אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפעלי מזון קטנים לבשר או מוצרים ללא גלוטן יקבלו סיוע של 15 מיליון שקל צילום: הדס פרוש

מפעלי מזון קטנים לבשר או מוצרים ללא גלוטן יקבלו סיוע של 15 מיליון שקל

הסיוע יינתן בעקבות דרישות רגולטוריות חדשות כחלק מ"רפורמת הקורנפלקס" בנוגע לאיכות הייצור במפעלי בשר ודגים

08.02.2017, 16:31 | אסנת ניר
משרדי האוצר והכלכלה יקצו 15 מיליון שקל למפעלי מזון קטנים ובינוניים, שמייצרים בשר או מוצרים ללא גלוטן, וזאת לצורך לשיפור איכות ייצור. הסיוע יינתן בעקבות דרישות רגולטוריות חדשות כחלק מ"רפורמת הקורנפלקס" בנוגע לאיכות הייצור במפעלי בשר ודגים. הראשונים שנפגעים מדרישות רגולטוריות הם מפעלים קטנים ובינוניים ולכן התוכנית אמורה לסייע להם.

חוק ההגנה על בריאות הציבור (מזון) שהתקבל לפני כשנתיים החיל על תעשיית המזון שורה של דרישות לעניין איכות הייצור, ובתוך כך נדרשו מפעלים העוסקים באחסון, אריזה, או עיבוד של מוצרים המכילים בשר ודגים לעמוד בתקנים בינלאומיים. הסמכה לתקנים אלו כרוכה בביצוע מיפוי סיכונים, שינויים במבנה ובקווי הייצור, ובהכנת נהלים לתיעוד. מדובר בתהליך מורכב, שבמסגרת הפעלת הסיוע תשתתף המדינה בעלויות הנדרשות ליישומו.

מימין שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן, צילום: הדס פרוש מימין שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן | צילום: הדס פרוש מימין שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן, צילום: הדס פרוש

כ-300 מפעלים קטנים ובינוניים המייצרים בשר או דגים לא מחזיקים עדיין בתקן GMP או HACCP, דרישות הרגולציה החדשות. מכיוון שתוך שנתיים וחצי הדרישה

לעמוד בתקן האיכות במפעלים אלו תהפוך לחובה, החליטו משרדי האוצר והכלכלה והתעשייה לסייע להם במעבר לסטנדרט הייצור הנדרש.

ענף ייצור נוסף שיוכל ליהנות מהסיוע הוא מפעלי ייצור של מוצרים ללא גלוטן. מדובר בשוק קטן יחסית שעלות הכניסה אליו גבוהה בשל התקינה המחמירה. כבר היום קיימים מפעלים שמייצרים מוצרים ללא גלוטן אך ללא תקן, דבר שמונע מהם לשווק את מוצריהם כנטולי גלוטן. ההשתתפות בעלויות ההסמכה לתקן צפויה לעודד אותם לבצע את ההסמכה.

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן: "התוכנית היא חלק מהמאמץ הכולל של הממשלה להגדיל את מגוון המוצרים עבור חולי הצליאק ולפעול להוזלת מחירי המוצרים ללא גלוטן. שר האוצר משה כחלון הוסיף: "עסקים קטנים ובינוניים מתקשים לעמוד ביעדים דבר שמקשה עליהם להתחרות בעסקים הגדולים. חובתנו לתמוך בהם ולאפשר להם להתחרות ולהבטיח שהאוכל שמגיע אלינו לבית הוא הטוב, הבריא והבטוח ביותר".

תגיות