגליל העליון ולתרומה מהותית לחינוך, לחיי הקהילה, לתרבות ולנוער המקומי. לכן סגל המכללה מעורב במגוון פרויקטים בהם אוכלוסיות שונות: מתלמידי בית ספר, ועד לבני ובנות הגיל השלישי, מגיעים לקמפוס ולוקחים חלק פעיל בפעילויות שלנו. כך נוצרת קהילה חכמה ומקיימת ובונים לנו את הדור הבא של הסטודנטים שלנו.

המעורבות בקהילה מתקיימת ביתר שאת בקרב המחלקות לחינוך, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, תזונה ועוד, הלוקחים חלק פעיל במסגרות קהילתיות דוגמת: מרכזים למניעת אלימות במשפחה, מרכזי סיוע לנפגעות תקיפה מינית, בתי חולים, בתי כלא שיקומיים, מוסדות החינוך ועוד. מעורבות זו לא רק תורמת להשכלה ולניסיון של הסטודנטים, אלא תורמת תרומה מהותית לתשתיות החינוכיות, החברתיות והרווחתיות בפריפריה הצפונית, הסובלת באופן קבוע מפערי תשתיות.

לסיכום, המכללה האקדמית תל חי הצליחה להפוך למוסד השכלה מהמובילים בארץ, תוך שהוא מקפיד על פעילות מחקרית, לצד מסלולי לימודים המתאימים לקצב החיים הסטודנטיאלי הנוכחי. וכל זה – באחד הקמפוסים היפים והנעימים בישראל.

16.2.2017 – יום פתוח במכללה האקדמית תל חי

הסעות חינם מכל רחבי הארץ>>

לפרטים נוספים
*
*
* שדה חובה
שלחו
תודה,
הפרטים נשלחו והתקבלו במערכת

תגיות