אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פימי והברוניצקים מוכרים האחזקות באורמת לאוריקס היפנית ב-627 מיליון דולר צילום: עמית שעל, יונתן בלום

בלעדי לכלכליסט

פימי והברוניצקים מוכרים האחזקות באורמת לאוריקס היפנית ב-627 מיליון דולר

מדובר ב-22% ממניות החברה; העסקה נחתמה היום במחיר של 57 דולר למניה - מתחת למחיר השוק של החברה. המו"מ למכירת המניות נחשף לראשונה ב"כלכליסט"

04.05.2017, 18:01 | גולן חזני

אוריקס היפנית רוכשת את אחזקותיהם (22%) של קרן פימי, בניהולו של ישי דוידי, ודיתה ויהודה ברוניצקי, בחברת אורמת - כך נודע ל"כלכליסט". העסקה נחתמה היום במחיר של 57 דולר למניה, כלומר תשלום של 627 מיליון דולר. אורמת נסחרת כעת בוול סטריט במחיר של 58 דולר למניה. המו"מ למכירת המניות פורסם לראשונה ב"כלכליסט". לאחר המכירה תעבור השליטה בחברה לידיים יפניות - כאשר כל השותפים הישראליים בשליטה יממשו את אחזקותיהם.

קראו עוד בכלכליסט

קרן פימי של דוידי מחזיקה ב־13.94% ממניות אורמת, בעוד שבני הזוג ברוניצקי מחזיקים ב־7.1% מהמניות. בעבר החזיקו בני הזוג בכמות הרבה יותר גדולה של מניות החברה, אך מאבק על השליטה באורמת מול גזית גלוב של חיים כצמן ודורי סגל שחק את אחזקותיהם.

הסיפור של מכירת אורמת הוא חלק ממגמה מתמשכת מהשנים האחרונות שבה חברות ישראליות עוברות לידיים זרות. תנובה עברה לידי ברייטפוד הסינית, מכתשים אגן (אדמה) לידי כמצ'יינה הסינית אף היא וישקר לידי ברקשייר האת'ווי של המשקיע האמריקאי וורן באפט.

אורמת פעילה בשתי זרועות: בזרוע אחת היא מייצרת טורבינות חשמל לתחנות כח גיאותרמיות ומקימה אותן ובזרוע השנייה והעיקרית היא מתפעלת תחנות כאלה בעצמה.

אנרגיה גיאותרמית היא אנרגיה נקייה ולכן החשמל שמיוצר באמצעותה זוכה לעידוד ממשלות באמצעות חקיקה שתומכת בהקמת תחנות מסוג זה. כמו כן, חברות שעוסקות בייצור חשמל כזה זוכות להקלות מס במרבית המדינות בעולם. הספק החשמל הגיאותרמי יציב על פני שעות היממה. זה היתרון על פני חשמל שמיוצר באמצעות אנרגיית רוח או באמצעות אנרגיה סולארית.

 

פימי רושמת רווח של 300 מיליון דולר ב-5 שנות השקעה לאחר שב-2012 רכשה 22.5% ממניות אורמת תעשיות (מוזגה בהמשך עם החברה הבת אורמת טכנולוגיות) תמורת 145 מיליון דולר. את הליך ההשבחה של החברה הוביל גילון בק, מנהל שותף בפימי.

 

פימי מינתה צוות ניהולי חדש שכלל את יצחק אנגל כמנכ"ל ודורון בלשר כסמנכ"ל הכספים ויחד עמם הובילה הקרן מהלכים שכללו שיפורים תפעוליים ברמת הייצור, פיתוח שווקים חדשים וגיבוש אסטרטגיה לחמש השנים הקרובות.

בק אמר כי "מכירת מניות פימי באורמת טכנולוגיות לקונצרן ORIX היפני מהווה חלק מהאסטרטגיה של פימי לרכישת חברות והשבחתן ומציאת עיתוי נכון מבחינת החברה, השותפים והקרן לממש את אחזקותיה. הקרן החליטה לממש כעת את אחזקתה באורמת, כאשר החברה מצויה בתנופת צמיחה, עם הנהלה חזקה. אנו בטוחים כי רכישת מניות פימי באורמת טכנולוגיות ע"י ORIX, שהוא קונצרן ענק שחרט על דיגלו צמיחה בתחום האנרגיה המתחדשת העולמית בכלל ובמזרח הרחוק בפרט יביא להמשך הצמיחה וביסוס מעמדה של אורמת כחברה מובילה עולמית".

דיתה ברוניצקי, ישי דוידי מנהל פימי, צילום: עמית שעל, יונתן בלום דיתה ברוניצקי, ישי דוידי מנהל פימי | צילום: עמית שעל, יונתן בלום דיתה ברוניצקי, ישי דוידי מנהל פימי, צילום: עמית שעל, יונתן בלום

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
מישהו עוד אוהב את ישראל?
למי שטבע בים המילים המיותרות בכתבה הזו לא ראה את האמת הפשוטה שנאת ישראל וישראבלוף קלאסי. אורמת הוקמה יחד עם הברונפמנים בכספים ישראלים של פנסיה ישראלית ומענקים ממשלמי המיסים ,כולל של עיריית יבנה מדען ראשי ועוד ועוד , בגלל שאסור היה להם למכור לגוף זר הם מכרו לפי בי בדיוק לפני חצי שנה ועכשיו שלום לך יבנה ביי ביי הכל עניין של סיבוב הכסף וסומליה הלב הציבורית כדי לעוור אתכם, חבל שאין עיתונאי אחד שפוי
אחרון הישראלים  |  09.05.17
12.
פימי +
אכן פימי חברה מצויינת שמבצעת אקזיט כפי שמצפים משקיעיה. יחד עם זאת, מוסדיים ישראליים ובעיקר מגדל, הפניקס ופסגות מחזיקים באורמת שיעור דומה לזה של פימי+המייסדים. והם צריכים לבדוק טוב את בעלת השליטה החדשה. נראה גם שאין מניע משמעותי להשאיר את הנהלתה בישראל.
משקיע ב'  |  07.05.17
לכל התגובות