אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה עדיף: להתפטר או לחכות שיפטרו אתכם צילום: שאטרסטוק

מה עדיף: להתפטר או לחכות שיפטרו אתכם

אם אתם מפנטזים על עבודה טובה יותר או מרגישים שהחברה עלולה לסיים את העסקתכם בקרוב - מהו הצעד הנכון בקריירה לעזוב או להישאר?

30.01.2017, 13:06 | שירות כלכליסט
אתם מוצאים עצמכם יושבים במשרד ורק מפנטזים על עבודה טובה יותר, עם בוס נחמד יותר ומשכורת גבוהה יותר. הבעיה היא שבדרך כלל כדי להגשים את החלומות האלה צריך לעשות את הצעד של לעזוב את העבודה הנוכחית, וזו לא תמיד האופציה הטובה ביותר, במיוחד אם אין לכם עבודה חדשה ליפול אליה. מכאן עולה השאלה, מה עדיף לקום ולהתפטר או לחכות שיפטרו אתכם?

כדי לעזור לכם להחליט, במגזין פורבס פרטו את היתרונות והחסרונות של כל אחת מההחלטות.

היתרונות בפיטורים:

פיטורים יסיימו את ההתלבטות האינסופית האם לעזוב את העבודה, שכן החברה קיבלה את ההחלטה עבורכם. בצורה כזו גם תהיה זכאים לפיצוים, שיעזרו לכם עד שתתמקמו במשרה חדשה. אתם כנראה תזכו גם לסימפטיה מצד חבריכם לעבודה, שירגישו רע עבורכם. הסימפטיה הזו אמנם לא תישאר לאורך זמן, אבל נסו לנצל אותה ולשמור על קשרים טובים איתם, הרי אין לדעת מתי הם יסייעו לכם בהמשך.

החסרונות בפיטורים:

גם אם רציתם בכל נים ונים בגופכם לעזוב את העבודה, עדיין פיטורים הם לרוב חוויה מביכה וטראומטית המקבילה לפרידה מבן זוג. אתם מוצאים עצמכם פתאום בלי הכנסה קבועה, ועם הסטיגמה של כשלון. קחו בחשבון גם, שאופן העזיבה שלכם יעלה בראיונות עבודה.

היתרונות של התפטרות:

בהשוואה לפיטורים, עזיבה מרצון נשמעת אטרקטיבית יותר, ממספר סיבות: מתלווה אליה תחושה מיידית של חירות, אתם יכולים לעזוב בתנאים שלכם ולחגוג את העזיבה בלי רגשות אשם. שאר העובדים עשויים להתרשם ואף לקנא מעט, ומעל לכל, אתם תוכלו להגשים את הפנטזיה שלהם ולומר לבוס בדיוק מה שאתם חושבים, בבוטות או בחביבות, תלוי בכם, כמובן.

יש תחושה של חופש בהתפטרות, אך במרבית המקרים לא תקבלו פיצוי פיטורים, צילום: שאטרסטוק יש תחושה של חופש בהתפטרות, אך במרבית המקרים לא תקבלו פיצוי פיטורים | צילום: שאטרסטוק יש תחושה של חופש בהתפטרות, אך במרבית המקרים לא תקבלו פיצוי פיטורים, צילום: שאטרסטוק

 

החסרונות של התפטרות:

ראשית כל, לא תקבלו פיצויים. בישראל הכלל הוא שעובד שהתפטר לא זכאי לפיצויי פיטורים אך ישנם מקרים שבהם עובד התפטר אחרי שנת עבודה אחת לפחות - כן זכאי לפיצויים. עובד שבחוזה העסקתו יש הסדר לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים יהיה זכאי לכספי הפיצויים שנצברו בקופת תגמולים, קרן פנסיה וביטוח מנהלים גם במקרה של התפטרות ללא קשר לנסיבות וגם אם עבד פחות משנה אצל אותו מעסיק. ישנם מקרים כמו הרעה בתנאי ההעסקה, התפטרות לצורך טיפול בילד אחרי לידה או מסיבות בריאותיות – שבהם העובד יהיה זכאי לפיצויים.

שנית, לא תוכלו להימנע מהשיחה המביכה עם הבוס. בנוסף לכך, ההחלטה הזו ככל הנראה תסיים את מערכת היחסים ביניכם. הניסיון לעזוב ברוח הטובה ביותר לרוב רק מוסיף ללחץ המתלווה גם ככה לעזיבה.

