אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשקיעים בארה"ב מענישים את מזור על החקירה בישראל צילום: אסף שילה- ישראל סאן

המשקיעים בארה"ב מענישים את מזור על החקירה בישראל

כפי שנחשף ב"כלכליסט", רשות ני"ע חושדת שגורמים בחברה הדליפו מידע פנים לפני העסקה עם מדטרוניק ב־2016. מאז הדיווח על החקירה צנחה מניית מזור ב־18% בארה"ב, דבר שעשוי ללחוץ היום על המניה בת"א

11.06.2017, 08:16 | תומר גנון ודרור רייך

גורמים בחברת המכשור הרפואי מזור רובוטיקה הדליפו מידע פנים למקורביהם על אודות עסקה עם ענקית הציוד הרפואי האמריקאית מדטרוניק בטרם זו דווחה למשקיעים במאי 2016, כך חושדת רשות ניירות ערך הישראלית. המקורבים שקיבלו את ההדלפה רכשו ניירות ערך של מזור הדואלית, שנסחרת בבורסה בתל אביב ובמקביל נסחרת בנאסד"ק בארצות הברית לפי שווי של כ־700 מיליון דולר, כשבידיהם מידע הפנים.  

קראו עוד בכלכליסט

ביום חמישי בצהריים דיווחה מזור למשקיעים כי חוקרי רשות ני"ע בישראל פשטו בחודש מאי על משרדי החברה בקיסריה, ערכו חיפוש וחקרו באזהרה נושאי משרה בחברה המנוהלת על ידי אורי הדומי. על פי ההודעה, להנהלת מזור לא ידוע מה החשדות הנחקרים. כאמור, באתר "כלכליסט" נחשף כי החשד הוא סביב הדלפת מידע פנים בקשר לעסקה שעליה חתמה מזור עם מדטרוניק שבמהלכה הפכה החברה האמריקאית לבעלת מניות במזור. עם פרסום ההודעה נפלה מניית מזור ב־11.4% במסחר בתל אביב, ובהמשך המסחר בניו יורק, ביום חמישי וביום שישי, היא השילה 18% מערכה, ירידה שבעקבותיה צפויה מניית מזור ללחץ כבד עם פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב ביום ראשון, זאת בשל פערי ארביטראז' בשווי המניה בשתי הבורסות.

מזור היא מובילה עולמית בתחומה — מערכות נחייה רובוטיות לניתוחי עמוד שדרה. מערכותיה מאפשרות לערוך ניתוח מדויק באמצעות זרוע רובוטית. היקף החדירה של מערכות ניתוחי עמוד השדרה נמוך, אך ישנו פוטנציאל צמיחה מהותי לפעילות של מזור. במאי 2016 נכנסה מזור להסכם מהותי, העסקה שלה חיכתה כל השנים, עם ענקית המכשור הרפואי מדטרוניק, וכעת עתידה תלוי מאוד באופן מימושו.

ההסכם עם מדטרוניק מבוסס על שני שלבים. השלב הראשון, קידום מכירות משותף, שמתבצע כעת ומוגבל לארה"ב בלבד; השלב השני, שיווק המערכות של מזור על ידי מדטרוניק בכל העולם — שיתקיים לאחר עמידה באבני דרך שסביר מאוד שיושגו. המעבר לשלב השני תלוי בהסכמתה של מדטרוניק, והוא יחל לא יאוחר מפברואר 2018.

מאז חתימת ההסכם עם מדטרוניק במאי 2016 זינקה מניית מזור ב־304% בנאסד"ק, לשווי שיא של כמעט 43 דולר למניה, ושווי החברה חצה את רף מיליארד הדולרים עוד לפני שעברה לרווח תפעולי. מאז מניית מזור מאבדת גובה והיא רחוקה כבר ב־29% משווי השיא שלה, כאשר מנייתה נסחרה לפי מחיר של 30.6 דולר עם סיום המסחר בנאסד"ק ביום שישי האחרון.

מזור סיימה את הרבעון הראשון של 2017 עם צבר הזמנות (שטרם סופקו) של 14 מערכות, כאשר את כל 2016 היא סיימה עם צבר הזמנות של 21 מערכות. מניית מזור, שנסחרת במדד ת"א־90, גם היתה אחת הכוכבות של הבורסה בת"א ב־2016, עם זינוק כולל של 119%.

בארה"ב כבר הודיעו כמה משרדי עורכי דין, בהם משרד עו"ד פומרנץ, שהם החלו לחקור את טענותיהם של משקיעי חברת מזור רובוטיקה בעקבות דיווח החברה על פשיטת רשות ני"ע הישראלית, בחשד שלפיו במזור ביצעו מעשי מרמה בני"ע ושבכירים בחברה ביצעו פעולות עסקיות לא חוקיות אחרות.

מנכ"ל מזור רובוטיקה אורי הדומי, צילום: אסף שילה- ישראל סאן מנכ"ל מזור רובוטיקה אורי הדומי | צילום: אסף שילה- ישראל סאן מנכ"ל מזור רובוטיקה אורי הדומי, צילום: אסף שילה- ישראל סאן

תגיות