אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הניו יורק טיימס זכה בפוליצר על חשיפת דרכי פעולתו של פוטין צילום: רויטרס

הניו יורק טיימס זכה בפוליצר על חשיפת דרכי פעולתו של פוטין

בשנתו ה-101 של הפרס זכה העיתון בקטגוריית העיתונות הבינלאומית, על חשיפת דרכי פעולתו של נשיא רוסיה להגברת השפעתו מחוץ לגבולות המדינה. בין השאר נחשפו התנקשויות, הצקה באינטרנט ושתילת ראיות מחשידות על יריביו. עוד זכו: חושפי מסמכי פנמה, וצלם עיתונות עצמאי שחשף את ההפרות הבוטות של זכויות אדם בפיליפינים

11.04.2017, 08:52 | שירות כלכליסט

פרס הפוליצר חוגג את שנתו ה-101. הפרס נועד להוקיר כותבים, אמנים ומוזיקאים מכל תחום - החל מחדשות הרגע וכלה באנימציה, מז'אנרים החל מסיפורת וכלה בדרמה. בטקס שנערך בניו יורק ביום ב', הכריז ראש ארגון הפוליצר, מייק פרייד, על 21 הזוכים לשנת 2017.

קראו עוד בכלכליסט

בין הזוכים השנה הם:

 

בקטגוריית העיתונות:

 

בתחום השירות הציבורי זכה ה"ניו יורק דיילי" והכתבת שרה ריילי, בשל חשיפת פרשיית הפרת חוקי הפינוי מצד המשטרה, בעיקר נגד בני מיעוטים.

בתחום החדשות המתפרצות זכה צוות ה"איסט ביי טיימס", מקליפורניה בשל הכיסוי הנרחב והבלתי נלאה של השריפה שארעה במחסן, בעת שהייתה בו מסיבה. השריפה גרמה למותם של 36 איש ועל פי דיווחי העיתון, אלמלא מחדלי הרשויות הציבוריות, ניתן היה למנוע את האסון.

בתחום העיתונות החוקרת זכה אריק אייר מה"צ'ארלסטון גאזט מייל", בשל הדיווח האמיץ, חרף האופוזיציה הקשה נגדו, בפרשת העלייה בצריכת ובהתמכרות למשככי כאבים בווירג'יניה המערבית, והעלייה בשיעור מקרי המוות בשל מנת יתר במדינה.

אפליקציה של הניו יורק טיימס, צילום: itunes אפליקציה של הניו יורק טיימס | צילום: itunes אפליקציה של הניו יורק טיימס, צילום: itunes

קונסורציום העיתונות הבין-לאומי, מקלאצ'י וה"מיאמי הראלד" זכו בפרס על פרשיית "מסמכי פנמה" שבה חברו 300 כתבים מ-6 יבשות לחשוף את המנגנון הנחבא ואת ההיקף הגלובלי של מקלטי המס.

צוות ה"ניו יורק טיימס" זכה בקטגוריית הדיווח הבין-לאומי בשל חשיפת דרכי פעולתו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין להגברת השפעתו מחוץ לגבולות רוסיה. בין השאר נחשפו התנקשויות, הצקה באינטרנט ושתילת ראיות מחשידות על יריביו.

דניאל ברהולק, צלם עיתונות עצמאי, זכה בפרס על עבודתו שחשפה את ההפרות הבוטות של זכויות אדם בפיליפינים במהלך מלחמתה על הסמים.

בקטגוריית הספרות

בפרס הסיפורת זכה הספר The Undeground Railroad של קולסון וויטהד, בקטגוריית ספרי הדרמה זכה הספר Sweat מאת ליין נוטג' ובקטגוריית השירה זכה Olio מאת טימהימבה ג'ס.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הפשעים הגדולים שעדיין לא נחשפו !
מדובר בפושע הקרימינל פוטין שהוא למעשה הגורם שעומד מאחורי ההפצצה בחומרים כימיים של אוכלוסיה אזרחית בסוריה על ידי אסאד . כבר עכשיו התברר שגורמי צבא רוסים בסוריה ידעו ואף עזרו להכין את ההתקפה המזוויעה הזאת . את פוטין יש להעמיד לדין על פשעים נגד האנושות ועל ארצות הברית החובה להתחיל לכופף את היד של הפושע הזה כפי שהתחיל בזאת טראמפ ! יש להמשיך בכך מבלי למצמץ או להירתע מול האיומים החדשים של פוטין . איפה האו"ם , בית הדין הבין לאומי וכל ארגוני זכויות האדם ? למה הם שותקים ???
שם חם ויפת  |  11.04.17
1.
הידד, לעיתונות חוקרת
מסתבר שאין מדינה ללא ליקויים חמורים, בתחום שמירת זכויות הפרט, בתחום הבריאות הציבורית ובכלל בכל תחום ותחום הנוגעים לכלל הציבור. עצתי היא, שיש תמיד להטיל ספק בכל החלטה הנוגעת לפרט. נניח שהרופא המשפחתי, קבע לחולה מסוים מרשם של תרופה מסוימת, חובה לבדוק את כל הנתונים על האותה תרופה, בכל דרך אפשרית. רצוי מאוד, במידה של מחלה מתמשכת, לקבל חוות דעת שנייה ושלישית מרופא פרטי ולהשוות. וכך לנהוג כלפי כל תחום אחר שהפרט נתקל בו. אין לקחת בשום מקרה במיוחד במגזר הציבורי, את הדברים כדברי "אלוהים חיים".
סמי  |  11.04.17