אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעשייה האווירית חתמה על עסקת ענק נוספת בהודו ב-630 מיליון דולר צילום: התעשייה האווירית

התעשייה האווירית חתמה על עסקת ענק נוספת בהודו ב-630 מיליון דולר

תע"א תספק גרסה ימית של מערכת ההגנה האווירית ברק 8, עבור 4 ספינות של חיל הים ההודי. בשבוע שעבר, בטרם נחתמה העסקה, נוסתה המערכת בהודו ועמדה במשימה בהצלחה

21.05.2017, 09:20 | שירות כלכליסט

התעשייה האווירית חתמה על עסקה נוספת עם הודו לאספקת מערכות LRSAM (הגרסה הימית של מערכת ההגנה האווירית ברק 8) בהיקף של כ-630 מיליון דולר,עבור 4 ספינות של חיל הים ההודי.

קראו עוד בכלכליסט

לראשונה, מבוצעת העסקה מול החברה הממשלתית ההודית BHARAT ELECTRONICS LIMITED שתשמש קבלן ראשי בפרויקט כחלק ממדיניות "Make in India" של הממשל ההודי. 

מערכות LRSAM בפעולה, צילום: התעשייה האווירית מערכות LRSAM בפעולה | צילום: התעשייה האווירית מערכות LRSAM בפעולה, צילום: התעשייה האווירית

בשבוע שעבר, בטרם נחתמה העסקה, נערך בהודו ניסוי יירוט מבצעי של המערכת מספינה נוספת של חיל הים ההודי, לבחינת יכולותיה המבצעיות בתרחיש אתגרי מול מטרת אמת. תרחיש הניסוי החל עם שיגור המטרה וכניסתה למסלול.

מכ"ם המערכת - MFSTAR - המותקן על גבי ספינת חיל הים ההודי, זיהה את האיום ועקב אחריו במעופו. הנתונים הועברו אל מרכז השליטה של מערכת הנשק אשר שיגרה את הטיל המיירט למסלולו. הטיל שוגר כהלכה וניווט את עצמו אל עבר המטרה, פגע בה והשמידה.

LRSAM היא מערכת הגנה אווירית שפותחה בתעשייה האווירית בשיתוף משרד ההגנה ההודי בהובלת רשות פיתוח אמצעי הלחימה ההודית (DRDO). למערכת

מספר רכיבי מפתח העומדים בחזית הטכנולוגיה: כאמור מכ"מ דיגיטלי מתקדם ביותר - MFSTAR, מערך שליטה ובקרה, משגרים, מיירטים בעלי ראש ביות מתקדם, תקשורת וקישוריות בין מערכית ורב מערכתית.

חלקים מהמערכת פותחו בשיתוף תעשיות מקומיות בהודו ביניהן חברת, BEL, L&T, BDL וחברות הודיות פרטיות נוספות, כמו גם,חברת הבת וחטיבה של התעשייה האווירית - אלתא וחברת רפאל הישראלית.

יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית: "שילובה בעסקה של החברה הממשלתית ההודית BEL, מהווה קפיצת מדרגה ביחסינו עם התעשייה ההודית. הפרויקט מבטא שיתוף פעולה טכנולוגי הדוק בין רשות פיתוח אמצעי הלחימה ההודית (DRDO) התעשייה האווירית, וצבאות שתי המדינות ואנו נמשיך להובילו להמשך עבודה ועשייה משותפת".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
אבל כמה כסף בסוף מגיע לישראל
הסכומים מפוצצים, אבל נראה שההודים לא פראיירים ומנסים לדאוג שמקסימום ערך מהעסקה יגיע להודו. בכלל לא ברור כמה מכל עסקאות הענק הללו בסוף נכנסים לכלכלה הישראלית. אם הם מחרו זכויות במליונים בודדים והכל בהודו זה דבר אחד ואם הם התחייבו לייצר בהודו עשר אחוז והשאר בארץ זה דבר אחר לגמרי. בכותרות עם המיליארדים אין אינפורמציה קריטית. לא מעניין אותי שחברה ישראלית היא חלק מפרויקט גדול מאוד בהודו, מעניין אותי מה גודל החלק הישראלי שמעסיק עובדים בארץ ומשלם מיסים בארץ ומפתח ידע ומומוחיות בארץ. אם התעשיה האווירית מעבירה את מרכז הכובד שלה להודו בסוף נצא נפסדים מהסיפור.
מאיר  |  21.05.17