אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי ברן במו"מ למכירת השליטה לחברה זרה צילום: אי אף פי

בעלי ברן במו"מ למכירת השליטה לחברה זרה

מאיר דור ואלכסנדר נסיס הודיעו כבר בתחילת השנה כי הם מעוניינים להכניס משקיע לחברת ההנדסה. מניית ברן צנחה אתמול ב־11%

03.04.2017, 08:38 | ניר טל

בעלי השליטה בקבוצת ברן, מאיר דור (20.1%) ואלכסנדר נסיס (28.6%), החלו במשא ומתן למכירת השליטה בחברה לצד שלישי. המשא ומתן הוא ראשוני בלבד והחברה לא נקבה בשמות הרוכשים הפוטנציאליים, אך על פי הערכות, מדובר בחברה זרה מתחום ההנדסה. אם יתקדמו המגעים לכדי השקעה תקים ועדת הביקורת בדירקטוריון החברה צוות למשא ומתן.  

קראו עוד בכלכליסט

המגעים אינם מגיעים כהפתעה. בתחילת השנה הודיעה החברה על כך שהיא שוקלת להכניס אליה משקיע, והמטרה קיבלה ביטוי גם בדו"ח השנתי שהחברה פרסמה לפני כמה ימים. לפי הדו"ח, אחד מיעדיה הוא "פתיחת החברה לאפשרויות הכנסת משקיע במהלך 2017 כדי לחזק את היכולות הכספיות והמימוניות הנדרשות לחברה להמשך התפתחותה". החידוש בהודעה הוא כי נשקלת האפשרות למכירת גרעין השליטה בקבוצה.  

 

הצליחה לעצור את הירידה בהכנסות

על רקע הדיווחים על הרצון להכנסת משקיע וזכייה בפרויקט להקמת מפעל ברוסיה רשמה מניית ברן, המספקת שירותי הנדסה בתחומי התשתיות, התקשורת והתעשייה, עלייה של 71.5% מתחילת השנה. זאת, אחרי שבשנתיים האחרונות היא דשדשה, על רקע הרעה בתוצאות הכספיות שבאה לידי ביטוי בהפסדים בשורה התחתונה. התוצאות השליליות הושפעו מהשקעות נמוכות בפרויקטים בתחומי פעילותה בישראל בשנתיים האחרונות, ובפרט בתחום תשתיות הגז והתקשורת. זאת בנוסף לירידה בפעילותה בחו"ל, בין השאר בגרמניה ובצ'ילה. ברקע ההודעה אתמול ננעלה מניית החברה בירידה של 11% במחזור גבוה מהממוצע.

בסיכום שנת 2016 רשמה קבוצת ברן הפסד של 37 מיליון שקל לבעלי המניות, בהמשך להפסד של 27 מיליון שקל בשנת 2015. עם זאת, הקבוצה הצליחה במהלך השנה שעברה לעצור את מגמת הירידה בהכנסותיה. אלה הסתכמו בכ־573 מיליון שקל ב־2016, עלייה של 20% בהשוואה להכנסות של 473 מיליון שקל בשנת 2015. העלייה בהכנסות החברה מיוחסת בעיקר לצמיחה של קרוב ל־100 מיליון שקל בשורת ההכנסות של ברן ישראל, המגזר הפחות הפסדי בחברה, שנבעה מפרויקט לשיקום המפעל של חברת רותם אמפרט, השייכת לקבוצת כיל.

מקימה מפעל קרטון עבור הרוסים

בחודש פברואר האחרון הודיעה קבוצת ברן כי לאחר משא ומתן של כמה חודשים היא חתמה על הסכם להקמת מפעל תעשייתי לייצור קרטון ברוסיה בהיקף מוערך של 760 מיליון שקל (לפי שער הרובל במועד ההודעה). על פי מתווה ההסכם שעליו חתמה החברה־הבת (100%) ICM ברוסיה, ההכנסות בגין העבודות להקמת המפעל צפויות להתקבל בהתאם לאבני דרך שנקבעו עד שנת 2019, ויתחילו ככל הנראה בשנת 2018, בעת שלבי ההקמה, כפי שנהוג בפרויקטים מסוג זה.

החברה פעילה בשני פרויקטים מרכזיים בשנת 2017. האחד הוא שיקום המפעל של כיל, שנמצא בשיאו. עד כה הכירה החברה בכ־75% מההכנסות של הפרויקט, בהיקף של 169 מיליון שקל. הפרויקט השני, שהתחיל ברבעון השני של 2016, הוא פרויקט הולכת מים באתיופיה בהיקף של 340 מיליון שקל, שצפוי להסתיים בעיכוב קל במהלך שנת 2018. עד כה הכירה החברה ב־18% מהכנסות הפרויקט באתיופיה, בהיקף של 62 מיליון שקל.

אלכסנדר נסיס, מבעלי השליטה בברן, צילום: אי אף פי אלכסנדר נסיס, מבעלי השליטה בברן | צילום: אי אף פי אלכסנדר נסיס, מבעלי השליטה בברן, צילום: אי אף פי

תגיות