לפי החוק, עליכם לתת הודעה מראש, פירוש הדבר שהשבועות בין ההכרזה ועד העזיבה הממשית יהיו מביכים, במקרה הטוב. ייתכן שחלק מהעובדים יאשימו אתכם בזלזול בעבודה.

מתי עדיף לעזוב מרצון:

באופן אידיאלי עדיף לא לעזוב לפני שאתם מוצאים עבודה חדשה, או מוכנים להקים עסק עצמאי. מרבית האנשים שבוחרים להתפטר, עושים זאת מתוך תחושת ביטחון מוגזמת, שעלולה להתנפץ לאחר שיצאו לדרך עצמאית. לכן, לפני שאתם מודיעים על ההתפטרות, תוודאו שחסכתם מספיק כסף שיאפשר לכם ולמשפחה שלכם לחיות בנוחות במשך שישה חודשים לפחות.

מתי עדיף להיות מפוטרים:

האופציה הזו עדיפה כשאתם זקוקים לפיצויים כרשת ביטחון פיננסית. נצלו את הזמן שהכסף מספק לכם כדי להחליט מה יהיה הצעד הבא בקריירה שלכם. כאשר אתם עובדים בתחום שבו כולם מכירים את כולם קחו בחשבון שהחדשות על פיטוריכם עשויות להקשות עליכם למצוא עבודה חדשה. עם זאת, מעטים המעסיקים שיפרסמו לגבי עובד ספציפי שהוא פוטר.

למקרה שהעצות האלה עדיין לא מקלות עליכם את ההחלטה, ליז ריאן, הכותבת במגזין פורבס על ענייני קריירה ואיזון בין עבודה וחיים פרטיים, מציעה גם אפשרות שלישית. לדבריה, אם אתם מרגישים שהבוסים מעוניינים להיפטר מכם, אבל לא ממהרים לפטר אתכם רשמית, אבל גם לכם וגם להם ברור שעדיף שתעזבו, אתם יכולים לפנות אליהם עם הצעה לנחיתה רכה.

כלומר, תציעו להם שתמשיכו לעשות את העבודה שלכם ואף תעזרו להם למצוא לכם מחליף, אך בתמורה הם ישלמו לכם לפחות חלק מהפיצויים, ויסכימו שתישארו בעבודה עד שתמצאו עבודה חדשה.

אם בכל מקרה אתם מניחה שעומדים לפטר אתכם, אין לכם מה להפסיד מלהעלות את ההצעה הזו.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
היום פיטורין זו לא סטיגמה. זה מאוד מקובל.
היום היחס לעובדים מצד החברות ולמקום הפרנסה שלהם כל כך ירוד שעל כל דבר מפטרים כדי להתייעל. אנשים טובים מפוטרים מחברות רווחיות כדי לקצץ תקציבים ועובדים צעירים ולא מנוסים מתקבלים במקומם בשכר ובתנאים הרבה פחות טובים. כך החברה חוסכת כסף. והעובד? מה אכפת לנו ממנו? היה טוב? היה נאמן? היה אמין? אז מה? זה לא מסתדר לנו באקסל. עוד מעט יביאו לנו הודים שיעבדו בארץ ואז תראו כמה מפוטרים יהיו. למי זה אכפת שעשית צבא ומילואים ואתה משלם מיסים ומנסה לבנות פה עתיד? יש הודי שיעבוד ברבע מחיר.
בר  |  03.02.17
10.
או שתבקשו שיפטרו אתכם
תקבלו פיצויים, דמי אבטלה מהיום הראשון, ותחסכו את האנרגיות השליליות של שני הצדדים בעת הפיטורין היות ונוצר כתוצאה מהסכמה. כך גם פשוט יותר להסביר בראיונות עבודה את סיום ההתקשרות כדרך של הסכמה הדדית לסיום ההעסקה. לא כל מעסיק יסכים, אך במידה וקיים סעיף 14 בחוזה, לא צריכה להיות בעיה...
ליאור  |  03.02.17
9.
ויש את המאניאק
שמבין שלא רוצים לפטר כי אין כרגע מחליף ולא יאשרו מחליף , ואז עושה הכל כדי שיפטרו אותו. שם ז... מוציא סיק מאחר ועל הז... שלו כולם , מלכלך על הבוס ומוציא את כל הרפש של החוצה . כי אין מה להפסיד. וזה הכי נכון לעשות כי ככה היו מתנהגים אליך אם היו רוצים לפטר אותך.
לא מחשבן  |  31.01.17
לכל התגובות