אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השקל לא עוצר: הדולר היציג איבד 0.2%, נקבע על 3.707 שקלים צילום: shutterstock

השקל לא עוצר: הדולר היציג איבד 0.2%, נקבע על 3.707 שקלים

המטבע הישראלי ממשיך להתחזק מול המטבעות המובילים - הדולר ירד לשפל של שנתיים וחצי. היורו נחלש ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.939 שקלים. מיטב דש: "היינו מצפים שהתחזקות השקל תשחק את הרווחיות - הנתונים מעידים אחרת". אפסילון: "אין שום סיכוי שבנק ישראל יעלה את הריבית בטווח הנראה לעין"

20.02.2017, 15:36 | מיקי גרינפלד

השקל ממשיך להתחזק גם ביום המסחר הראשון בשוק המט"ח: הדולר היציג נחלש היום (ב') מול המטבע המקומי ב-0.2% ונקבע על 3.707 שקלים - השער הנמוך ביותר מאז ה-6 באוקטובר 2014, אז נקבע שער יציג של 3.670 שקלים. היורו איבד 0.4% ושערו היציג נקבע על 3.939 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

בעולם נרשמת רגיעה במסחר בדולר, שנסחר ביציבות יחסית מול המטבעות המובילים באירופה. כמדי שנה, הפעילים בשוק המטבעות אינם נוהגים לבצע מהלכים מהותיים בחופשת חג הנשיא בארה"ב.

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, אומר היום כי למרות התחזקות השקל, עד כה הפגיעה ביצוא היתה נמוכה - למרות התחזקות השקל ביותר מ-10% במצטבר מול סל המטבעות בשנים 2016-2015.

"היינו מצפים שהתחזקות השקל תשחק את הרווחיות ותפגע דווקא בענפים ברמת טכנולוגיה נמוכה, הפועלים בשולי רווח נמוכים יותר בדרך כלל - ואולם הנתונים מעידים אחרת: ניתוח הנתונים מעלה שהענפים ברמות טכנולוגיה מסורתית ומעורבת מסורתית דווקא הציגו ביצועים טובים יותר.

היצוא התעשייתי בענפי טכנולוגיה מסורתית ומעורבת מסורתית לא הציג ביצועים נחותים בשנים 2015-2016 בהשוואה לתעשיית טכנולוגיה עילית ומעורבת עילית כאשר בשנת 2016 היצוא בענפים אלו רשם גידול לעומת הירידה בענפי טכנולוגיה עילית ומעורבת עילית; מדד הייצור התעשייתי בענפים ברמת טכנולוגיה נמוכה צמח יותר מאשר בענפיטכנולוגיה עילית ומעורבת עילית. כמו כן, גיוסי העובדים בתעשיות טכנולוגיה מסורתית צמחו בשנת 2016 בשיעור הגבוה ביותר לעומת הענפים ברמת טכנולוגיה גבוהה יותר", אמר זבז'ינסקי.  

עידן אזולאי מנכ"ל קרנות נאמנות אפסילון, רואה את הדברים אחרת. לדבריו, התחזקות השקל מסכנת מהותית את היצוא, ובמצב כזה אין סיכוי להעלאת ריבית: "השאלה המרכזית שאמורה לעלות כעת היא האם יש מישהו בירושלים שמנסה לטכס עצה לנוכח מגמת ההתחזקות העוצמתית הזו של השקל?.

"לאור העובדה שפעולות בנק ישראל בשוק המט"ח מוצו, מן הראוי להפנות את הזרקור לכיוון משרד האוצר. נראה שרק פעולות תומכות יצוא יצליחו למנוע את הפגיעה העתידית במגזר היצוא. ברור שבמצב הנוכחי אין שום סיכוי שבנק ישראל יעלה את הריבית בטווח הנראה לעין, מלבד העובדה שגם סימני אינפלציה לא נראים באופק. הסיטואציה הזו תמשיך לתמוך בשוק האג"ח הישראלי ובעיקר בחלק הארוך שלו", אומר אזולאי.

צילום: בלומברג

ב-FXCM ישראל אומרים היום כי לאחר שהצמד דולר-שקל רשם שבוע חמישי שלילי מתוך ששת השבועות האחרונים, הוא נסחר ברמתו הנמוכה ביותר מאז אוקטובר 2014 - וזאת למרות היציבות היחסית של הדולר בעולם. "בנק ישראל כבר התערב במסחר בשבועות האחרונים, אך להתערבותו לא היה כל השפעה. ייתכן שנראה את הבנק המרכזי מנצל את רמת התמיכה המשמעותית של 3.70 כדי להתערב במסחר פעם נוספת.

הצמד מצוי במצב קיצוני של מכירת יתר וייתכן שנראה השבוע ביקושים מעט גבוהים יותר מצד הספקולנטים, שיהיו מעוניינים לנצל את המחיר הנמוך של הדולר כדי להניע תיקון כלפי מעלה", מוסיפים ב-FXCM.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
שהיצואנים יקנו שורטים על הדולר לקיזוז השער
למה בנק ישראל צריך לממן 100מיליארד דולר יתרות ולהפסיק עליהן מיליארדים ? למה לא לתת ליצואנים תמריץ לעשות גידור ולהגן על שער המכירה של התוצרת שלהם? תנו לדולר ליפול כי הוא יפול חזק ואין מה להתעקש ולרכוש עוד דולרים ולגרום לבנק ישראל ולנו האזרחים הפסדים של עשרות מיליארדים.. החוב האמריקאי 20 טריליוני וצומח.העולם נוטש את הדולר ורק אנחנו מתעקשים לתמוך בו
מאיר  |  20.02.17
2.
תמשיכו לדאוג ליצואנים, אה סליחה, לטייקונים.
מדינה שאכפת לה רק מהעשירון העליון. במקום לדאוג לכלכלה חזקה עם מטבע חזק אשר יוזיל את כל המחירים, מעדיפים לשמור על רמת מחירים גבוהה בגלל שנכנס יותר כסף למדינה ממיסוי, בנוסף מעדיפים לשמור על היצואנים (הטייקונים) ולתת להם הטבות מס. פשוט בושה. מדינת חלם כבר אמרנו ?
אמיתי  |  20.02.17
לכל התגובות